5 poziții sexuale pe care bărbații le adoră - Doza de Sănătate
 

5 poziții sexuale pe care bărbații le adoră

Următoarele poziții sexuale amplifică plăcerea, îmbunătățesc erecția și îi ajută pe bărbați să-și controleze mai ușor ejacularea.
5 poziții sexuale pe care bărbații le adoră
Bernardo Peña

Verificat și aprobat de psihologul Bernardo Peña.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Când vine vorba de sex, fiecare dintre noi are preferințe și gusturi unice. Însă, la fel ca în cazul femeilor, există anumite poziții sexuale pe care bărbații le adoră, deoarece le oferă plăcere maximă.

Unul dintre principalele aspecte pe care trebuie să le luăm în considerare este faptul că latura vizuală este mai importantă pentru bărbați decât pentru femei. Pe lângă stimularea fizică, bărbaților le place să admire corpul, gesturile și atitudinea partenerei lor atunci când fac dragoste.

Totodată, multe persoane de sex masculin vor să domine, să simtă că dețin controlul. Aceștia acordă atenție adâncimii penetrării și senzațiilor oferite de vagin la fiecare mișcare.

Cunoscând în avans anumite poziții sexuale pe care bărbații le adoră, partenerul tău se va bucura mai mult de sex. Erecția sa va fi mai dură și, dacă dorește, îi va fi mai ușor să-și controleze ejacularea.

Ca să te ajutăm să-ți îmbunătățești viața sexuală, în articolul de azi îți propunem 5 poziții sexuale pe care bărbații le adoră.

1. Supunerea

Poziții sexuale pe care bărbații le adoră deoarece oferă excitare maximă

Deși nu pot nega că le place să domine, majoritatea bărbaților sunt foarte excitați atunci când partenerele lor iau inițiativa în dormitor.

Din acest motiv, următoarea poziție de „supunere” este foarte populară în rândul bărbaților. Punând-o în aplicare, se vor simți total controlați de parteneră și se vor bucura de plăcerea oferită de mișcările șoldurilor ei.

Instrucțiuni

 • Bărbatul trebuie să stea întins pe spate. Femeia trebuie să se lase pe penisul lui erect, cu spatele la el.
 • Această poziție îi permite femeii să stabilească ritmul actului. În plus, bărbatul poate să îi țină șoldurile pentru a-i acompania ritmul.
 • Deoarece ambii parteneri vor avea mâinile libere, fiecare poate stimula zonele erogene ale celuilalt.

2. Trapezul

Trapezul nu este o poziție sexuală foarte simplă. Însă faptul că este o provocare și că oferă o penetrare mai adâncă o fac să se afle pe lista de poziții sexuale pe care bărbații le adoră.

Ca să o puneți în aplicare, veți avea nevoie de îndemânare și echilibru. Partea bună este că veți putea menține contactul vizual în timpul actului.

Instrucțiuni

 • Femeia trebuie să stea întinsă pe spate, relaxată, în timp ce bărbatul o trage spre el pentru a o penetra.
 • Bărbatul deține controlul. Așadar, el va stabili ritmul pe măsură ce devine mai excitat.
 • Pentru ca partida de sex să fie mai pasională, intensitatea mișcărilor trebuie să crească progresiv.

3. Dragonul, pe lista de poziții sexuale pe care bărbații le adoră

Dragonul pe lista de poziții sexuale pe care bărbații le adoră

Dragonul este o poziție sexuală care permite excitării masculine să atingă cote maxime. Cu alte cuvinte, bărbatul se va bucura de sentimentul că domină, pe care îl adoră atât de mult și va putea varia ritmul actului, astfel încât să-și țină sub control ejacularea.

Contactul constant cu fesele partenerei și stimularea testiculelor vor amplifica plăcerea, făcând experiența să fie mai specială.

Instrucțiuni

 • Femeia trebuie să stea întinsă pe burtă, cu o pernă sub bazin. Astfel, fesele sale vor fi ridicate și corpul său va fi arcuit, permițând o penetrare mai adâncă.
 • Apoi, bărbatul se va așeza peste ea, ținându-i mâinile (care pot fi deasupra capului).
 • De îndată ce partenerii au adoptat postura adecvată, penetrarea vaginului din spate ar trebui executată cu mișcări circulare, pentru a varia ritmul.

4. Picioarele pe umeri

Contactul vizual este inevitabil dacă încerci această poziție sexuală. Din acest motiv, bărbații o adoră. Șoldurile femeii fiind ridicate, penetrarea este mai adâncă, iar bărbatul poate să controleze mișcările și să simtă că își domină partenera.

Instrucțiuni

 • Femeia trebuie să se întindă pe spate și să-și pună picioarele peste umerii partenerului său.
 • În timpul penetrării, bărbatul se apleacă înainte pentru a atinge coapsele partenerei și a o putea penetra cât de adânc dorește.

5. Poziția lotus

Lotusul pe lista de poziții sexuale pe care bărbații le adoră

Lotusul este o altă poziție care îi permite femeii să dețină controlul. Bărbatul va fi foarte excitat deoarece, pe lângă faptul că mișcările partenerei îi oferă plăcere, va putea să-i atingă sânii și fesele.

Instrucțiuni

 • Bărbatul trebuie să stea cu picioarele încrucișate. Femeia se va așeza pe penisul său erect, prinzându-i torsul cu picioarele.
 • În timpul actului, femeia își mișcă șoldurile și controlează ritmul.

Ești pregătită să încerci cele 5 poziții sexuale pe care bărbații le adoră? Nu uita, ca să mențineți flacăra pasiunii vie și să obțineți plăcere maximă, tu și partenerul tău trebuie să comunicați unul cu celălalt.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Hatzimouratidis, K., Amar, E., Eardley, I., Giuliano, F., Hatzichristou, D., Montorsi, F., … Wespes, E. (2010). Guidelines on Male Sexual Dysfunction: Erectile Dysfunction and Premature Ejaculation. European Urology. https://doi.org/10.1016/j.eururo.2010.02.020
 • Hertenstein, M. J., & Keltner, D. (2011). Gender and the Communication of Emotion Via Touch. Sex Roles. https://doi.org/10.1007/s11199-010-9842-y
 • Yoo, H., Bartle-Haring, S., Day, R. D., & Gangamma, R. (2014). Couple communication, emotional and sexual intimacy, and relationship satisfaction. Journal of Sex and Marital Therapy. https://doi.org/10.1080/0092623X.2012.751072
 • Jones, A. C., Robinson, W. D., & Seedall, R. B. (2018). The Role of Sexual Communication in Couples’ Sexual Outcomes: A Dyadic Path Analysis. Journal of Marital and Family Therapy44(4), 606–623. https://doi.org/10.1111/jmft.12282
 • Reis LO, Cartapatti M, Marmiroli R, de Oliveira Júnior EJ, Saade RD, Fregonesi A. Mechanisms predisposing penile fracture and long-term outcomes on erectile and voiding functions. Adv Urol. 2014;2014:768158.
 • Sandfort, T. G. M. (2005). Sexual orientation and gender: Stereotypes and beyond. Archives of Sexual Behavior. https://doi.org/10.1007/s10508-005-7907-8

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.