Cum să duci o femeie la orgasm?
 

Cum să duci o femeie la orgasm?

Sexualitatea la femei este un aspect care a fost redus la tăcere ani de zile. Prejudecățile și lipsa de informații sunt principalele motive pentru care o femeie nu ajunge la orgasm.
Cum să duci o femeie la orgasm?
Isbelia Esther Farías López

Scris și verificat de filozoful Isbelia Esther Farías López.

Ultima actualizare: 26 mai, 2022

Cunoști semnificația cuvântului grecesc kleitoris ? De aici provine ceea ce cunoaștem drept clitoris, adică organul care poate să provoace plăcere sau orgasm femeilor. Este alcătuit din sute de terminații nervoase și vase de sânge care nu au nicio legătură cu mecanismul urinar. Cum poți să duci o femeie la orgasm?

Nu doar stimularea clitorisului duce la orgasm. De fapt, întregul corp este sensibil. Folosirea de mângâieri, sărutări și masaje este necesară înainte de a ajunge la penetrarea vaginală.

Definiția orgasmului feminin

Orgasmul feminin este definit ca o descărcare explozivă a tensiunilor neuromusculare ca răspuns sexual; și, deși se crede că este cauzat doar de stimularea genitală, orgasmul este produs și de stimuli non-genitali.

Cum are loc orgasmul la femei?

Primul lucru pe care trebuie să-l știi este că toate femeile sunt diferite. Unora le place să încerce metode noi, însă altora nu le place să iasă din zona de confort.

Orgasmul este clasificat în două moduri:

 • Direct: apăsarea directă pe zona erogenă
 • Indirect: fantezii și masaje în diferite zone ale corpului

În mod ideal, ambele forme se combină. Atât femeia, cât și partenerul ei trebuie să-și cunoască și să exploreze corpul. Doar așa pot determina cele mai potrivite tehnici, posturi și grad de intensitate.

Trebuie remarcat faptul că femeia trebuie să fie lubrifiată.

 • În acest caz, se recomandă utilizarea lubrifianților speciali. Saliva nu este recomandată.
 • Utilizarea uleiului nu este recomandată deoarece deteriorează latexul prezervativelor.

Cum să duci o femeie la orgasm? Folosește-ți creierul

Poți să duci o femeie la orgasm

 

Sunt mulți cărora le este frică să pună în practică varianta indirectă, pentru că habar nu au că și creierul este considerat un organ sexual.

Fantezia erotică permite atingerea unui nivel sexual ridicat. În termeni metaforici, aceasta înseamnă că mintea devine zona erogenă, în timp ce cuvintele funcționează ca mâna care o stimulează. Motivul? Permite stimularea amigdalei.

 • Această parte a creierului este locul unde sunt depozitate fricile, emoțiile și plăcerea.
 • Prin urmare, șoaptele sunt o necesitate.

Ce se întâmplă când femeia se excită?

În momentul în care o femeie intră în stadiul de excitare, sângele se răspândește în țesutul erectil.

 • În consecință, clitorisul și vulva cresc în dimensiune.
 • Labiile mari și mici se întăresc și se dilată.
 • Organele genitale externe și vaginul sunt lubrifiate de glandele uretrale și parauretrale.

În timpul acestui proces, sângele transportă substanțe chimice către creier, ceea ce oferă o senzație de bine.

De unde știi când ajunge femeia la orgasm? Mușchii planșeului pelvin se contractă involuntar. De asemenea, orgasmul crește ritmul cardiac, ritmul respirator și tensiunea arterială. Acesta este momentul în care mii de hormoni și substanțe chimice sunt eliberate în sânge.

Spre deosebire de bărbați, femeile pot continua stimularea și pot atinge orgasme multiple. Potrivit unui studiu, femeile pot experimenta între 12 și 18 contracții musculare, atât în mod continuu, cât și în secvență, înainte de a ajunge la orgasm.

Trucuri de bază ca să duci o femeie la orgasm

Persoană care are orgasm

 

 • Mângâierile nu sunt niciodată prea multe și obiectivul este să vezi cum reacționează zona la diferiți stimuli.
 • Întrerupe rutina. Simplul fapt de a schimba locul în care se realizează actul sexual poate reînvia pasiunea.
 • Jucăriile erotice sunt o idee bună pentru a explora corpul.
 • Utilizarea lubrifianților favorizează penetrarea.
 • Care este fantezia partenerei tale? Crezi că o poți îndeplini? Este important să vorbiți despre asta.

Pe scurt, este vorba despre a explora, nu de a merge direct la organele genitale. Trebuie să crești fluxul sanguin și sensibilitatea. Începe încet și crește ritmul treptat.

Deci, acum știi cum să duci o femeie la orgasm?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Uribe Arcila, J. F., Quintero Tobón, M. T., & Gómez Gómez, M. (2015). Orgasmo femenino: Definición y fingimiento. Urologia Colombiana. https://doi.org/10.1016/j.uroco.2015.03.001
 • Valdés, M., Sapién, J., & Córdoba, D. (2004). Significados de satisfacción sexual en hombres y mujeres de la zona metropolitana. Psicología y Ciencia Social.
 • Guillem Salazar, F., & Pons Salvador, G. (2000). El orgasmo femenino, ¿adaptación o subproducto de la evolución? Gazeta de Antropología. https://doi.org/10.1111/j.1442-2042.2009.02405.x
 • Navarro Abal, Y., & Torrico Linares, E. (2005). Trastorno orgásmico femenino. FUENTE: PSIQUIATRÍA NOTICIAS.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.