Ce este plogging-ul? - Doza de Sănătate
 

Ce este plogging-ul?

Cu toții trebuie să ne aducem contribuția pentru a menține și a ne putea bucura de un mediu curat. Plogging-ul este o modalitate excelentă de a avea grijă de mediu!
Ce este plogging-ul?

Ultima actualizare: 01 martie, 2022

Societățile moderne au acordat prioritate ritmului rapid și confortului în detrimentul mediului înconjurător. Dar noi strategii continuă să apară, cum ar fi plogging-ul. Ce este plogging-ul? Este o acțiune foarte benefică, deoarece activitatea umană zilnică dăunează drastic mediului.

Ce este plogging-ul?

Plogging-ul este o tendință recentă dedicată celor cărora le pasă de mediu. Scopul este de a îndepărta cât mai multe gunoaie de pe străzi în timp ce faci jogging sau plimbări. Astfel de acțiuni simple duc în cele din urma la mari schimbări.

Acest tip de activitate este satisfăcător deoarece te ajută să te menții în formă și contribuie la protejarea mediului. Articolul de astăzi îți va explica ce este plogging-ul și cum să îl pui în practică!

Cuvântul „plogging” derivă din cuvântul englezesc „jogging” și expresia suedeză „plocka upp”. Primul înseamnă să alergi și al doilea înseamnă să ridici. Cu alte cuvinte, este vorba despre ridicarea deșeurilor în timp ce alergi în aer liber.

Această tendință a apărut în Suedia în urmă cu doar câțiva ani. Intenția este de a face oamenii conștienți de responsabilitatea pe care o au pentru mediu. Fiecare dintre noi poate contribui pentru a construi o lume mai curată. După cum poți vedea, plogging-ul are mult mai multe beneficii decât cele oferite de activitatea fizică.

Această tendință a luat avânt în ultimele luni, în special pe rețelele de socializare. Oamenii care o fac sunt acum numiți „ploggers” și hashtagul #plogging este folosit a răspândi tendința peste tot în lume.

Adevărul este că o mare parte din succesul acestei practici constă în propria conexiune a alergătorilor cu natura. Oricui îi place să alerge într-un peisaj frumos și curat. Este esențial să respectăm mediul, menținându-l cât mai curat.

Persoane care știu ce este plogging-ul
Plogging-ul este o combinație între a-ți îngriji sănătatea în timp ce alergi și a proteja mediul.

Avantajele plogging-ului

Alergatul este unul dintre cele mai simple și mai complete exerciții și îmbunătățește semnificativ rezistența aerobă, capacitatea pulmonară și circulația sângelui. De asemenea, te ajută să-ți tonifici mușchii și să pierzi în greutate.

Plogging-ul, pe lângă alergare, include genuflexiuni pentru a ridica gunoiul. Adică, nu este vorba doar despre a te apleca, ci de a face acest lucru printr-o mișcare controlată. Acesta este un mod minunat de a-ți lucra picioarele și fesierii.

Încorporând în mod repetat această mișcare în antrenament, numărul de calorii pe care le arzi crește considerabil. Estimările indică faptul că se pot arde 300 de calorii pe sesiune.

Acest tip de exercițiu este benefic dincolo de estetică. Plogging-ul ajută adesea la prevenirea bolilor precum obezitatea sau diabetul – la fel ca atunci când ieși la alergat.

Sportivi care știu ce este plogging-ul

Este foarte simplu – încearcă și tu!

Pentru plogging, ai nevoie doar de îmbrăcăminte de alergare adecvată și de o pungă de gunoi. Mergi la alergat cu un prieten sau un membru al familiei pentru a fi mai motivat. De asemenea, încearcă să schimbi periodic ruta pe care alergi.

Există multe aplicații pentru alergători care te ajută să contorizezi atât kilometrajul, cât și caloriile pe care le arzi. De fapt, au început deja să apară aplicații specifice pentru plogging.

Menținerea unui mediu curat este mai mult decât menținerea frumuseții peisajului. Vei contribui la reducerea riscului de infecții și la îmbunătățirea procesului de reciclare.

Poți încerca și alte forme de plogging dacă alergarea nu este pe placul tău. Unii oameni adună gunoi și în timpul ciclismului sau al drumețiilor. Ceea ce este cu adevărat important este să fii conștient de mediul înconjurător și să faci tot posibilul pentru a avea grijă de acesta.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.