5 poziții sexuale pe care femeile le adoră - Doza de Sănătate
 

5 poziții sexuale pe care femeile le adoră

Știai că anumite poziții sexuale facilitează orgasmul feminin mai mult decât altele? În plus, ele te ajută să ai o viață sexuală mai variată și distractivă.
5 poziții sexuale pe care femeile le adoră

Ultima actualizare: 21 septembrie, 2022

Când vine vorba de sex, merită să improvizăm. Însă dacă vrei să îi oferi partenerei tale o noapte distractivă, plăcută și de neuitat, nu strică să înveți anumite poziții sexuale pe care femeile le adoră. Astfel, viața voastră sexuală se va îmbunătăți.

Orgasmul este o chestiune mai complicată pentru femei. Trebuie să știi cum să-i stimulezi simultan clitorisul, punctul G și alte zone erogene, astfel încât nivelul ei de excitare să fie maxim.

Deși multe femei nu discută despre acest aspect cu partenerii lor, există anumite poziții sexuale care, fără îndoială, le oferă o experiență mai incitantă și mai plăcută.

Preferințele fiecărui cuplu sunt unice, dar merită să cunoști în detaliu următoarele 5 poziții sexuale pe care femeile el adoră.

1. În patru labe

Doggy style pe lista de poziții sexuale pe care femeile le adoră

Cunoscută și sub denumirea de „doggy style”, aceasta este una dintre cele mai populare poziții sexuale. Femeia trebuie să se așeze în patru labe, iar bărbatul o va penetra din spate, stând în genunchi.

 • Multor femei le place această poziție. Ea le permite partenerilor să stimuleze mai ușor nu doar punctul G, ci și pereții vaginali și clitorisul.
 • Mâinile bărbatului sunt libere, drept pentru care el le va putea folosi pentru a stimula alte părți ale corpului partenerei.
 • Penetrarea va fi mai adâncă, producând diferite niveluri de excitare în funcție de viteză și intensitate.
 • Poziția „doggy style” poate fi inclusă în diverse fantezii sau combinată cu lovirea feselor sau tragerea părului femeii (dacă aceste practici i se par incitante, desigur).

2. Indra

Această poziție este ideală pentru a stimula punctul G, oferind senzații și orgasme mai intense. Femeia trebuie să se întindă pe spate, cu genunchii îndoiți și picioarele odihnindu-se pe pieptul partenerului, care îngenunchează în pat.

 • Bărbatul poate varia viteza mișcărilor, oferind un „plus” de excitare datorită mișcării testiculelor sale.
 • Mâinile femeii sunt libere. Ea le poate folosi pentru a-și mângâia partenerul sau a-și stimula proprii sâni.

3. Șurubul

Șurubul este una dintre cele mai bune poziții sexuale pentru femeile care au dificultăți în a atinge orgasmul. Femeia trebuie să stea pe spate pe marginea patului și să-și întindă picioarele, astfel încât să formeze litera L. Bărbatul va sta din nou în genunchi.

 • Șurubul facilitează accesul la punctul G și stimularea clitorisului prin intermediul atingerii labiilor și al penetrării.
 • Sânii partenerei vor fi în fața bărbatului și, deoarece mâinile sale vor fi libere, acesta îi va putea mângâia.

4. Andromaca

Femeile tind să adore această poziție deoarece, fiind deasupra partenerului, pot controla mai ușor ritmul actului și mișcările. Bărbatul va sta pe spate, iar partenera va fi deasupra lui, așezată pe vine sau îngenunchind, cu bustul drept.

 • Sentimentul de putere asupra celuilalt și apropierea partenerilor oferă o experiență foarte plăcută.
 • În funcție de preferințe, femeia va controla adâncimea și ritmul penetrării.
 • Mâinile bărbatului sunt libere, drept pentru care el poate stimula zonele erogene ale partenerei sale, cum ar fi sânii, gâtul sau clitorisul.

5. Curtezana, pe lista de poziții sexuale pe care femeile le adoră

Curtezana pe lista de poziții sexuale pe care femeile le adoră

Curtezana este foarte plăcută pentru femei. Această poziție este foarte confortabilă și permite contactul vizual cu partenerul.

Bărbatul va sta în genunchi pe podea, iar femeia se va așeza pe marginea patului sau a unui scaun. După penetrare, ea poate să prindă talia partenerului cu picioarele. Dacă femeia stă pe o suprafață mai înaltă, bărbatul poate sta în picioare.

 • Actul poate avea o intensitate mai ridicată deoarece el își poate mișca pelvisul fără impedimente.
 • Penetrarea este mai adâncă și punctul G este stimulat mai ușor.
 • Un al avantaj al curtezanei este faptul că nu vă va epuiza. Astfel, partida de sex poate dura mai mult timp.

Tu și partenera ta ați încercat vreodată cele 5 poziții sexuale pe care femeile le adoră prezentate în acest articol? Dacă răspunsul tău la această întrebare este nu, este cazul să vă diversificați rutina!

Poziția misionarului este clasică, dar, pentru a avea o viață sexuală împlinită, este indicat să încercați și alte variante.

În afară de a include poziții sexuale pe care femeile le adoră în rutina voastră, apelați la fantezii, la jucăriile speciale și la orice altceva ce vă va excita.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Espitia, F. Un réquiem al mítico punto “G”. Biociencias; 2017; 12(1): 85-90.
 • Hensel DJ, von Hippel CD, Lapage CC, Perkins RH. Women’s techniques for making vaginal penetration more pleasurable: Results from a nationally representative study of adult women in the United States. PLoS One. 2021 Apr 14;16(4):e0249242.
 • Oliva-Lozano JM, Alacid F, López-Miñarro PA, Muyor JM. What Are the Physical Demands of Sexual Intercourse? A Systematic Review of the Literature. Arch Sex Behav. 2022 Apr;51(3):1397-1417.
 • Shaeer O, Skakke D, Giraldi A, Shaeer E, Shaeer K. Female Orgasm and Overall Sexual Function and Habits: A Descriptive Study of a Cohort of U.S. Women. J Sex Med. 2020 Jun;17(6):1133-1143.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.