7 obiceiuri simple care stimulează apetitul sexual - Doza de Sănătate
 

7 obiceiuri simple care stimulează apetitul sexual

Rutina este unul dintre cei mai mari dușmani ai apetitului sexual. Dacă vrei să reaprinzi focul pasiunii, renunță la monotonie și încearcă lucruri noi. 
7 obiceiuri simple care stimulează apetitul sexual

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Apetitul sexual este un aspect foarte important în viața fiecărui adult, mai ales dacă acesta are un partener și o relație stabilă.

Sexul nu este numai o necesitate biologică, ci și o modalitate de a-ți întări legăturile fizice și emoționale cu partenerul. În plus, actul sexual are multe beneficii la nivel fizic și mental. Acesta contribuie la sănătatea fiecărui individ în parte, dar și a cuplurilor din care fac parte.

Problema este că anumiți factori îți pot scădea libidoul, împiedicându-te să te bucuri de o viață sexuală împlinită. Poate fi vorba despre dereglări hormonale, dar și despre dispoziție, dietă și comunicarea din cadrul relației.

Din fericire, îți poți recăpăta apetitul sexual cu ajutorul câtorva schimbări simple în stilul de viață.

Vrei să afli cum?

1. Exercițiile fizice regulate îți stimulează apetitul sexual

 Exercițiile fizice regulate îți stimulează apetitul sexual

Activitatea fizică oferă avantaje și la nivelul vieții sexuale, chiar dacă multe persoane nu conștientizează acest lucru. Exercițiile îți îmbunătățesc circulația. Acest fapt ajută la mărirea stării de excitabilitate, atât la bărbați, cât și la femei.

În plus, mișcarea îți îmbunătățește dispoziția, stimulând secreția anumitor hormoni, precum serotonina și endorfinele.

Totodată, activitatea fizică ajută și la reglarea hormonilor sexuali, un lucru important pentru evitarea problemelor în viața sexuală.

În același timp, exercițiile fizice îți îmbunătățesc aspectul fizic și stima de sine, doi factori care influențează, la rândul lor, apetitul sexual.

2. O dietă sănătoasă

O dietă corespunzătoare contribuie la menținerea sănătății organismului. De asemenea, oferă beneficii incredibile și în ceea ce privește dorința sexuală.

Alimentele bogate în grăsimi scad libidoul și activitatea hormonilor sexuali, în timp ce anumite fructe, legume și cereale îmbunătățesc viața sexuală. Acestea ajută la reglarea hormonilor și măresc nivelul de energie, două beneficii care fac actul sexual mai durabil și mai plăcut.

3. Ține sub control stresul

Stresul diminuează apetitul sexual

Grijile de la serviciu și alte situații stresante sunt direct asociate cu un libido scăzut. Stresul provoacă epuizare fizică și dezechilibre hormonale care te împiedică să te bucuri de relațiile intime.

Prin urmare, este esențial să practici anumite tehnici de relaxare și activități plăcute care ajută la reglarea hormonilor. Astfel, nivelul de cortizol scade și dorința sexuală crește.

4. Ieșiri în oraș

Multe probleme care afectează viața sexuală țin de rutină. Nu este necesar să faci ceva diferit în fiecare zi, însă este bine să spargi monotonia din când în când și să încerci experiențe noi.

În loc ca tu și partenerul tău să stați în casă ca de obicei, puteți opta pentru o escapadă într-un loc nou în care ambii să vă simțiți confortabil.

O noapte petrecută într-o locație specială, cum ar fi o cameră de hotel sau un loc de camping poate fi soluția ideală pentru a reaprinde flacăra pasiunii.

5. Renunță la fumat

Fumatul reduce apetitul sexual

S-a dovedit că substanțele toxice din țigări influențează în mod direct libidoul și performanțele sexuale. Acestea afectează fluxul sanguin din zona genitală și accelerează procesul de îmbătrânire a arterelor.

În plus, fumatul produce dezechilibre în secrețiile hormonale, fapt care reduce în mod semnificativ apetitul sexual.

6. Îmbunătățirea comunicării în cuplu

O comunicare bună cu partenerul este esențială pentru stimularea libidouluiși a plăcerii sexuale. Asta înseamnă că trebuie să discutați pentru a descoperi care sunt aspectele negative din timpul sexului, dar și cele care vă fac plăcere.

O astfel de discuție poate avea chiar un efect afrodiziac atunci când viața voastră sexuală nu funcționează așa cum v-ați fi dorit.

7. O atmosferă adecvată

O atmosferă propice în dormitor stimulează apetitul sexual

O modalitate simplă de stimulare a dorinței sexuale este crearea unei atmosfere propice în dormitor. Poți aprinde câteva lumânări, poți parfuma camera sau poți pune o muzică plăcută și senzuală.

După cum poți vedea, câteva schimbări simple sunt de ajuns pentru a-ți îmbunătăți apetitul sexual și relația intimă cu partenerul. Încearcă-le și tu pentru a te convinge pe cont propriu de beneficiile pe care le oferă!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Harte CB, Meston CM. Acute effects of nicotine on physiological and subjective sexual arousal in nonsmoking men: a randomized, double-blind, placebo-controlled trial. (2008).
  • ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17971108

  • NHS. Loss of libido (reduced sex drive). Page last reviewed: 13/01/2017.
  • nhs.uk/conditions/loss-of-libido/

  • Global Healing Center. Edward Group DC, NP, DACBN, DCBCN, DABFM. 6 Exercises to Stimulate Sex Drive. Last Updated on December 17, 2014
  • https://www.globalhealingcenter.com/natural-health/6-exercises-to-stimulate-sex-drive/


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.