19 trucuri pentru a câștiga spațiu în baie - Doza de Sănătate
 

19 trucuri pentru a câștiga spațiu în baie

Dacă vrei să câștigi spațiu în baie și să o faci mai funcțională, trebuie să te axezi pe zonele mai mici în care poți să adaugi rafturi pentru depozitarea obiectelor utilizate des. 
19 trucuri pentru a câștiga spațiu în baie

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

În caz că nu știai, există niște modalități excelente de a câștiga mai mult spațiu în baie și de a organiza toate obiectele în mod eficient.

Majoritatea locuințelor dispun de o baie mică, deoarece arhitecții preferă să acorde un spațiu mai mare dormitoarelor și sufrageriilor. Deși este un loc mic, poți să îți faci baia mai confortabilă și mai plăcută prin adăugarea unor elemente sau accesorii decorative.

Problema este că, de cele mai multe ori, este foarte greu să organizezi toate lucrurile așa cum ar trebui, iar la final te trezești cu o adunătură haotică de sticluțe, produse cosmetice, hârtie igienică, prosoape și alte obiecte care se păstrează în baie.

Multe persoane nu știu că există anumite modalități excelente de a crea mai mult spațiu în baie, având toate lucrurile bine aranjate. 

În articolul de azi îți prezentăm 19 opțiuni interesante de a-ți organiza baia și de a folosi acest spațiu într-un mod chibzuit.

Ce-ar fi să le pui și tu în practică?

1. Reciclează țevile PVC

Tevile PVC din baie pot fi reciclate

Da, ai citit bine. Bucățile de țevi PVC rămase de la un alt proiect pot fi transformate în suporturi pentru perii de păr, uscătoare și alte accesorii care aglomerează de obicei spațiul din baie.

2. Cumpără mobilier mai îngust

Mobilierul îngust lasă mai mult spațiu liber în baie

Mobila pe colț sau pe perete reprezintă o modalitate excelentă de a profita de locurile înguste sau colțișoarele din baie. Poți să depozitezi prosoape, hârtie igienică și multe alte produse.

3. Agață coșuri pe perete

Fixează coșuri pe pereții din baie

Dacă ai niște coșuri pe care nu le mai folosești, fixează-le pe pereți pentru a pune în ele loțiuni, perii, etc. Aceasta este o metodă foarte utilă de a câștiga spațiu în baie.

4. Construiește rafturi de lemn

Rafturile din lemn oferă o notă de eleganță în baie

Rafturile de lemn oferă pereților o notă de eleganță și pot fi utilizate pentru depozitarea produselor cosmetice într-un mod ordonat.

5. Înmagazinarea pe ușile dulapurilor

Un raft pe ușa dulapului din baie este foarte util

Ușile dulapurilor reprezintă locul perfect în care poți adăuga un buzunar pentru a depozita produse precum uscătorul de păr sau ondulatorul.

6. Un cuier pentru prosoape și un raft

Un cuier cu raft te ajută să câștigi spațiu în baie

Cum ar fi să creezi un singur loc în care să ții prosoapele și produsele cosmetice? Cu doar câteva cârlige, poți să câștigi foarte mult spațiu în baia ta.

7. Cadă cu spațiu de depozitare ascuns

Creează un spațiu ascuns de depozitare lângă cada din baie

Dacă îți proiectezi sau remodelezi baia, încearcă să construiești și un spațiu de depozitare ascuns în care să depozitezi „surplusul” de obiecte. 

8. Rafturi pe mai multe niveluri

Pune în baie rafturi pe mai multe niveluri

Un platou pentru tort sau anumite suporturi pentru farfurii pot fi folosite pentru a crea niște rafturi pe care să așezi produse cosmetice sau alte obiecte mici.

9. Borcane de sticlă

Poți să ții în borcane obiectele mici din baie

Îți place să refolosești anumite obiecte în loc să le arunci? Adună-ți toate borcanele de sticlă și utilizează-le pentru a organiza și depozita obiectele din baie. 

10. Folosește folii magnetice

Aplică o folie magnetică pe dulapul din baie

Pentru a nu-ți mai pierde agrafele de păr și alte obiecte mici din metal, poți să atașezi o folie magnetică pe care să le prinzi pe partea interioară a unui raft.

11. Rafturi deasupra toaletei

Pune niște rafturi deasupra toaletei din baie

Un raft deasupra toaletei este un loc minunat pentru a păstra produse de curățenie, prosoape, cârpe și multe alte obiecte.

12. Folosește clame pentru a câștiga spațiu în baie

Agață niște clame în baie pentru a câștiga spațiu

Dacă nu ai un raft la duș sau încorporat în cadă pentru a-ți păstra articolele de toaletă, încearcă să folosești clame agățătoare pentru a le oferi un loc potrivit de depozitare.

13. Cuiere pentru oglindă

Prinde cuiere adezive pe oglinda din baie

Poți găsi peste tot cuiere adezive pe care să le lipești de oglindă sau de măsuța de toaletă pentru a agăța perii și alte accesorii.

14. Rafturi atârnate de uși

Prinde niște rafturi pe ușile dulapurilor din baie

Poți atârna rafturi pe ușile dulapurilor pentru a depozita produse de curățenie, bureți și alte obiecte pe care vrei să le păstrezi ordonate.

15. Tablă magnetică

Pune o tablă magnetică în baie

Cumpără o tablă magnetică și lipește niște magneți mici pe produsele cosmetice pentru a le avea permanent la vedere și gata de a fi folosite.

16. Rulează prosoapele

Rulează prosoapele de baie în loc să le împăturești

În loc să le împăturești, încearcă să rulezi prosoapele și să le pui într-un coș sau pe un raft. Vei câștiga spațiu în baie și vei crea o atmosferă mai primitoare.

17. Un dulap sub oglindă

Pune un dulap sub oglinda din baie

Spațiul de sub chiuvetă și oglindă este perfect pentru a adăuga un dulap sau un raft. Poți să păstrezi în el foarte multe obiecte pe care obișnuiești să le folosești des. 

18. Cuiere pe ușa de la baie

Pune un cuier sau suport pentru prosoape pe ușa din baie

Dacă adaugi niște cuiere sau suporturi pe ușa de la baie, poți să le folosești pentru a agăța prosoape, halate sau alte articole asemănătoare.

19. Sertare încorporate

Orice spațiu liber de pe perete poate fi folosit pentru a încorpora niște sertare mici, multifuncționale.

Ai și tu niște idei pentru a câștiga mai mult spațiu în baie? Împărtășește-le cu noi și nu ezita să pui în practică și sugestiile pe care ți le-am prezentat mai sus.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Gurel, M. O. (2008). Bathroom as a modern space. Journal of Architecture. https://doi.org/10.1080/13602360802214943
  • Bujnowski, A., Palinski, A., & Wtorek, J. (2011). An intelligent bathroom. In Computer Science and Information Systems (FedCSIS), 2011 Federated Conference on.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.