Tratamente și remedii pentru semnele lăsate de acnee
După tratarea acneei, este posibil să rămâi pe față cu anumite pete sau cicatrici. Uneori, îndepărtarea acestora este grea, dar nu imposibilă. În articolul de mai jos, îți prezentăm mai multe tratamente naturiste și remedii pentru semnele lăsate de acnee.
Tratamente naturiste pentru semnele lăsate de acnee
Aceste remedii pentru semnele lăsate de acnee nu îți afectează în niciun fel sănătatea, sunt foarte convenabile și ușor de procurat. Este posibil să ai deja în casă unele ingrediente. Pielea ta nu va avea de suferit în urma acțiunii lor, așa cum se întâmplă în cazul aplicării produselor chimice.
Există două tipuri de tratamente pentru semnele lăsate de acnee:
- Cu citrice: Au la bază un fruct sau o legumă citrică ce îmbunătățește aspectul pielii, elimină celulele moarte și previne producția de sebum care duce la reapariția coșurilor. Aceste remedii trebuie aplicate seara, iar înainte de a pleca de acasă trebuie să te clătești bine pe față, deoarece expunerea la soare poate provoca apariția petelor.
- Cu uleiuri: Combină câteva uleiuri esențiale sau folosește-le ca bază a unor tratamente împotriva acneei și a cicatricilor cauzate de aceasta. Uleiurile ajută, de asemenea, la ameliorarea roșeții asociate acestor probleme. Vei obține rezultate minunate dacă aplici tratamentul ales în fiecare seară.
Remedii pentru semnele lăsate de acnee
- Ulei de măceșe: Dizolvă în apă câteva picături de ulei esențial de măceșe, toarnă puțin amestec pe o bucată de vată și aplică-l pe pete și cicatrici.
- Ulei de cocos și de curcuma: Amestecă o lingură de ulei de cocos cu o linguriță de curcuma sau șofran. Aplică tratamentul pe piele în fiecare zi după ce te trezești.
- Zahăr brun: Topește puțin zahăr brun în apă fiartă până când amestecul se îngroașă. Dacă ai tenul gras, adaugă și câteva picături de zeamă de lămâie. Dacă ai tenul uscat, adaugă câteva picături de ulei de măsline. Lasă amestecul să se răcească, apoi aplică-l pe zonele afectate.
- Drojdie de bere: Acest remediu previne reapariția acneei. Consumă la fiecare masă o lingură de drojdie de bere. Poți, de asemenea, să prepari o mască, amestecând drojdia de bere cu puțin lapte. Aplică pasta pe față, las-o să se usuce, apoi clătește.
- Piure de ananas: Pasează o felie de ananas proaspăt până obții un piure. Aplică-l pe semnele de pe față și lasă-l să acționeze timp de 15 minute. Datorită conținutului bogat de vitamina C al ananasului, pielea ta va produce mai mult colagen. Acest fruct conține, de asemenea, acid ascorbic ce vindecă cicatricile post-acneice și exfoliază ușor pielea.
Îți recomandăm și:
4 remedii pentru semnele lăsate de acnee
- Bicarbonat de sodiu: Acest ingredient are numeroase beneficii, fiind utilizat în diverse domenii: cosmetică, sănătate, sarcini în gospodărie. Aplică bicarbonat de sodiu direct pe cicatrici, apoi umezește-l cu puțină apă pentru a-l întinde mai bine pe suprafața pielii. Lasă-l să acționeze câteva secunde, apoi spală-te cu apă caldă.
- Mușețel: Această plantă are proprietăți antispastice, fiind unul dintre cele mai bune remedii pentru semnele lăsate de acnee. Prepară o infuzie cu o lingură de flori de mușețel la o cană de apă, las-o să să răcească și aplică comprese umede pe piele. Dacă ai semne și pe alte părți ale corpului, poți să faci băi cu mușețel de 15 minute, adăugând o cană de flori la doi litri de apă.
Te-ar putea interesa și:
- Aloe vera: Aloe vera este un aliat de nădejde în orice problemă estetică sau de sănătate. Scoate pulpa dintr-o frunză de aloe și aplic-o pe piele în fiecare seară. Las-o să se usuce și să se absoarbă în piele, fără să o clătești cu apă.
- Zeama de lămâie îndepărtează petele rămase pe piele din cauza acneei. Aplică zeamă de lămâie pe întreaga față înainte de culcare și nu ieși afară până când nu o cureți bine de pe piele, deoarece acizii din compoziția sa pot avea un efect contrar.
Alte remedii pentru semnele lăsate de acnee
- Ulei de măsline: Acesta este un tratament foarte eficient pentru cicatricile post-acneice. Toarnă câteva picături de ulei de măsline pe o bucată de vată și aplică pe zona afectată. Pentru un efect de exfoliere, apasă puțin mai tare pe bucata de vată.
- Roșie: Acest fruct conține vitamina A, care repară și întinerește pielea. Strivește o jumătate de roșie și aplic-o pe față, lăsând-o să acționeze timp de 15 minute. Clătește cu apă din abundență.
- Miere de albine: Mierea hidratează pielea și vindecă cicatricile. Aceasta este utilă și pentru uniformizarea nuanței pielii. Aplică un strat pe față, lasă-l să acționeze timp de 15 minute, apoi clătește cu apă din abundență.
- Vitamina C: Alimentația are și ea un rol important atunci când vine vorba de tratamentele pentru piele. Prin urmare, nu ezita să adaugi în dietă alimente benefice precum pește și soia (bogate în colagen), căpșuni, zmeură și mure (pentru conținutul de vitamina C) și roșii (pentru licopen).
- Albuș de ou: Separă albușurile de gălbenușuri și bate-le bine până obții o pastă densă. Dacă ai tenul gras, adaugă puțină zeamă de lămâie pentru rezultate mai bune. Spală-te bine pe față și aplică masca. Las-o să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătește cu apă caldă. Repetă tratamentul de două sau de trei ori pe săptămână pentru a elimina petele roșii lăsate de acnee.
- Nucșoară: Amestecă o lingură de lapte cu nucșoară și aplică remediul pe față pentru a îndepărta pielea moartă și semnele inestetice.
Tu ce zici? Ce remedii pentru semnele lăsate de acnee ai vrea să folosești?