Cele mai bune ceaiuri pentru slăbit - Doza de Sănătate
 

Cele mai bune ceaiuri pentru slăbit

Consumul de ceaiuri în timpul curelor de slăbire poate fi foarte util, întrucât ajută la combaterea retenției de apă. 
Cele mai bune ceaiuri pentru slăbit
Elisa Morales Lupayante

Scris și verificat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Anumite ceaiuri și infuzii ajută la eliminarea lichidelor și a toxinelor acumulate în corp, oferind în același timp un aport de fibre. Prin urmare, aceste băuturi reprezintă o soluție excelentă pentru arderea grăsimilor și scăderea nivelului de colesterol. Citește mai departe pentru a afla care sunt cele mai bune ceaiuri pentru slăbit.

Înainte de toate, este important de menționat că plantele medicinale nu sunt remedii miraculoase și nu acționează de unele singure. Ceaiurile trebuie să facă parte dintr-o alimentație sănătoasă și echilibrată.

Îți recomandăm să consumi ceaiuri pentru slăbit care ajută, de asemenea, la buna funcționare a organelor vitale, cum ar fi ficatul și pancreasul. În acest articol îți prezentăm câteva dintre cele mai bune opțiuni.

Cele mai bune ceaiuri pentru slăbit: ceai verde

Ceaiul verde pe lista celor mai bune ceaiuri pentru slăbit

Ceaiul verde este o plantă bogată în antioxidanți, cum ar fi catehine și izoflavonoide. Acești compuși ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a celulelor. În plus, antioxidanții din această plantă îmbunătățesc circulația și metabolismul, prevenind întărirea arterelor.

Totodată, datorită conținutului ridicat de potasiu și magneziu, ceaiul verde combate retenția de apă. Pentru a te bucura de aceste beneficii, poți consuma ceai verde în mai multe moduri:

 • infuzie: poți să bei ceai fierbinte sau cu gheață sau amestecat cu alte ingrediente.
 • pudră: o poți adăuga în diverse rețete.
 • capsule: calitatea depinde de metoda de procesare și originea produsului. Cere opinia unui specialist în privința dozei recomandate.

Află mai multe! Citește și:

3 băuturi cu ceai verde pentru slăbit

Anghinare

Anghinarea are proprietăți care contribuie la tratarea retenției de apă. Ceaiul din această plantă este diuretic, ceea ce înseamnă că ajută și la eliminarea toxinelor.

 • Anghinarea conține un nivel ridicat de minerale importante pentru un metabolism eficient: magneziu, calciu, fier și potasiu.
 • Ceaiul de anghinare ajută la reglarea digestiei și accelerează metabolismul, prelungind senzația de sațietate. În acest fel, îți poți controla mai bine porțiile consumate și poți adopta o dietă mai echilibrată.

Alge marine brune

Ceaiuri pentru slăbit precum cel de alge marine brune

Algele marine brune au un conținut ridicat de potasiu și magneziu, ajutând la eliminarea lichidelor reținute în corp. În plus, acestea sunt bogate în algină, o substanță care absoarbe până la 100 de ori greutatea sa în apă, contribuind, de asemenea, la prevenire retenției de apă.

Totodată, algele marine brune conțin carbohidrați și au proprietăți laxative și diuretice. Acestea se remarcă, de asemenea, printr-un conținut ridicat de iod, ceea ce înseamnă că stimulează glanda tiroidă.

Lăsând la o parte efectele lor benefice în combaterea retenției de apă, nu există alte dovezi cu privire la contribuția algelor marine brune la slăbit.

Piper cayenne

Consumul de ceai de piper cayenne te ajută să îți reduci aportul caloric. La fel ca celelalte ceaiuri pentru slăbit din lista noastră, această băutură previne retenția de apă. Consumul regulat de piper cayenne accelerează metabolismul cu până la 25%. 

 • Este recomandat să ingerezi o linguriță pe zi, în doze răspândite în intervalul dintre prânz și cină.
 • Piperul cayenne ajută la slăbit numai dacă face parte dintr-o alimentație sănătoasă și echilibrată.

Îți recomandăm să citești și:

Un ceai picant pentru activarea metabolismului

Ceai de anason stelat

Ceaiuri pentru slăbit cu anason stelat

Infuzia de anason stelat este printre cele mai bune ceaiuri pentru slăbit. Această băutură este un remediu diuretic excelent, ajutând la eliminarea lichidelor și a toxinelor din corp.

Ingrediente

 • 1 cană de apă (250 ml)
 • 2 sau 3 semințe de anason stelat

Mod de preparare

 • Adaugă 2 sau 3 semințe de anason stelat într-o cană de apă clocotită și bea o dată pe zi.

Ceai de mentă

Ceaiul de mentă scade pofta de mâncare, drept pentru care îți poți reduce porțiile și ai șansa să arzi mai multe calorii. Din nou, la fel ca celelalte ceaiuri pentru slăbit de mai sus, și această băutură combate retenția de apă.

Ingrediente

Mod de preparare

 • Pune o cană de apă la fiert. Când dă în clocot, adaugă frunzele de mentă.
 • Lasă planta la infuzat câteva minute.
 • Strecoară și bea.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Fei T., Fei J., Huang F., Xie T., et al., The anti aging and anti oxidation effects of tea water extract in caenorhabditis elegans. Exp Gerontol, 2017. 97: 89-96.
 • Rothenberg DO., Zhou C., Zhang L., A review on the weight loss effects of oxidized tea polyphenols. Molecules, 2018. 23 (5): 1176.
 • Ludy MJ., Moore GE., Mattes RD., The effects of capsaicin and capsiate on energy balance: critical review and meta analyses of studies in humans. Chemical Senses, 2012.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.