7 acțiuni pentru a avea grijă de mediu în vacanță
 

7 acțiuni pentru a avea grijă de mediu în vacanță

Poate părea copleșitor, dar dacă vrei să ai grijă de mediu, trebuie să faci aceste acțiuni oriunde te duci. Îți arătăm cum poți preveni deteriorarea planetei în vacanță!
7 acțiuni pentru a avea grijă de mediu în vacanță

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Planeta are probleme ecologice! Este ceva care ne îngrijorează foarte mult. Știm că suntem principalii vinovați că acest lucru se întâmplă, făcând inconștient lucruri care îi dăunează. Prin urmare, trebuie să ne gândim la mici acțiuni pentru a avea grijă de mediu chiar și în vacanță.

Poți să te bucuri de o călătorie frumoasă fără a deteriora planeta. Îți prezentăm 7 acțiuni de luat în calcul pentru a avea grija de mediu în vacanță!

7 acțiuni pentru a avea grijă de mediu în vacanță

1. Folosește trenurile sau autobuzele în locul avioanelor

Da, avioanele reduc durata călătoriei și ajungem mai repede la destinație. Cu toate acestea, avioanele sunt un mijloc de transport ce consumă mult combustibil.

O acțiune bună pentru a avea grijă de mediu în vacanță este să alegi trenuri, autobuze sau mașini private, ori de câte ori poți. Ia în considerare și utilizarea transportului vedetă pentru trasee scurte: bicicleta.

Avion în zbor

2. Dacă mergi la plajă, ia o pungă pentru a strânge gunoiul

Plajele sunt locuri paradisiace. În afară de aceasta, există o caracteristică care nu este deloc favorabilă mediului: există puține coșuri de gunoi. De cele mai multe ori, sunt departe de locul unde vrem să facem plajă.

Nimănui nu-i place să simtă gunoi sub picioare în nisip; este neplăcut. Una dintre cele mai bune acțiuni este să iei cu tine o pungă mare pentru a depozita deșeurile și apoi să le arunci într-un spațiu sigur. Să ne amintim că deșeurile, oricât de mici, ajung direct în mare și pot provoca moartea animalelor.

3. Sprijină economia locală

Cumpărarea și consumul de produse locale nu numai că ne permite să experimentăm noi culturi, arome și meșteșuguri, ci ajută și mediul înconjurător. Cum este posibil? Este nevoie de combustibil pentru ca produsele importate să ajungă în locul de consum.

Dacă reducem achiziția de articole, reducem cheltuielile cu combustibilul. Pare insignifiant, dar este o acțiune importantă.

4. Locul unde stai este o altă casă

Oriunde ai merge, gândește-te că oriunde ai sta trebuie să păstrezi obiceiurile pe care le ai acasă. Stinge lumina și oprește aerul condiționat când ieși afară.

Prin aceste acțiuni simple, evităm facturile mari la sfârșitul lunii. Deși nu sunt ale noastre, ci ale hotelului, ajutăm planeta.

5. Alătură-te unui club de „plogging”.

Aceasta este o mișcare de actualitate care a început în Suedia, a câștigat popularitate și pare să nu aibă sfârșit. Constă în a te distra făcând sport în aer liber, având cu tine o pungă pentru a strânge gunoiul pe care îl întâlnești pe drum.

Poate existe un club de plogging în zona în care mergi în vacanță. Trebuie doar să-l cauți și să verifici când are loc următoarea ieșire.

6. Reciclează și cumpără doar ceea ce este necesar

Există lucruri pe care le putem recicla. Trebuie să bei apă, așa că în loc să cumperi mai multe sticle de plastic, ia în considerare un termos pe care îl vei reîncărca în timpul călătoriei.

Evită să cumperi lucruri pe care nu le vei folosi sau pe care le vei lăsa deoparte după câteva zile, când entuziasmul dispare.

7. Caută locuri de cazare sustenabile

Există hoteluri ecologice? Da. Din fericire, tot mai multe lanțuri hoteliere se alătură efortului de îngrijire a planetei.

Când planificăm vacanțele, primul lucru pe care îl facem chiar înainte de a cumpăra biletul de călătorie, este să găsim un spațiu de cazare. Cercetează puțin hotelurile din zonă și alege-le pe cele care au o filosofie sustenabilă.

Bărbat care are grijă de mediu în vacanță

Mici acțiuni în vacanță pentru o planetă mai sănătoasă

Știm că ești unul dintre cei cărora le pasă de sănătatea planetei. Te felicităm și îți mulțumim pentru asta!

Dacă din ce în ce mai mulți oameni conștienți se alătură acestei mișcări, vom putea opri schimbările climatice, salvând natura și pe noi înșine. Hai să avem o vacanță care ne conectează cu mediul înconjurător!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Costa Navarro, I. V. (2020). ¿ Son ecológicos los turistas europeos? Estudio de la consideración medioambiental en sus decisiones vacacionales.
  • Dias, R. (2008). Marketing ecológico y turismo. Estudios y perspectivas en turismo17(2), 140-155.
  • Pons, M. E. (2016). Del turismo ecológico al ecoturismo: análisis de las unidades léxicas de un turismo emergente. CÍRCULO de Linguística Aplicada a la Comunicación67, 110.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.