Top 20 de țări cu cel mai mare penis
 

Top 20 de țări cu cel mai mare penis

Sondajele arată că dimensiunea penisului, la nivel mondial, variază între 9,3 și 17,95 centimetri. Ce țară ocupă primul loc?
Top 20 de țări cu cel mai mare penis

Ultima actualizare: 18 aprilie, 2024

Vreți să descoperiți top 20 de țări cu cel mai mare penis? Lungimea și grosimea penisului sunt legate de virilitate și plăcerea sexuală. Drept urmare, atât bărbații, cât și femeile vor să știe care este dimensiunea medie a penisului și ce factori o influențează. De fapt, subiectul a generat multe mituri care au fost discreditate în timp.

Pentru a cita câteva exemple, nu există dovezi care să ateste că dimensiunea penisului este echivalentă cu mărimea mâinii sau a tălpii. De asemenea, nu este corelată cu numărul de parteneri sexuali. Studiile globale relevă faptul că există o variabilitate în funcție de locația geografică.

În timp ce concluziile au unele limitări, datele din 2024 împărtășite de World Population Review arată că, în medie, dimensiunea normală variază între 12,9 și 13,9 centimetri.

1. Top 20 de țări cu cel mai mare penis: Sudan

Cele mai recente rapoarte citează Sudanul drept țara care are bărbații cu cel mai „lung” penis. Potrivit datelor auto-raportate, în țara africană dimensiunea ajunge la 17,95 centimetri (7,07 inci). Circumferința este de până la 13,0 centimetri sau 5,15 inci.

2. Republica Democratică Congo

Informațiile auto-raportate din Republica Democratică Congo ne-au permis să stabilim că dimensiunea medie a penisului în acea țară este de 17,93 centimetri în erecție (7,06 inci). Măsurarea circumferinței este de 13,05 (5,14 inchi).

În trecut, această țară era cunoscută sub numele de Republica Zair. A nu se confunda cu Republica Congo. [/atomic-in-text]

3. Ecuador

Țara sud-americană ocupă locul trei în acest clasament cu o lungime de 17,59 centimetri în picioare și o circumferință de până la 13,44 (5,29 inci).

4. Republica Congo

Republica Congo, situată în Africa Centrală, raportează că dimensiunea erectă a penisului bărbaților săi ajunge până la 17,33 în erecție. Între timp, circumferința este de aproximativ 12,74 centimetri sau 5,02 inci.

5. Ghana

Ghana, numită și Republica Ghana, este o țară din Africa de Vest care se remarcă în lume prin activitatea sa minieră. Rapoartele indică faptul că penisul bărbaților lor ajunge până la 17,31 centimetri în erecție, cu o circumferință de 12,79 (5,05 inci).

6. Nigeria

Ca și Ghana, Nigeria este situată în Africa de Vest. Datele măsurate raportate pentru această clasificare sugerează că dimensiunea penisului bărbaților lor ajunge la 17 centimetri în erecție (6,69 inchi) și până la 12,35 în circumferință (4,86 inci).

7. Venezuela

Venezuela este a doua țară din America Latină care apare în top 10 cu cei mai buni bărbați „înzestrați”. Măsurătoarea este de 16,93 lungime pe 13,03 circumferință.

8. Republica Liban

Situată în Orientul Mijlociu, Republica Liban se află pe locul opt în acest clasament. Conform dovezilor auto-raportate, dimensiunea medie a penisului bărbaților lor este de 16,82 centimetri lungime și până la 12,39 centimetri în circumferință.

9. Columbia

Cu o diferență minimă față de Venezuela și Liban, columbienii apar pe poziția nouă dintre cei mai înzestrați. Lungimea raportată este de 16,75 centimetri, iar circumferința este de 12,95 centimetri.

10. Camerun

Camerunul, situat în Africa Centrală, închide top 10 al celor mai mari penisuri din lume. Măsurătoarea raportată în acest raport are 16,65 centimetri lungime și 12,29 centimetri în circumferință.

11. Jamaica

Dimensiunea medie a penisului bărbaților din țara din Caraibe nu trece neobservată. Sondajul evidențiază că lungimea membrului său ajunge la 16,30 centimetri și o circumferință de 12,01.

12. Kenya, pe lista de țări cu cel mai mare penis

Odată cu Kenya, Africa continuă să adauge țări care ies în evidență pe această listă. Informațiile auto-raportate detaliază că bărbații lor au o dimensiune medie a penisului de 16,28 centimetri ; Circumferința este de până la 12,33 centimetri.

13. Republica Dominicană

Țara din zona centrală a Antilelor nu atrage atenția doar pentru plajele sale paradisiace. Bărbații lor au o dimensiune medie a penisului de 15,99 centimetri, cu o circumferință de aproximativ 12,17 centimetri.

14. Senegal

Situat în Africa de Vest, Senegal ocupă locul 14 în lista bărbaților cu cel mai mare membru. Conform datelor colectate, lungimea penisului este de 15,89 centimetri, cu o circumferință de până la 12,22 centimetri.

15. Cuba

Se estimează că dimensiunea medie a penisului bărbaților din țara Antileană este de 15,87 centimetri lungime și aproximativ 12,13 centimetri în circumferință.

16. Noua Zeelandă

Datele auto-raportate indică faptul că penisul mediu al bărbaților din Noua Zeelandă este de 15,79 centimetri lungime și până la 13 centimetri în circumferință.

17. Zambia

Republica Zambia este situată în partea central-sudică a continentului african. Conform informațiilor furnizate în acest raport, dimensiunea membrului masculin din această regiune este de 15,78 centimetri, cu o circumferință de 11,69 centimetri.

18. Belize

Bărbații din țara de coastă din America Centrală raportează că membrul lor are o lungime medie de 15,75 centimetri și o circumferință de 12,87 centimetri.

19. Angola

Bărbații de pe continentul african ocupă clasamentul celor mai mari penisuri. Angola, pe locul 19, raportează o medie de 15,73 centimetri lungime și 11,83 centimetri în circumferință.

20. Brazilia

Bărbații brazilieni sunt cunoscuți pentru că sunt destul de atrăgători. Deși nu sunt printre primele locuri în acest sondaj, dimensiunea medie a penisului lor nu este trecută cu vederea. Lungimea de 15,70 și circumferința de 12,99 centimetri îi plasează pe locul 20 printre cei mai dotați.

Top 10 țări cu cel mai mic penis

 1. Thailanda: 9,43 centimetri și 10,83
 2. Coreea de Nord: 9,60 centimetri și 11,86
 3. Cambodgia : 9,84 centimetri și 11,12
 4. Nepal: 9,98 centimetri și 11,87
 5. Birmania: 10,10 centimetri și 10,64
 6. Laos: 10,14 centimetri și 10,86
 7. Vietnam: 10,15 centimetri și 11,55
 8. Sri Lanka: 10,18 centimetri și 10,99
 9. Coreea de Sud: 10,80 centimetri și 11,30
 10. Filipine: 10,85 centimetri și 11,03

Care este dimensiunea medie a penisului neerect?

Lungimea medie a penisului flasc variază între 7 și 10 centimetri (între 2,8 și 3,9 inci). Între timp, circumferința sa variază de la 9 la 10 centimetri (3,5 la 3,9 inci).

Limitări în măsurarea dimensiunii medii a penisului

Este important de luat în considerare faptul că există diferite sondaje privind dimensiunea medie a penisului. Rezultatele lor sunt inexacte, astfel încât informațiile lor nu coincid întotdeauna. Deocamdată nu există o listă definitivă cu date oficiale sau precise pe această temă.

Rapoartele până în prezent nu sunt pe deplin de încredere și variază din cauza metodelor utilizate pentru măsurare, a posibilei imparțialitate a datelor auto-raportate și a caracteristicilor voluntarilor. Chiar și așa, în prezent, ele sunt considerate o referință pentru estimarea măsurii.

Factori legați de dimensiunea penisului

Credințele populare asociază înălțimea și dimensiunea penisului cu înălțimea, dimensiunea mâinii sau mărimea pantofului. Cu toate acestea, studiile efectuate până în prezent nu au găsit o corelație între acestea. În schimb, au fost identificați alți factori mai relevanți.

Problemele de mediu sau hormonale, precum și alimentația și expunerea la unele substanțe în timpul sarcinii influențează dezvoltarea penisului.

 • În copilărie și adolescență, o deficiență de nutrienți interferează cu creșterea penisului. În acest sens, s-a stabilit că un consum optim de proteine (carnuri slabe, pește, ouă, leguminoase, nuci etc.) este cheia pentru stimularea creșterii țesutului erectil al penisului.
 • Alterările hormonale, în special testosteronul, afectează negativ dezvoltarea genitală masculină. Expunerea la pesticide, plastifianți și alte substanțe este legată de aceste probleme endocrine.
 • Dacă o femeie este expusă în timpul sarcinii la bifenili policlorurați (PCB), plastifianți și anumite medicamente pentru fertilitate, dimensiunea penisului fiului ei poate fi mai mică.
 • Radioterapia la nou-născuți poate influența și dimensiunea mică a membrelor.

Este important de menționat că factori precum rasa și locația geografică au un impact minim asupra variației dimensiunii penisului. Deși clasamentele pe dimensiunea medie a penisului au câștigat popularitate, în funcție de țara de origine; În realitate, diferențele regionale sunt minime.

Mărimea penisului influențează plăcerea sexuală?

Fără îndoială, una dintre cele mai controversate probleme legate de dimensiunea membrului masculin este dacă aceasta influențează plăcerea sexuală. De-a lungul anilor, sondajele au relevat că pentru unele femei „mărimea nu contează”, în timp ce altele spun că preferă penisurile mai mari.

Deși este adevărat că este o chestiune de preferință personală, datele științifice au determinat că dimensiunea contează. De exemplu, studiile preliminare împărtășite în Jurnalele internaționale BJU au raportat următoarele:

„Reducerea adâncimii de penetrare a dus la o reducere cu 18% a plăcerii sexuale generale.”

Top 20 de țări cu cel mai mare penis: ce este de reținut?

Dimensiunea medie a penisului are variații minime în raport cu țara de origine; Alți factori precum nutriția, obiceiurile de viață, activitatea hormonală și îngrijirea sarcinii au o relevanță mai mare în dezvoltarea membrului masculin.

Deși în societate lungimea penisului este legată de fertilitate și plăcerea sexuală, dimensiunea ca atare nu afectează funcția sexuală. Chiar dacă nu ajunge la o mărime considerată „mare”, un bărbat își poate mulțumi perfect partenerul.

Ceea ce vă poate răni viața sexuală este mentalitatea de mărime. Cei care simt o stimă de sine complexă și scăzută în ceea ce privește lungimea penisului experimentează adesea anxietate cu privire la performanța sexuală și riscul de disfuncție erectilă.

De aici și importanța defalcării tabuurilor în jurul subiectului și îmbunătățirea percepției asupra acestei măsuri.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.