9 separatoare de cameră elegante pentru locuința ta
Dacă vrei să îți decorezi locuința cu separatoare de cameră elegante, trebuie să te bazezi pe creativitate și bun gust. Scopul este de a crea anumite diviziuni pentru a obține mai multe spații plăcute și funcționale.
De exemplu, dacă știi să valorifici fiecare colțișor și să ții cont de felul în care lumina pătrunde în cameră, spațiile mici pot părea mai mari.
Tuturor ni s-a întâmplat să mergem în casa cuiva sau chiar în propria locuință și să trecem brusc din bucătărie în sufragerie sau chiar în dormitor, pentru că nu există niciun element despărțitor între aceste camere.
Dimensiunile nu contează. Poate fi un spațiu mic sau imens, însă dacă nu există nimic care să marcheze diferitele camere, rezultatul poate fi incomod sau chiar ușor sufocant. Folosirea unor separatoare de cameră elegante este o modalitate utilă de a decora locuința.
Nu îți face griji, separatoarele nu trebuie să fie doar niște pereți banali între camere. Nu există limite în acest caz. Poți cumpăra separatoare deja confecționate din magazin sau le poți construi tu singur cu obiectele pe care le ai prin magazie.
Scopul este să îți utilizezi abilitățile decorative și să creezi separatoare de cameră elegante care să se potrivească stilului și personalității tale. Nu uita că aceste diviziuni trebuie să fie și funcționale, deoarece pot servi și altor scopuri în afară de cel decorativ.
Idei de separatoare de cameră elegante
1. Simplu și practic
Dacă ești adeptul stilului minimalist, poți opta pentru un separator de cameră simplu și practic. Nu trebuie întotdeauna să te concentrezi pe detalii și elemente decorative.
Dacă vrei să separi bucătăria de sufrageria, aceasta este cea mai bună idee. Separatorul de cameră din imaginea de mai sus nu ocupă mult spațiu și îl poți folosi pentru a depozita plante sau ustensile de bucătărie.
2. Reciclat
Este foarte simplu. Nu trebuie decât să asamblezi niște scânduri cu balamale. Poți alege culoarea care se potrivește cel mai bine cu locuința ta și să adaugi câteva detalii inspirate din decorul reciclat.
Vei obține un spațiu luminos, cu culori pastelate care oferă o notă romantică. În plus, acest separator de cameră este cel mai ușor de mutat.
3. Natural
Îți poți construi o grădină în locuința ta care să separe camerele. Este o opțiune inspirată din natură, dar modernă, întrucât se creează anumite contraste care oferă armonie spațiului.
4. Vintage
Ai o ușă veche pe care vrei să o arunci? Când vorbim de un design vintage, nu ne referim neapărat la folosirea unor materiale din secolul trecut. Trebuie doar să oferi un suflu nou obiectelor vechi din casa ta.
Cu un strat proaspăt de vopsea poți repara orice. Privește imaginea de mai sus și vei vedea cât de șic poate fi ușa aceea veche și prăfuită din curtea ta.
5. Artistic
Adună toate pozele de familie din casă și construiește un separator de cameră artistic. Un perete cu fotografii atrage întotdeauna atenția privitorilor și reprezintă o modalitate excelentă de a decora un spațiu.
Iată un exemplu de separator de cameră cu poze în stil clasic: fotografii alb-negru pe un fundal cu aceleași culori. Aceasta este una dintre cele mai bune opțiuni pentru spațiile mici.
Dacă vrei ceva mai vesel, folosește alte culori și adaugă mai multe desene și texturi pe fundal.
6. Rustic oriental
Pentru a construi separatoare de cameră elegante în stil rustic oriental, este important să folosești materiale ecologice care nu au trecut prin niciun proces industrial.
Copacii, crengile și pietrele sunt materiale de bază pentru o astfel de construcție. În plus, asigură-te că totul este curat și ordonat și că lasă lumina să pătrundă în cameră pentru a face spațiul să pară mai mare.
7. Fire de ață
Vrei un separator de cameră economic și ușor de realizat? Iată soluția. Ai nevoie doar de niște fire colorate și de timp pentru a le înfășura pe bețe. Acest stil este destinat persoanelor îndrăznețe care nu se feresc de culori vii. Cu acest design dai viață camerei.
8. Sticlă
Când vorbim de separatoare de cameră elegante, sticla nu se demodează niciodată. Ușile glisante de sticlă sunt de bun gust, se mișcă ușor și ne ajută să facem legătura între mai multe zone ale casei. Acestea lasă lumina să pătrundă în cameră, oferind senzația de spațiu mai mare, ca urmare a iluziei optice create de sticlă.
Dacă vrei să îți decorezi casa într-un stil contemporan, nu ezita să optezi pentru uși glisante de sticlă.
9. Stil asiatic
Acest stil este simplu și elegant, la fel ca fundamentul culturii orientale. Decorul se bazează pe alb și negru, cu o notă de roșu, pentru a adăuga viață și culoare. Prin adoptarea acestui stil, lumina poate pătrunde în voie în cameră și se creează și un contrast cu culorile neutre din fundal.