Acasă » Bunăstare » De ce este important să mănânci o pară pe zi?
De ce este important să mănânci o pară pe zi?
7 septembrie 2015
Perele sunt o sursă excelentă de apă, fibre, vitamine și minerale. De ce este important să mănânci o pară pe zi? Află răspunsul din rândurile de mai jos.
Perele sunt, fără îndoială, unele dintre cele mai sănătoase și mai benefice fructe; o comoară cu proprietăți revigorante de care ar fi păcat să nu profiți. Deci, ce ar fi să începi să mănânci o pară pe zi? Nu vei regreta.
Roșii, verzi, galbene… Perele pot avea mai multe culori, toate fiind la fel de sănătoase. Para reprezintă o sursă importantă de apă, fibre, vitamine și minerale. Acest fruct este excelent pentru toți membrii familiei și reprezintă ingredientul perfect pentru dulciuri și sucuri de consumat la micul dejun.
Dar haideți să aruncăm o privire la toate beneficiile de care te poți bucura dacă mănânci o pară pe zi.
Perele conțin vitaminele A, B, C si E, acid folic, fibre, potasiu, săruri minerale, glucide, iod, fier și calciu. Aceste fructe reprezintă un supliment de vitamine ideal pentru a-ți începe ziua, motiv pentru care sunt adesea recomandate în meniul pentru micul dejun.
Sunt antibacteriene. Datorită acizilor tanic și cafeic din compoziția lor, perele protejează organismul de diferite boli și infecții.
Luptă împotriva radicalilor liberi. Este bine știut: radicalii liberi sunt acele substanțe dăunătoare care atacă celulele, cauzând îmbătrânirea. Perele sunt foarte bogate în antioxidanți, fiind perfecte pentru te menține tânără. Acestea reprezintă și o sursă fantastică de vitamina C, pe care o conțin în proporție de 13%, precum și vitamina K. Este clar că organismului tău are numai de câștigat dacă mănânci o pară pe zi.
Îngrijesc inima. Perele reglează circulația sanguină și previn accidentul vascular cerebral. Aceste fructe conțin cantități mari de fibre, care ajută la eliminarea sărurilor biliare și la reducerea colesterolului „rău”. Mai multe studii au arătat că obiceiul de a consuma o pară pe zi reduce cu 50% riscul de a suferi un AVC.
Previn cancerul. Conținutul ridicat de antioxidanți, de vitamina C, fibre și acid folic ajută la reconstrucția celulelor. Astfel, o pară pe zi reprezintă un aliat excelent împotriva mai multor tipuri de cancer. Numeroase studii au arătat că perele ajută la eliminarea substanțelor chimice cancerigene acumulate în colon. Mai mult, acestea sunt extrem de benefice și pentru femeile aflate la menopauză, protejându-le împotriva cancerului mamar.
Ameliorează constipația. Datorită conținutului ridicat de fibre și a proprietăților lor detoxifiante, perele reprezintă o modalitate excelentă de a menține sănătatea intestinelor și de a proteja flora bacteriană, fiind un bun remediu împotriva constipației.
Reglează digestia greoaie. Dacă suferi de o digestie proastă, te simți balonat și îți vine să elimini gaze, bea un pahar de suc de pere sau mănâncă o pară întreagă. Perele conțin pectină, o substanță care previne efectele digestiei greoaie.
Rețetă de suc de pere
Perele se găsesc pe tot timpul anului, dar aparțin unor sortimente diferite. Potrivit specialiștilor, cele mai bune sunt cele care se coc din iunie până în februarie. Dacă le găsești la un preț avantajos, îți recomandăm să mănânci câte una pe zi.
Mănâncă-le proaspete, ca jeleu, coapte sau ca suc la micul dejun. Iată o rețetă simplă și hrănitoare de suc de pere, ideal pentru a-ți începe ziua cu dreptul.
De ce ai nevoie?
Două pere
O jumătate de pahar de apă
O linguriță de miere
Puțină zeamă de lămâie
Cum se prepară
Mai întâi, spală și curăță două pere.
Taie-le în jumătate, pune-le în blender și procesează-le.
După ce sucul este gata, adaugă apa pentru a-l mai subția.
Adaugă câteva picături de zeamă de lămâie și o linguriță de miere ca îndulcitor.
Adaugă un cub de gheață pentru a face sucul la fel de revigorant pe cât e de delicios.
Reiland, H., & Slavin, J. (2015). Systematic review of pears and health. Nutrition Today. https://doi.org/10.1097/NT.0000000000000112
Jackson, J. E. (2005). Biology of apples and pears. Cambridge university press. https://doi.org/10.1017/CBO9780511542657
Slavin, J. L., & Lloyd, B. (2012). Health Benefits of Fruits and Vegetables. Advances in Nutrition: An International Review Journal. https://doi.org/10.3945/an.112.002154
Cel mai probabil și tu cauți în mod constant modalități prin care să previi refluxul acid din timpul nopții. Deși această afecțiune poate apărea în orice moment al zilei, în cazul multora refluxul acid este mai frecvent noaptea și, de…
A avea un animal de companie acasă este un lucru foarte util pentru dezvoltarea copiilor. Legătura care se creează între familie și animalul de companie promovează dragostea și responsabilitatea. De asemenea, micile viețuitoare constituie un factor de siguranță și sunt…
Crezi că trebuie să mergi la sală pentru a avea un stil de viață activ? Nu este așa! A face plimbări în fiecare zi este o idee excelentă. În acest articol, vei descoperi opt motive pentru care mersul pe jos…
Știi care sunt principalii factori de risc pentru depresie? Depresia este clasificată ca o tulburare de dispoziție. Cei care sunt deprimați au sentimente profunde de tristețe, pe lângă iritabilitate, pierderea interesului pentru viață și schimbări de comportament.
După împlinirea vârstei de 40 de ani, femeile încep să experimenteze diverse modificări, în special la nivelul pielii din cauza scăderii cantităților de hormoni secretați. Dacă ai deja 40 de ani sau mai mult, nu-ți face griji. În cele ce…
Incontinența urinară este o afecțiune caracterizată prin pierderea controlului vezicii urinare. Poate fi ușoară, caracterizată prin scurgeri minore de urină sau gravă, când vezica se golește complet. Știi ce obiceiuri pot ajuta în tratamentul incontinenței urinare?