Cum să reutilizezi blugii vechi în mod creativ

Buzunarele blugilor vechi pot fi transformate în portofele sau, în funcție de mărimea lor, pot fi utilizate pentru a depozita diverse obiecte.

Indiferent de marcă, blugii reprezintă unul dintre cele mai utile articole de îmbrăcăminte pe care le avem la dispoziție. Deseori se poate întâmpla ca blugii vechi să nu mai fie la modă, dar să fie totuși într-o stare foarte bună.

Dacă nu ne mai plac blugii vechi pe care îi avem în șifonier sau dacă aceștia nu ne mai vin bine, putem să-i donăm celor nevoiași. Dar știai că aceste articole de îmbrăcăminte prezintă numeroase utilizări alternative?

Da, este adevărat! Avem la dispoziție diverse moduri de a reutiliza blugii vechi. Cu puțină creativitate, poți preveni risipa inutilă și proteja mediul înconjurător.

În articolul de azi te invităm să descoperi 11 moduri inedite de a reutiliza blugii vechi. Citește în continuare și ia aminte!

11 moduri de a reutiliza blugii vechi

1. Pentru a confecționa genți sau portofele

Poți utiliza blugii vechi pentru a confecționa diverse accesorii

Există diverse moduri de a transforma blugii vechi în genți sau portofele. Alege mărimea potrivită, taie-i în orice formă dorești și adaugă pietre, alte țesături, nasturi și alte obiecte pentru a-ți personaliza noua geantă sau noul portofel.

Dacă ai timp suficient timp la dispoziție, poți tăia mai multe bucăți din materialul blugilor vechi și le poți coase astfel încât să obții o geantă sau un portofel cu un aspect foarte interesant.

2. Pentru a confecționa un săculeț în care să depozitezi telefonul mobil în timp ce se încarcă

Blugii vechi pot fi transformați într-o husă pentru telefonul tău mobil

Una dintre cele mai mari probleme atunci când vine vorba de încărcarea telefoanelor mobile este lipsa spațiului. Un truc practic ca să remediezi această problemă este să utilizezi buzunarul din spate al unei perechi de blugi vechi pentru a confecționa un săculeț în care să-ți depozitezi telefonul mobil.

La fel ca în imaginea de mai sus, adaugă săculețului o gaică pentru a-l putea agăța de perete.

3. Pentru a confecționa un organizator de perete

Blugii vechi pot fi reutilizați pentru a depozita diverse obiecte

Dacă ai mai multe perechi de blugi vechi pe care vrei să le reutilizezi, taie buzunarele din spatele acestora și atașează-le unei țesături mari și netede. Poți adăuga orice accesorii dorești, inclusiv o curea pentru a-ți putea atârna noul organizator de perete.

Atârnă acest organizator de perete în camera în care obișnuiești să coși sau să efectuezi treburi asemănătoare. Acesta este un obiect frumos și decorativ în care poți să depozitezi diverse obiecte mici.

4. Pentru a confecționa o husă pentru sticle

Blugii vechi pot fi transformați în huse pentru sticle

Vrei să decorezi sticlele de vin într-un mod inedit? Utilizează blugii vechi pentru a confecționa o husă pentru sticle cu un aspect interesant. Mai mult, poți utiliza acest accesoriu pentru a depozita deschizătorul de sticle și orice alt obiect asemănător.

5. Pentru a confecționa șorțuri

Poți reutiliza blugii vechi pentru a confecționa șorțuri

Este foarte ușor să-ți confecționezi un șorț din blugii vechi din șifonier. Trebuie doar ca acest articol de îmbrăcăminte să fie suficient de mare. Taie perechea respectivă de blugi și coase bucățile de material pentru a obține designul dorit.

Dacă nu ai la dispoziție o pereche de blugi de mărime mare, poți utiliza materialul obținut de la mai multe perechi până când reușești să confecționezi un șorț potrivit pentru corpul tău. De îndată ce obții forma dorită, adaugă bretele, nasturi, un tiv și orice alte accesorii dorești.

6. Pentru a confecționa coperți pentru caiete

Blugii vechi pot fi transformați în copeți pentru caiete

Fiind modern și elegant, poți să utilizezi acest articol de îmbrăcăminte pentru a confecționa coperți pentru caiete. Taie blugii vechi în funcție de mărimea caietului respectiv și utilizează un lipici de calitate pentru a atașa materialul de coperta acestuia.

7. Pentru a crea un organizator în formă de sac

Transformă-ți blugii vechi într-un organizator elegant

O altă modalitate de a utiliza blugii vechi pentru a confecționa un organizator este să coși mai multe bucăți de material pentru a obține un sac. Poți depozita în acesta obiecte mari sau chiar alte articole de îmbrăcăminte.

8. Pentru a confecționa genți mici

Transformă-ți blugii vechi într-o geantă interesantă

Taie cracul unei perechi de blugi vechi (sau chiar partea superioară) și utilizează materialul obținut pentru a confecționa o geantă mică în care să depozitezi obiectele pe care le pierzi cu ușurință.

Taie o bucată de material suficient de mare, coase cele două capete unul de celălalt și lasă o gaură mică prin care să poți insera cureaua.

9. Pentru a confecționa portofele pentru monede

Blugii vechi pot fi transformați în portofele pentru monede

Ca să confecționezi un portofel pentru monede, poți utiliza buzunarele blugilor sau bucăți mai mari din materialul acestora. Testează-ți creativitatea și adaugă accesorii decorative, inclusiv nasturi, tivuri sau fermoare colorate.

10. Pentru a confecționa hăinuțe pentru a animalul tău de companie

Îmbracă-ți animalul de companie cu hăinuțe confecționate din blugii vechi

De ce să nu transformi blugii vechi în haine pentru animalul tău de companie? Deși această sarcină îți poate răpi ceva timp, la final vei obține niște obiecte vestimentare unice pentru câinele sau pisica ta.

11. Pentru a crea huse pentru perne

Transformă blugii vechi în huse pentru perne

Reînnoiește aspectul pernelor decorative vechi prin confecționarea unor huse inedite din blugii vechi din șifonier. Coase materialul în funcție de mărimea pernelor, utilizează culori diferite și adaugă orice accesorii decorative dorești.

Așadar, ești pregătit să-ți exersezi creativitatea? Încearcă oricare dintre trucurile prezentate în acest articol și nu va mai trebui să arunci blugii vechi la gunoi niciodată.

Te-ar mai putea interesa