Cum să stimulezi erecția partenerului tău - Doza de Sănătate
 

Cum să stimulezi erecția partenerului tău

Știai că un stil de viață sănătos poate fi un factor important pentru o viață sexuală împlinită? Pe lângă faptul că îmbunătățesc circulația sanguină, obiceiurile sănătoase stimulează erecția bărbatului. 
Cum să stimulezi erecția partenerului tău

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Disfuncția erectilă este o neplăcere foarte des întâlnită. Chiar dacă este asociată cu o serie de schimbări la nivel psihologic în rândul persoanelor vârstnice, această problemă poate afecta bărbați de toate vârstele. Află din rândurile care urmează cum să stimulezi erecția partenerului tău pentru a vă bucura de o viață sexuală satisfăcătoare.

De multe ori, bărbații tineri care suferă de disfuncție erectilă se simt jenați de problema lor, iar partenerele lor nu știu cum să îi ajute. Din acest motiv, este foarte important să deții mai multe informații cu privire la această neregulă și la modalitățile de a o combate în cuplu.

Ce este disfuncția erectilă?

Disfuncția erectilă, numită și impotență, reprezintă neputința unui bărbat de a avea sau de a menține erecția în timpul actului sexual. Această problemă este un impediment în obținerea satisfacției sexuale și poate cauza pierderea stimei de sine și depresie. Prin urmare, este util să știi cum să stimulezi erecția partenerului tău.

Simptomele disfuncției erectile

Cum să stimulezi erecția partenerului tău dacă suferă de disfuncție erectilă

Simptomele cu care se poate confrunta un bărbat care suferă de disfuncție erectilă sunt:

 • Dificultatea de a avea sau de a menține erecția în timpul actului sexual;
 • Faptul că îi ia mai mult timp decât ar fi normal să aibă o erecție sau că întâmpină dificultăți în anumite poziții;
 • Erecția este slabă sau mai puțin fermă;
 • Menținerea erecției implică un efort deosebit;
 • Atingerea orgasmului într-un timp mai scurt decât ar fi normal sau fără a avea o erecție completă.

Care sunt cauzele disfuncției erectile?

Există mai mulți factori care pot contribui la disfuncția erectilă:

 • În primul rând, este important ca bărbatul să se adreseze unui specialist pentru a descoperi dacă problema este de natură fizică sau este cauzată de o altă problemă de sănătate.
 • În al doilea rând, este bine să descoperi dacă ar putea exista anumite cauze psihologice ale acestei probleme.

Deși multe persoane nu conștientizează acest lucru, stresul, emoțiile sau comportamentul partenerei din timpul actului sexual pot declanșa impotența. 

Cum să stimulezi erecția partenerului

Cum să stimulezi erecția partenerului printr-o comunicare reușită

Dacă partenerul tău are disfuncție erectilă și vrei să îl ajuți, trebuie, mai întâi de toate, să îl asiguri că această situație este perfect normală și i se poate întâmpla oricui.

Ca femeie, nu trebuie să adopți o atitudine insensibilă sau să îți plângi de milă și să te întristezi. Chiar dacă îți faci griji că nu îl poți face să se excite îndeajuns, impotența este o problemă fiziologică pe care o puteți rezolva împreună.

O comunicare reușită

O comunicare reușită este esențială pentru a combate disfuncția erectilă. Dacă puteți vorbi deschis despre această problemă, sigur veți găsi rapid o soluție. Puteți discuta despre frustrările voastre, lucrurile care nu vă plac și emoțiile pe care le resimțiți. Acestea afectează, într-un fel sau altul, nivelul de excitare.

În plus, dacă poți vorbi cu partenerul tău despre aspecte erotice, vă puteți consolida relația în plan intim și puteți crea fantezii care să vă îmbunătățească viața sexuală.

Stimularea zonelor erogene

Cum să stimulezi erecția partenerului prin atingeri în zonele erogene

Stimularea zonelor erogene este o condiție esențială pentru combaterea disfuncției erectile și obținerea satisfacției sexuale.

Preludiul nu este important numai pentru femei. Sărutările, mângâierile și sexul oral sunt de mare ajutor în obținerea și prelungirea erecției înainte de actul sexual.

Este important să cunoști punctele sensibile ale partenerului tău, precum și preferințele și fetișurile sale. În acest fel, îți va fi mai ușor să îl exciți.

Sfaturi

 • Dacă partenerul tău nu poate avea o erecție sau o pierde în timp ce faceți sex, încearcă anumite jocuri erotice pentru a-l stimula.
 • Înainte de a renunța, încearcă să îl exciți cu mângâieri, sărutări și șoapte dulci la ureche.
 • Masează-i zona genitală și, dacă se poate, folosește și anumite uleiuri erotice pentru a crea diferite senzații. 

Un stil de viață sănătos

Cum să stimulezi erecția partenerului prin adoptarea unui stil de viață sănătos

Chiar dacă rareori ținem cont de acest aspect, un stil de viață sănătos poate ajuta în mod considerabil la prevenirea și tratarea disfuncției erectile. Pentru cuplurile care practică exerciții fizice și mănâncă sănătos, actul sexual este, în general, mai plăcut și durează mai mult timp.

Sedentarismul, fumatul și alimentația nesănătoasă afectează circulația sanguină și abilitatea de a menține erecția.

Sfaturi

 • Dacă vrei să știi cum să stimulezi erecția partenerului tău, îți spunem noi. Încurajează-l să mănânce sănătos, inclusiv alimente care ajută la stimularea erecției.
 • Încearcă să găsești un antrenament fizic pe care să îl puteți practica împreună. Dacă nu, încurajează-l să meargă la sală.
 • Fă-l să uite de problemele de la serviciu sau alte griji cotidiene. Ajută-l să se relaxeze prin meditație sau masaje.

Dacă disfuncția erectilă persistă sau începe să vă afecteze relația, este indicat ca partenerul tău să se adreseze unui specialist. Sprijinul tău în tot acest proces este crucial pentru depășirea acestui obstacol.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.