Cum să creezi mobilă din materiale reciclate - Doza de Sănătate
 

Cum să creezi mobilă din materiale reciclate

Lădițe, paleți, bucăți de lemn sau chiar butoaie pot fi transformate în piese minunate de mobilier pentru orice încăpere a casei tale. Nu știi de unde să începi? Îți oferim câteva sugestii pentru a aduce un suflu inovator decorațiunilor din casa ta.
Cum să creezi mobilă din materiale reciclate

Ultima actualizare: 01 martie, 2022

Dacă vrei să-ți redecorezi casa, nu te grăbi să plătești sume mari de bani pentru mobilă care nu merită. Aruncă o privire în jur și gândește-te ce ai putea realiza cu lucrurile pe care le ai la îndemână. Ca să-ți dăm o mână de ajutor, în acest articol în acest articol îți vom arăta cum să creezi mobilă din materiale reciclate.

Adesea avem soluția în fața ochilor noștri, dar nu o putem vedea. Nu realizăm că în loc să aruncăm lucrurile pe care nu le mai folosim, le-am putea recicla și transforma în ceva util.

Pentru a te ajuta să confecționezi mobilă din materiale reciclate, ne-am gândit să-ți oferim câteva idei inovatoare. Nu este greu deloc și vei reuși să salvezi bani fără a te abate de la stilul de decorare preferat.

5 idei minunate pentru a crea mobilă din materiale reciclate

1. Măsuță cu rafturi din lădițe de fructe

Mobilă din materiale reciclate

Dacă nu ai la îndemână lădițe din lemn pentru fructe, mergi la supermarket sau aprozar și cere câteva. Vei realiza o măsuță minunată cu rafturi din aceste lădițe paralelipipedice din lemn. Trebuie doar să urmezi acești pași:

  1. Folosește 6 sau 9 lădițe și vopsește-le în culoarea ta preferată. Dacă preferi stilul rustic, nu opta pentru o vopsea elegantă, ci pentru ceva de nuanța lemnului.
  2. Folosește două bucăți de lemn pentru a crea două șipci care să susțină lădițele și să le ofere mai multă stabilitate.
  3. Prinde lădițele de șipci și între ele cu ajutorul cuielor.
  4. Dacă dorești, poți adăuga măsuței cu rafturi mânere și roți pentru a o face portabilă. Acest lucru este opțional.

2. Măsuță de cafea din paleți reciclați

Pentru oamenii creativi, paleții sunt un motiv minunat pentru a se apuca de treabă. Dacă găsesc unul aruncat pe undeva, în numai câteva minute îi vor descoperi utilitatea și îl vor aduce acasă.

Iată cum să confecționează o măsuță de cafea simplă și frumoasă pentru camera ta de zi:

  1. Primul pas este să îndepărtezi orice impuritate și, dacă dorești, să vopsești sau să lăcuiești paletul.
  2. Apoi, taie câteva bucăți de lemn pentru a confecționa picioare pentru masă la înălțimea dorită. Dacă poți face rost de picioare din metal, este cu atât mai bine, deoarece acestea oferă un aer rustic, industrial.
  3. Prinde picioarele de palet: este recomandat să folosești un șurub lung pe lateral și două pentru partea de sus.
  4. Pune un geam pe fața mesei sau folosește benzi din lemn pentru a umple spatiile libere dintre șipcile de lemn.

O altă variantă este să utilizezi pene din lemn între fața superioară a paletului și sticlă. Suprafața mesei va deveni plată, iar înălțimea ei va crește.

3. Stand pentru băuturi realizat dintr-un butoi de lemn

Suport de vinuri din butoi de lemn

Un butoi din lemn modificat pentru păstrarea sticlelor de băutură va oferi un aspect interesant și deosebit camerei tale de zi. Acesta se potrivește cu mobila din lemn natural, mai ales dacă aceasta are o nuanță închisă.

Pentru a confecționa un astfel de suport pentru băuturi, urmează acești pași:

  1. Ia un butoi din lemn nefolosit și recondiționează-l: folosește un șmirghel pentru a îndepărta imperfecțiunile, apoi vopsește-l sau lăcuiește-l.
  2. Taie unul dintre capace la dimensiunea dorită (în funcție de înălțimea butoiului). Poți păstra acest capac pentru a-l folosi drept ușă, atașându-i o balama și o încuietoare.
  3. Pune în interiorul butoiului din lemn rafturi pentru a compartimenta spațiul.
  4. Păstrează celălalt capăt al butoiul atașat și decupează-l pentru a putea păstra acolo sticlele folosite frecvent sau paharele.

4. Mobilă suspendată din lemn

Dacă ai un colț al casei căreia simți că îi lipsește ceva, ia în considerare următoarea variantă.

  1. Ia o planșă de lemn, trage-o la rindea și înfrumusețeaz-o cu un strat de lac.
  2. Fă patru găuri în planșa de lemn, atașează un cârlig în forma literei S de tavan și leagă patru bucăți de sfoară de acesta cu noduri ferme.
  3. Apoi, trece sforile prin cele patru găuri ale plăcii de lemn, făcând câte un nod mare sub fiecare pentru susținere.

Nu pune obiecte din sticlă sau porțelan pe această piesă suspendată de mobilier. Încearcă să o poziționezi într-o parte a casei tale unde nu există prea mult curent. Deși arată foarte interesant, bineînțeles, placa de lemn suspendată nu este foarte stabilă.

5. Rafturi create dintr-o scară

 

Mobilă din obiecte reciclate în mod practic

Dacă și încălțămintea ta este împrăștiată prin toată casa, la fel ca a noastră, iată o soluție inovatoare ce te va scăpa de probleme. Folosind o scară veche și câteva plăci de lemn drept rafturi, îți vei păstra toți pantofii în ordine!

La fel ca la orice mobilă din materiale reciclate, poți folosi vopsea colorată, lac și diferite tehnici de decorare pentru a-i da scării o notă personală. Această idee este simplă și foarte practică!

Scara cu rafturi este ușor de folosit și vei găsi imediat orice pereche de pantofi ai căuta. Vei putea să-ți depozitezi pe aceasta aproape toți pantofii din garderoba ta. Drept rezultat, camera ta va părea mai mare și mult mai ordonată.

Acum că ai la dispoziție aceste idei inedite de a crea mobilă din materiale reciclate, nu trebuie decât să plănuiești ce anume vrei să confecționezi, să găsești materialele și să te apuci de treabă. O idee bună este să rogi pe cineva să te ajute. Astfel, vei primi și o a doua părere sau sugestii importante cu privire la proiectul ales.

Este la modă să reciclezi!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.