Top 8 cele mai populare fetișuri sexuale - Doza de Sănătate
 

Top 8 cele mai populare fetișuri sexuale

Fetișurile sexuale sunt mult mai răspândite decât bănuim. Ele ne pot stimula și ne permit să ne bucurăm de sex într-un mod mai complex.
Top 8 cele mai populare fetișuri sexuale

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Fetișurile reprezintă practici caracterizate prin folosirea anumitor obiecte, substanțe sau părți ale corpului uman pentru excitare sau atingerea orgasmului. Care sunt cele mai populare fetișuri sexuale?

Deși cuvântul „fetiș” ne intimidează pe mulți dintre noi, acesta se referă la practici răspândite și inofensive, care pot îmbunătăți experiențele sexuale.

În anumite cazuri, fetișurile devin comportamente recurente și necesare pentru excitarea sexuală. Când se întâmplă acest lucru, fetișismul poate fi considerat a fi o tulburare patologică.

Însă, în general, fetișurile sunt simple manifestări ale sexualității bărbaților și a femeilor.

Știi care sunt cele mai populare fetișuri sexuale? Citește în continuare pentru a le descoperi!

1. Piercing-urile

Părți ale corpului folosite în cele mai populare fetișuri sexuale

Acesta este unul dintre cele mai populare fetișuri sexuale, mai ales în rândul persoanelor cu vârsta sub 40 de ani. Piercing-urile presupun tot felul de găuri și bijuterii de diverse mărimi, forme și culori.

Bijuteriile ornamentează, de obicei, părți ale corpului care facilitează excitarea sexuală:

 • Sfârcurile
 • Regiunea genitală
 • Buzele
 • Limba
 • Buricul

Cei atrași de piercing-uri se pot simți foarte excitați atunci când văd o persoană care are așa ceva. Însă multora le place senzația de rece produsă de piercing-urile metalice atunci când ating corpul partenerului.

2. Părul

Fetișismul asociat podoabei capilare, numit și tricofilie, este, de asemenea, foarte răspândit, în special în rândul bărbaților tineri. Indivizii cu acest fetiș sunt atrași de contactul direct cu părul altor persoane sau de anumite culori și coafuri.

Femeile pot fi fascinate de bărbă, mustață sau părul de pe pieptul bărbaților.

3. Pantofii

Accesorii pentru cele mai populare fetișuri sexuale

Printre cele mai populare fetișuri sexuale asociate obiectelor se numără și altocalcifilia, ce apare atunci când cineva este excitat de încălțămintea purtată de femei.

Bărbații se pot bucura din plin de o relație sexuală fără ca partenerele lor să fie nevoite să se descalțe. (În general, ele poartă pantofi cu toc.)

4. Pielea (materialul)

Folosirea obiectelor din piele în timpul sexului este unul dintre fetișurile cele mai cunoscute.

În zilele noastre, asemenea obiecte sunt disponibile în toate magazinele cu tematică erotică. De asemenea, există tot felul de cluburi și convenții pentru iubitorii de piele.

Pielea, în special cea neagră, a devenit un simbol universal. Acest material poate fi asociat practicilor de dominare și sadomasochismului.

Obiectele de piele excitante includ:

 • Măști
 • Bice
 • Curele
 • Lenjerie intimă
 • Costume

5. Lenjeria intimă, printre cele mai populare fetișuri sexuale

Femeie care practică cele mai populare fetișuri sexuale

Lenjeria intimă este o sursă de excitare pentru bărbați. Aceste obiecte vestimentare accentuează senzualitatea femeilor, făcându-le mai dezirabile în ochii bărbaților.

Multe persoane de sex masculin preferă ca partenerele lor să poarte dresuri, jartiere sau sutiene în timp ce fac dragoste.

6. Costumele

Folosirea costumelor nu este doar un simplu fetiș. Acesta reprezintă unul dintre numeroasele moduri de a alunga rutina în timpul actului sexual.

Costumele necesită folosirea imaginației. Atât bărbații, cât și femeile pot avea fantezii pentru a-și duce nivelul de excitare la maxim.

Purtând costume, partenerii pot interpreta diverse roluri, în funcție de creativitatea lor.

7. Voyeurismul

Voyeur practicând cele mai populare fetișuri sexuale

Deși nu este la fel de răspândit precum celelalte fetișuri prezentate în acest articol, voyeurismul este o practică sexuală comună, pe care multe persoane au încercat-o.

Voyeurismul se referă plăcerea obținută atunci când vedem pe cineva dezbrăcat sau făcând sex, indiferent de locul în care se întâmplă acest lucru.

Unii indivizi se simt excitați doar când persoana pe care o privesc nu realizează că este privită. Alții însă preferă să fie spectatori „autorizați”.

Voyeurismul include excitarea produsă de filmele pentru adulți.

8. Supunerea și dominarea

Supunerea și dominarea sunt printre cele mai comune fantezii sexuale, în mare parte datorită succesului unor filme precum Cincizeci de umbre ale lui Grey (Fifty Shades of Grey).

Pentru ca aceste jocuri, care implică practicarea de sadomasochism, să fie un fetiș, ele trebuie să includă folosirea mai multor jucării sexuale:

 • Cătușe
 • Lanțuri
 • Bice
 • Rochii din piele
 • Lese

Fetișurile prezentate în acest articol te atrag? Le-ai încercat vreodată împreună cu un partener? Deși multe dintre ele sunt foarte neobișnuite sau chiar ciudate, nu încape îndoială că fetișurile ne pot stimula, ajutându-ne să ne bucurăm din plin de sexualitatea noastră.

Discută despre aceste practici împreună cu partenerul tău și profită de ele pentru a alunga rutina.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.