Un ceai picant pentru activarea metabolismului - Doza de Sănătate
 

Un ceai picant pentru activarea metabolismului

Alimentele picante ne ajută să activăm metabolismul și să pierdem în greutate. Dacă nu ești obișnuit să le consumi, poți începe prin a le include treptat în dieta ta zilnică.
Un ceai picant pentru activarea metabolismului
Elisa Morales Lupayante

Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 19 ianuarie, 2018

Multe persoane vor să piardă în greutate, dar deseori nu reușesc, deși nu mănâncă în exces. Cauza problemei este faptul că metabolismul lor este prea lent. Drept consecință, ele consumă foarte puțină energie. Însă știai că există un ceai picant pentru activarea metabolismului?

În articolul de azi îți propunem să consumi un ceai picant pentru activarea metabolismului care oferă un efect de încălzire minunat. Următoarea băutură este ideală pentru cei sensibili la frig sau care vor să ardă kilogramele în plus mai ușor (adică fără diete speciale, sacrificii sau înfometare).

De ce nu pot să slăbesc?

Greutatea corporală este influențată de mai multe aspecte, inclusiv moștenirea genetică și alimentele consumate. Însă există anumiți factori emoționali sau hormonali care pot îngreuna pierderea în greutate, chiar dacă urmăm o dietă adecvată și facem mișcare.

Deseori problema este că faptul metabolismul nostru este prea lent. Astfel, numărul caloriilor arse este foarte scăzut. Ca să reușim să slăbim, este important să ne activăm metabolismul în mod natural. Băutura medicinală picant de mai jos este foarte utilă în acest scop.

Următorul ceai picant pentru activarea metabolismului este ideal pentru persoanele sensibile la frig. Te va încălzi imediat!

Metabolismul

Nevoia de ceai picant pentru activarea metabolismului ce te ajută să slăbești

Metabolismul este un amalgam de procese fizice și chimice care se desfășoară la nivel celular. Prin intermediul lor, alimentele sunt convertite în energie.

Organismul nostru folosește această energie nu doar pentru a ne ajuta să ne desfășurăm activitățile zilnice, ci și pe plan intern pentru a-și îndeplini funcțiile vitale. Printre acestea se numără digestia și respirația.

Dacă metabolismul nu funcționează corect sau este prea lent, cantitatea de energie consumată este redusă. Drept consecință, survine câștigul în greutate. Dacă îți activezi metabolismul, te îngrași mai greu.

Ceaiul medicinal pe care ți-l propunem azi poate activa și accelera metabolismul în mod natural. Cu ajutorul său, temperatura ta corporală va crește și, fără a depune un efort suplimentar, vei arde mai multe calorii.

Ingredientele pentru a prepara ceaiul

Ghimbirul

Un ceai picant pentru activarea metabolismului conține ghimbir

Această rădăcină exotică prezintă o aromă picantă, oferă corpului o senzație de cald revigorantă și stimulează transpirația. Astfel, ghimbirul este foarte util pentru a elimina fluidele și toxinele acumulate în corp.

De asemenea, acesta constituie un remediu excelent pentru împotriva problemelor digestive și a celor care afectează femeile.

Scorțișoara Ceylon

Scorțișoara Ceylon este o mirodenie ideală pentru a regla glicemia. Aceasta stimulează digestia și metabolismul, stimulând pierderea în greutate.

Piperul roșu

Piper roșu pentru ceai picant pentru activarea metabolismului

Nu trebuie să-ți fie frică de această mirodenie. Cel mai bine este să incluzi piperul roșu treptat în dieta ta. În acest mod, organismul tău va avea suficient timp pentru a se obișnui cu acest produs picant. Totodată, piperul roșu echilibrează funcțiile corporale.

Piperul negru

Piperul negru este mai puțin picant decât cel roșu. Dacă îl combini cu curcuma, vei obține un minunat remediu antiinflamator, analgezic și antitumoral.

Curcuma

Ceai picant pentru activarea metabolismului din curcuma

Curcuma oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Consum-o în fiecare zi și include-o în tot felul de preparare, dulciuri și băuturi.

Coaja de lămâie

Coaja de lămâie conține mai mulți nutrienți decât pulpa fructului. Așadar, nu ezita să o incluzi în sucuri, smoothie-uri, salate și nu numai. Pentru a o putea conserva, pune-o în congelator și folosește doar cantitatea de care ai nevoie.

Este esențial să folosești doar cojile lămâilor ecologice. În caz contrar, aceasta ar putea conține pesticide, ceară sau alte substanțe chimice nocive.

Instrucțiuni pentru a prepara un ceai picant pentru activarea metabolismului

Ingrediente

 • 1 linguriță de ghimbir sub formă de pulbere sau o felie de ghimbir proaspăt
 • 1 linguriță de scorțișoară Ceylon sub formă de pulbere sau un bețișor întreg
 • 1 vârf de cuțit de piper roșu
 • ½ linguriță de piper negru
 • 1 linguriță de pudră de curcuma
 • Coajă unei lămâi ecologice
 • 4 căni de apă

Instrucțiuni

 • Toarnă apa într-o oală și încălzește-o până atinge punctul de fierbere.
 • Apoi, adaugă coaja de lămâie și lasă să fiarbă pentru 5-10 minute.
 • După ce s-a scurs intervalul de timp indicat, adaugă toate mirodeniile menționate.
 • Acoperă oala și lasă să infuzeze 10 minute.
 • Strecoară infuzia obținută și las-o să se răcească puțin înainte de a o consuma.
 • Dacă vrei, poți să o îndulcești cu zahăr din trestie integrală, miere sau Stevia rebaudiana.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Taghizadeh M., Farzin N., Taheri S., Mahlouji M., et al., The effect of dietary supplements containing green tea, capsaicin and ginger extracts on weight loss and metabolic profiles in overweight women: a randomized double blind placebo controlled clinical trial. Ann Nutr Metab, 2017. 70 (4): 277-285.
 • Varghese S., Kubatka P., Rodrigo L., Gazdikova K., et al., Chili pepper as a body weight loss food. Int J Food Sci Nutr, 2017. 68 (4): 392-401.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.