Cum se pot reutiliza lăzile din lemn? - Doza de Sănătate
 

Cum se pot reutiliza lăzile din lemn?

Reutilizând o ladă din lemn, vei crea un obiect interesant și personalizat în care poți să depozitezi diverse lucruri din casă. În plus, nici nu va trebui să cheltuiești mulți bani.
Cum se pot reutiliza lăzile din lemn?

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Cu puțină imaginație, lăzile din lemn (precum cele în care sunt depozitate inițial fructele și legumele) pot fi reutilizate cu ușurință. Fiind fabricate dintr-un material durabil, aceste obiecte prezintă diverse utilizări alternative interesante, motiv pentru care nu ar trebui să le aruncăm.

Dacă nu ai nicio ladă din lemn în casă, dar vrei să încerci ideile pe care le vom prezenta în cele ce urmează, poți achiziționa acest obiect de la cel mai apropiat magazin alimentar sau piață.

Așadar, citește în continuare pentru a descoperi 20 de modalități inedite pentru a transforma lăzile din lemn în obiecte decorative utile în casă.

20 de idei pentru a reutiliza lăzile din lemn

1. Transformă-le în măsuțe auxiliare

Măsuțe din lăzile din lemn

Șlefuiește lăzile din lemn cu hârtie abrazivă, vopsește-le orice culoare dorești și montează-le niște rotițe. La final, vei obține niște măsuțe auxiliare în care poți să depozitezi cărți sau reviste.

2. Transformă-le în oglinzi și rafturi

Rafturi din lăzile din lemn

Dacă atașezi o oglindă de fundul unei lăzi din lemn, obții un obiect ideal pentru dormitorul tău sau pentru orice alt loc din casă. Poți adăuga două sertare pe lateral pentru a avea mai mult spațiu de depozitare.

3. Depozitează accesorii în ele

Depozitare în lăzile din lemn

Vopsind lăzile din lemn într-o culoare ce se asortează cu pereții camerelor din casă, vei obține niște cutii drăguțe în care poți să depozitezi diverse accesorii pe care le utilizezi în fiecare zi.

4. Transformă-le în organizatoare de bucătărie

Lăzile din lemn sunt utile și în bucătărie

Cu ajutorul vopselelor și a hârtiei autocolante, poți transforma lăzile din lemn în organizatoare de bucătărie, numai bune pentru a depozita farfuriile și ustensilele.

5. Transformă-le în banchete cu rafturi pentru pantofi

 

Aceasta este una dintre ideile noastre favorite pentru a reutiliza lăzile din lemn. Ai grijă ca lemnul din care lada respectivă este fabricată să fie destul de rezistent încât să te poți așeza pe el.

Pulverizează vopsea pe ladă, căptușește-i una din laturi cu o țesătură de bumbac și utilizează spațiul gol pentru a depozita pantofi.

6. Transformă-le în mobilier pentru grădină

Conectând mai multe lăzi din lemn cu ajutorul unor cuie, poți crea niște rafturi cu aspect rustic pentru grădina ta. Utilizează-le pentru a depozita plante mici, ghivece și alte ustensile de grădinărit.

7. Transformă-le într-un dulap de jucării pentru copii

Dulap pentru jucării din lăzile din lemn

Vopsește o ladă mare din lemn în culori vii și adaugă lăzi mai mici în interiorul acesteia pentru a obține un dulap de jucării pentru copiii tăi.

8. Transformă-le în mobilier mic pentru sufragerie

Adaugă mai multe sertare unei lăzi din lemn vopsite și plaseaz-o în sufragerie pentru a avea un loc în care să depozitezi reviste, cărți și nu numai.

9. Transformă-le în rafturi pentru reviste

Rafturi pentru reviste din lăzile din lemn

Lustruiește lada, vopsește-o sau decoreaz-o în orice alt mod pentru a obține un mic raft perfect pentru reviste.

10. Transformă-le într-un pătuț pentru animalul tău de companie

 

Dacă lada din lemn pe care o ai la dispoziție este suficient de mare pentru ca animalul tău de companie să încapă în ea, o poți utiliza pentru a-i face acestuia un pătuț simplu și necostisitor. Pur și simplu șlefuiește lada cu hârtie abrazivă și introdu în ea un material pufos și o pătură.

11. Transformă-le în mese de cafea

Mese de cafea din lăzile din lemn

Unește mai multe lăzi din lemn de mărimi asemănătoare cu lipici sau cu un alt adeziv și vei obține o masă de cafea ideală pentru terasa ta.

12. Transformă-le în cutii multifuncționale

Cutii multifuncționale din lăzile din lemn

Vopsește lăzile din lemn și le vei putea utiliza pe post de cutii multifuncționale, în care poți depozita flori decorative, ziare și orice alt obiect pe care nu știi unde să-l așezi.

13. Transformă-le într-un tren de jucărie

Tren de jucărie din lăzile din lemn

Dacă vrei să le faci copiilor tăi o surpriză plăcută, utilizează lăzile de lemn pe care le ai în casă pentru a construi un tren de jucărie. Vopsește-le în culori vii, montează roți și încurajează-ți copiii să se joace cu această nouă jucărie distractivă.

14. Transformă-le în rafturi pentru cărți

Rafturi pentru cărți din lăzile din lemn

Atașează două sau trei lăzi din lemn pe perete și folosește-le pe post de rafturi pentru cărți.

15. Transformă-le în organizatoare cu roți

Acest truc este ideal pentru cei care nu au destul spațiu de depozitare în casa lor. Decorează lăzile din lemn, atașează roți și, pentru a nu-ți aglomera camera, pune organizatorul pe care l-ai construit sub pat.

16. Transformă-le în rafturi pentru sufragerie

Pentru a nu cheltui sume mari de bani pe mobilă decorativă pentru sufragerie, atașează mai multe lăzi din lemn vopsite una de cealaltă pentru a construi un raft.

17. Transformă-le în organizatoare de perete

Atașează câteva lăzi din lemn vopsite de perete pentru a obține niște organizatoare unice. Poți lipi etichete pe fiecare ladă în parte pentru a-ți organiza mai bine obiectele depozitate.

18. Transformă-le în rafturi pentru jucării

Rafturi pentru jucării din lăzile din lemn

O ladă din lemn lustruită și vopsită poate fi un raft ideal pentru camera copilului tău. Decoreaz-o așa cum vor micuții și umple-o cu jucării.

19. Transformă-le în mobilier pentru baie

Unește două lăzi din lemn, vopsește-le și pune-le în baie în scop decorativ și pentru a-ți putea organiza prosoapele și articolele de toaletă.

20. Transformă-le în ghivece

Ghivece din lăzile din lemn

Grădina ta va arăta minunat dacă alegi să utilizezi lăzile din lemn vechi pe post de ghivece pentru flori, ca în imaginea de mai sus.

Nu-i așa că este incredibil că avem la dispoziție atât de multe utilizări alternative pentru lăzile din lemn? Acum că ai aflat câteva dintre acestea, nu ezita să dai frâu liber creativității și să le încerci.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.