Ce este spanking-ul erotic? Câteva informații esențiale - Doza de Sănătate
 

Ce este spanking-ul erotic? Câteva informații esențiale

Spanking-ul erotic este o practică sexuală care presupune ca partenerii să practice pedeapsa fizică, unul dintre ei jucând un rol dominant, iar celălalt rolul de dominat.
Ce este spanking-ul erotic? Câteva informații esențiale
Isbelia Esther Farías López

Scris și verificat de filozoful Isbelia Esther Farías López.

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Când ne gândim la sex, imaginația stimulează creativitatea, oferind inspirație pentru ceea ce va urma. Ce este spanking-ul erotic? Este scânteia care pornește acea reacție în lanț atât de vastă, subiectivă și controversată în lumea sexualității umane.

Crezi că știi tot ce este de știut în materie de sex? Nu-ți face griji. Acest subiect este (din fericire!) atât de extins și de vast încât ai mereu ceva nou de învățat.

O mângâiere, o scânteie, o atingere… acestea sunt caracteristicile flirtului și ale interacțiunilor fizice dintre ființele umane.

Ce se întâmplă într-o relație atunci când unul dintre parteneri încearcă să-l lovească ușor pe celălalt?

Indiferent de rolurile jucate, de acorduri și de termenii stabiliți de cuplu, comunicarea este esențială. Aceasta garantează că o relație sexuală rămâne benefică și pozitivă—indiferent de tendințele conservatoare sau liberale care o susțin.

Închipuie-ți că ești alături de partenerul tău și că vă pregătiți să faceți dragoste. Dintr-o dată, el sau ea îți apucă mâna și-ți șoptește: „Lovește-mă”. Începi să ai emoții și eziți să-ți exprimi deschis sentimentele. Oare ar trebui să-i oferi „bătaia” pe care o vrea?

Acest lucru rămâne la latitudinea ta. În articolul de azi ne propunem să-ți vorbim doar despre ce este spanking-ul erotic și care sunt rădăcinile sale.

Oamenii au transformat acest tip de bătaie într-o activitate sexuală. Ea implică dominație consensuală și măsurată, precum și o anumită reacție mentală.

Chiar poți obține plăcere lovind pe cineva?

Deși fiecare caz este unic, iar sesiunile de spanking erotic pot varia în intensitate, acest lucru nu înseamnă că a lovi pe cineva nu este o acțiune care îi rănește trupul celuilalt.

Ca să nu mai vorbim despre aspectele etice, morale sau sociale asociate acestui mare tabu practicat zilnic de multe persoane.

Dacă spanking-ul erotic te interesează (chiar și un pic) și nu vrei decât să-ți „condimentezi” ușor viața sexuală, dar nu ai idee cum, citește în continuare pentru a afla tot ceea ce trebuie să știi despre această practică.

Lovituri nejustificate sau o manifestare a spontaneității sexuale?

Bărbat care descoperă ce este spanking-ul erotic

Conform psihiatrilor…

Practici precum spanking-ul erotic erau considerate până nu demult a fi odioase de către specialiști. Aceștia susțineau că asemenea tendințe trebuie monitorizate de psihiatrii.

Abia când psihiatria modernă a adoptat noi definiții, aceste comunități de experți au încetat să vadă jocurile sexuale asociate spanking-ului drept practici deviante.

Este interesant de știut că Asociația Americană de Psihiatrie și-a menținut definiția originală referitoare la spanking-ul erotic pentru foarte mult timp.

Însă nu trebuie să uităm că această organizație a scos homosexualitatea de pe lista sa de boli psihice abia în 1973.

Pe plan istoric…

Totul are un început, iar această practică sexuală controversată nu face excepție. Conform definiției oferite de Cambridge Dictionary (Dicționarul Cambridge), termenul „spanking” nu prezintă trăsăturile negative pe care tindem să i le atribuim.

Acest lucru demonstrează că spanking-ul erotic este relativ nou și, pe plan social, practicat rar, fiind de asemenea fără restricții.

Ce este spanking-ul erotic și ce presupune?

Cuplu care știe ce este spanking-ul erotic

Partenerul dominant administrează „pedeapsa” asupra feselor celui dominat, folosind în mod tradițional instrumente clasice: o riglă, o trestie de bambus, o curea sau propria palmă.

 • Relația partenerilor este una de „dominare/supunere”.
 • Acest lucru implică un raport de inegalitate stabilit anterior, care oferă plăcere subiectivă participanților. Evident, este clar cine va ieși „învingător”.

În lumea BDSM (sclavie și disciplină, dominare și supunere, sadism și masochism), în care spanking-ul erotic este practicat des, există mai multe aspecte care trebuie luate în considerare.

Obiecte folosite pentru a „pedepsi” partenerul dominat

Acum că ai aflat ce este spanking-ul erotic, iată care sunt accesoriile populare în rândul celor care îl practică:

 • Nuielele: Acest instrument este deseori folosit pentru a pedepsi partenerul dominat. Majoritatea partenerilor dominanți preferă nuiele decorative.
 • Curelele: Sunt accesorii flexibile din piele sau alte materiale rezistente. Ele se înfășoară în jurul taliei pentru oferi susținere unor articole de îmbrăcăminte ca pantalonii și fustele.
 • Rebenque: Un bici scurt din piele, originar din Argentina și Uruguay, folosit tradițional asupra vitelor.
 • În poală: Pentru a adopta această postură, partenerul dominant stă jos pe un scaun, iar cel dominat se așază pe genunchii săi, cu fața în jos. Aceasta este cea mai celebră poziție pentru spanking-ul erotic, asigurând un contact permanent între corpurile partenerilor.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Herbenick D, Patterson C, Beckmeyer J, Gonzalez Y et al. Diverse Sexual Behaviors in Undergraduate Students: Findings From a Campus Probability Survey. J Sex Med. 2021;18(6):1024–41.
 • Müller J. BDSM: Aproximación a las prácticas de dominación y sumisión sexual. 2015. Disponible en: http://hdl.handle.net/2445/112471.
 • Faccio E, Casini C, Cipolletta S. Forbidden games: the construction of sexuality and sexual pleasure by BDSM ‘players’, Culture, Health & Sexuality. 2014; 16:7: 752-764.
 • Labrecque F, Potz A, Larouche É, Joyal C. What Is So Appealing About Being Spanked, Flogged, Dominated, or Restrained? Answers from Practitioners of Sexual Masochism/Submission. J Sex Res. 2021 May;58(4):409-423.
 • Plante RF. Sexual spanking, the self, and the construction of deviance. J Homosex. 2006;50(2-3):59-79.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.