4 infuzii pentru metabolism accelerat - Doza de Sănătate
 

4 infuzii pentru metabolism accelerat

Dacă vă numărați printre norocoșii care au un metabolism rapid, îmseamnă că puteți arde grăsimi aproape fără niciun efort. Dar, dacă vă aflați în cealaltă categorie, vă puteți accelera metabolismul folosind câteva infuzii și adoptând o dietă echilibrată.
4 infuzii pentru metabolism accelerat
Elisa Morales Lupayante

Scris și verificat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 29 aprilie, 2019

După cum știți, fiecare dintre noi are un metabolism aparte. Ereditatea joacă un rol deosebit în această problemă, dar puteți contribui cu următoarele infuzii pentru un metabolism accelerat.

Infuzii pentru metabolism accelerat

Cheia pentru o stare de bine atât la exterior, cât și la interior, o reprezintă echilibrul dintre masa musculară și grăsimea din corp. Unii oameni pot arde grăsimile aproape fără nici un efort și au un metabolism care le permite să-și mențină aceeași greutate și talie toată viața. Uneori, din cauza eredității, nu reușim să slăbim, indiferent ce diete drastice adoptăm sau cât de mult ne înfometăm, punându-ne astfel în pericol sănătatea.

Ce putem face? În mod ideal, ar trebui să avem o alimentație echilibrată și bogată în vitamine și minerale pentru a avea un metabolism optim. Ar trebui să consumăm și proteine pentru a ne menține mușchii puternici, deoarece în timpul dietelor de slăbire se pierde masă musculară.

Aceste infuzii, alături de o alimentație echilibrată, vă vor ajuta să vă accelerați metabolismul și să reușiți să slăbiți.

1. Coajă de mere și scorțișoară

Coaja de măr este binecunoscută pentru proprietatea sa de a ne ajuta să slăbim. De ce? Aceasta are două componente importante: acidul ursolic și colagenul activ. Primul previne uzura cartilajelor, ține colesterolul sub control și menține sănătatea oaselor. Colagenul activ are rolul de a îngriji pielea și părul. Este o adevărată minune pentru toți cei care reușesc astfel să ardă grăsimile și să-și consolideze masa musculară, ambele în același timp.

Cum se prepară infuzia din coji de mere și scorțișoară? Este foarte simplu. Folosiți cojile a trei mere, adăugați un litru de apă și puneți totul la fiert. Când apa fierbe, adăugați și o lingură de scorțișoară. Puteți savura această infuzie delicioasă pe parcursul întregii zile.

2. Ceai verde și scorțișoară

Nu este nici un secret că ceaiul verde este un bun stimulator al metabolismului. Nu numai că este bogat în antioxidanți, utili pentru inimă și digestie, dar vă ajută și să scăpați de kilogramele în plus.

Combinând ceaiul verde cu scorțișoara, obțineți o băutură minunată pentru dieta zilnică. Tot ce trebuie să faceți este să pregătiți ceaiul verde în mod normal și să adăugați puțină scorțișoară. Veți vedea rezultatele mai rapid consumând ceaiul de două ori pe zi, dimineața și după-amiaza.

3. Infuzii de ananas și ghimbir pentru un metabolism accelerat

O infuzie delicioasă, sănătoasă, cu proprietăți curative și de slăbire. Cum ar putea cineva să-i reziste? Imposibil… Trebuie consumată de două ori pe zi, la micul dejun și la masa de seară.

După cum știți, ananasul este un fruct cu proprietăți de detoxifiere și de curățare. Dacă este combinat cu ghimbir, acesta devine un remediu pentru a accelera metabolismul. Ghimbirul are și proprietăți antiinflamatorii, ajută sistemul digestiv, curăță, vindecă și accelerează metabolismul, mai ales atunci când este combinat cu ananas.

Cum se prepară infuzia de ananas și ghimbir? Fierbeți o cană cu apă, adăugați o lingură de ghimbir, lăsați la infuzat și strecurați. Luați două felii de ananas, mixați-le cu un robot de bucătărie sau blender, iar sucul rezultat adăugați-l în infuzia de ghimbir. Ați încercat vreodată? Nu mai stați pe gânduri!

4. Ardei iute, ceai verde și miere – infuzii pentru un metabolism accelerat

Ardeiul iute, ceaiul verde și mierea sunt elemente termogenice care accelerează metabolismul. Nu vă fie teamă să încercați acest amestec, este o rețetă foarte cunoscută și foarte eficientă pentru organism. Dacă o consumați la prânz, această infuzie vă reduce pofta de mâncare și nu veți mai vrea să “ciuguliți” ceva după-amiaza.

Este foarte ușor de preparat. Pregătiți un ceai verde obișnuit, adăugați un praf de ardei iute (aveți grijă la cantitate) și o lingură de miere. Această băutură vă ajută să aveți un metabolism rapid și să slăbiți. Nu mai ezitați, încercați chiar astăzi!

Alte sfaturi pentru a avea un metabolism rapid

Sfaturi pentru prepare infuzii pentru un metabolism accelerat

1. Mâncați alimente nutritive la micul dejun pentru un metabolism accelerat

Dacă încă de la primele ore ale dimineții îi asigurați organismului necesarul de energie, acesta va începe să lucreze imediat. Va absorbi toți nutrienții și va arde grăsimile. Ce spuneți de o porție de ovăz? Sau de pâine integrală prăjită cu spanac și brânză feta? Aceste alimente sunt ideale pentru a avea un metabolism rapid.

2. Alegeți alimente bogate în Omega 3 în infuzii pentru un metabolism accelerat

Somonul și tonul conțin grăsimi sănătoase care accelerează metabolismul, reduc inflamațiile și țin sub control hormonii responsabili de stocarea grăsimilor.

3. Nu evitați mesele zilei

Aveți obiceiul de a sări peste mese? Acest lucru este o mare greșeală. Ideal este să luați 6 mese mici pe parcursul unei zile, cea mai importantă masă fiind micul dejun. Dacă luați mesele în mod regulat, organismul știe că mâncarea nu este o problemă. Dacă săriți peste una dintre mese, acest lucru îi spune organismului că trebuie să stocheze grăsimi pentru a conserva energie.

De aceea, este foarte important să serviți 6 mese zilnic, în care să includeți fructe, fibre și proteine. Nu uitați de importanța unei alimentații echilibrate și a unui stil de viață activ. De asemenea, aceste infuzii vă vor ajuta fără îndoială să slăbiți, având un metabolism accelerat.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Wolfe, K., Wu, X., & Liu, R. H. (2003). Antioxidant activity of apple peels. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf020782a
  • Higdon, J. V., & Frei, B. (2003). Tea Catechins and Polyphenols: Health Effects, Metabolism, and Antioxidant Functions. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. https://doi.org/10.1080/10408690390826464
  • Alkhatib, A., Seijo, M., Larumbe, E., & Naclerio, F. (2015). Acute effectiveness of a “fat-loss” product on substrate utilization, perception of hunger, mood state and rate of perceived exertion at rest and during exercise. Journal of the International Society of Sports Nutrition. https://doi.org/10.1186/s12970-015-0105-8

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.