Sucuri și ceaiuri care curăță arterele - Doza de Sănătate
 

Sucuri și ceaiuri care curăță arterele

Un stil de viață sedentar și o dietă precară pot duce la blocarea arterelor. Pentru a ameliora situația, este important să faci mișcare și să îți îmbunătățești obiceiurile alimentare. 
Sucuri și ceaiuri care curăță arterele

Ultima actualizare: 19 noiembrie, 2018

Arterele se blochează de la o anumită vârstă, atunci când încep să se manifeste efectele tuturor obiceiurilor dăunătoare pe care le-am avut pe parcursul vieții, cum ar fi consumul de grăsimi nesănătoase, obezitatea și multe altele. În articolul de azi îți explicăm de ce se înfundă arterele și care sunt consecințele acestui fapt. În plus, îți oferim mai multe sugestii de sucuri și ceaiuri care curăță arterele. 

De ce se blochează arterele?

De-a lungul anilor, arterele tind să acumuleze grăsimile din corp, la nivelul lor formându-se o placă ce învelește pereții interiori ai acestor vase sanguine și care provoacă pierderea elasticității lor.

Există anumiți factori care influențează declanșarea acestei probleme de sănătate:

 • Fumatul
 • Colesterolul și trigliceridele mărite
 • Hipertensiunea arterială
 • Sedentarismul
 • Obezitatea
 • Diabetul
 • Stresul
 • Consumul de alimente bogate în grăsimi saturate
 • Ereditatea

Riscuri serioase pentru sănătate

Arterele înfundate reprezintă o problemă de sănătate ce se dezvoltă treptat, dar care poate avea consecințe foarte grave. Acestea împiedică transportul unei cantități suficiente de sânge și de oxigen către inimă, provocând în cele din urmă angină sau infarct miocardic.

Prin urmare, este important să eviți factorii de risc și să te obișnuiești să consumi în mod regulat sucuri și ceaiuri medicinale care ajută la curățarea arterelor în mod natural.

Cele mai bune fructe și plante pentru sucuri și ceaiuri care curăță arterele

Păducel

Această plantă este folosită de secole întregi pentru protejarea inimii și a arterelor. Datorită conținutului său ridicat de flavonoide, minerale, dopamină și multe altele, păducelul ajută la dilatarea arterelor coronare și la îmbunătățirea circulației.

Tocmai de aceea ceaiul de păducel se află pe lista de ceaiuri care curăță arterele, fiind recomandat pentru tratarea tahicardiei, aritmiei, migrenelor și hipertensiunii arteriale.

Păducelul este ușor sedativ, ajutând la calmarea sistemului nervos și la combaterea insomniei. Consumă această plantă sub formă de ceai.

Ceaiuri care curăță arterele precum cel de păducel

Mușețel

Ceaiul de mușețel este unul dintre cele mai populare tipuri de ceai din lume, fiind cunoscut pentru abilitatea sa de a calma sistemul nervos și de a îmbunătăți digestia. În plus, mușețelul dilată arterele și reduce inflamațiile, ajutând la îmbunătățirea circulației.

Ceaiul de mușețel scade tensiunea arterială și nu poate lipsi din lista de ceaiuri care curăță arterele. .

Ceaiul de mușețel pe lista de ceaiuri care curăță arterele

Țelină

Țelina este bogată în vitaminele A, C și E și în minerale precum zincul și seleniul, ce protejează sângele. În plus, țelina conține ftalide, compuși ce relaxează mușchii din jurul arterelor, stimulând vasodilatarea și circulația sanguină. 

Țelina este unul dintre cele mai bune alimente detoxifiante, întrucât contribuie la eliminarea toxinelor și a excesului de apă, având proprietăți laxative.

Sucul de țelină are un gust delicios și poate fi folosit în combinație cu fructe ca merele, perele sau ananasul.

Îți recomandăm să alegi tulpinile verzi, fragede, de preferat ecologice.

Îți recomandăm să citești și:

7 smoothie-uri care desfundă arterele

Pere

Acest fruct dulce și răcoritor este extrem de benefic pentru artere. Perele ajută la reglarea tensiunii arteriale. Conținutul lor ridicat de potasiu dilată arterele și vasele de sânge, previne formarea cheagurilor și îmbunătățește sănătatea sistemului cardiovascular.

Întrucât conține multă apă și este dulce, para poate fi adăugată în sucuri, nemaifiind necesar niciun alt îndulcitor.

Perele organice sunt cu atât mai bune, deoarece și coaja acestui fruct este bogată în nutrienți benefici.

Sucuri și ceaiuri care curăță arterele pe bază de pere

Ananas

Ananasul acționează în același mod ca și perele, deoarece este bogat în potasiu și controlează tensiunea arterială. În plus, ananasul este un fruct tropical util în lupta împotriva obezității, contribuind la pierderea treptată în greutate.

Poți să consumi ananas ca atare. Sucul de ananas îți permite să absorbi nutrienții acestuia pe parcursul întregii zile.

Sucul de ananas din comerț este mai dulce decât cel preparat acasă, dar poți să încerci să alegi un fruct mai copt. Poți, de asemenea, să îl folosești ca ingredient în alte băuturi ce tratează diverse probleme de sănătate.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Ascaso, Juan F., et al. “Hipercolesterolemia familiar homocigota: adaptación a España del documento de posición del grupo de consenso sobre hipercolesterolemia familiar de la Sociedad Europea de Arteriosclerosis. Documento de Consenso de la Sociedad Española de Arteriosclerosis (SEA) y la Fundación Hipercolesterolemia Familiar (FHF).” Clínica e Investigación en Arteriosclerosis 27.2 (2015): 80-96.
 • Lahoz, Carlos, et al. “Control del colesterol-LDL en pacientes con dislipidemias genéticas seguidos en unidades de lípidos y riesgo vascular de la Sociedad Española de Arteriosclerosis.” Clínica e Investigación en Arteriosclerosis 27.1 (2015): 1-8.
 • Martin, S. S. “Colesterol de subclases de HDL, infarto de miocardio y mortalidad en prevención secundaria.” Eur Heart J36.1 (2015): 22-30.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.