Orgasmul extins: ce este și cum să-l obții - Doza de Sănătate
 

Orgasmul extins: ce este și cum să-l obții

Ai experimentat vreodată un orgasm extins? Este o experiență mai intensă decât un orgasm obișnuit. În acest articol, descoperă cum să-l obții!
Orgasmul extins: ce este și cum să-l obții

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Ai avut vreodată un orgasm mult mai intens decât de obicei? A durat mai mult? Acesta este orgasmul extins, care este un punct culminant mult mai intens, ce îți permite să te bucuri de plăcere maximă.

Dacă ai experimentat vreodată orgasmul extins, cu siguranță te întrebi ce poți face pentru a-l avea mai frecvent. În acest articol, îți vom răspunde la această întrebare. În plus, vom aprofunda tehnica obținerii unui orgasm extins.

Ce este un orgasm?

Orgasmul extins la femei
Un orgasm extins diferă de cel „obișnuit” prin intensitate și durată.

Un orgasm este un sentiment de plăcere intensă care, conform articolului „Orgasmul și impactul său asupra calității vieții”, este un fenomen neurofiziologic ce provoacă contracția mușchiului bulbospongios (ce coincide, de obicei, cu ejacularea).

Ceea ce subliniază această definiție este faptul că orgasmele variază ca intensitate și tip. De exemplu, un bărbat poate atinge punctul culminant fără ejaculare (ejaculare retrogradă), iar o femeie poate ejacula cu stropire. De asemenea, poți simți anumite orgasme mult mai plăcut decât altele.

În ceea ce privește gradul de plăcere, aici intră în joc orgasmul extins, care nu are nimic de-a face cu a fi multi-orgasmic. În acest caz, orgasmul își dublează intensitatea, determinând o persoană să experimenteze extaz extrem.

Acest termen a fost inventat de Patricia Taylor în cercetările sale. Ea descrie cum, în timpul acestei experiențe, persoana se relaxează total câteva secunde sau chiar minute pentru a simți o satisfacție intensă. Este un orgasm care diferă drastic de unul obișnuit.

Orgasmul extins și tantra

Cuplu care face sex
Sentimentul de plăcere în timpul unui orgasm extins este similar la bărbați și femei.

Patricia Taylor a clarificat în cercetările sale faptul că atât bărbații, cât și femeile, pot experimenta un orgasm extins în mod similar. Acest lucru este important, deoarece se consideră că femeile simt mai multă plăcere decât bărbații atunci când ating punctul culminant.

Conceptul de orgasm extins este asociat cu tantra. Acest lucru se datorează faptului că, în tantra, nu ne concentrăm pe punctul culminant, ci pe experiențele senzoriale. De exemplu, mângâierile, contactul cu pielea, umezeala săruturilor… Toate lucrurile de care nu suntem conștienți în mod normal.

Această conștiință care extinde simțurile te poate face să te bucuri și mai mult de experiența sexuală: fără grabă, bucurându-te de lucrurile peste care sari de obicei, simțind mirosuri și făcând sex într-un mod foarte diferit, dar extrem de plăcut.

Rezultatul? Un orgasm extins care nu numai că provoacă contracții la nivelul organelor genitale, ci și în tot corpul.

Cum să ajungi la orgasmul extins

Acum că știi ce este un orgasm extins, poate ai vrea să știi cum să te bucuri și tu de o asemenea experiență. Pentru a face acest lucru, trebuie să practici câteva obiceiuri:

  • Exerciții Kegel. Acestea constau în antrenarea mușchilor pelvieni prin contractarea și relaxarea lor. Există aplicații și sfaturi pe care le poți pune în practică timp de cinci minute pe zi, care îți vor permite să te bucuri de un orgasm mult mai plăcut.
  • Masturbare. Te ajută dacă îți cunoști corpul și îl explorezi pentru a descoperi ce îți place și unde și cum vrei să fii atins/ă. Acest lucru îți va oferi o mai mare încredere în sine atunci când ești cu altcineva, astfel încât să te poți bucura de o plăcere maximă.
  • Concentrează-te pe moment. Dacă te gândești la alte lucruri sau te simți nesigur în ceea ce privește corpul tău în timpul sexului, îți va fi imposibil să obții un orgasm extins. Concentrarea asupra acelui moment este esențială pentru a avea o experiență mai plăcută.

Ești capabil/ă să distingi tipurile de orgasm pe care le experimentezi? Ai putut stabili dacă ai avut vreodată un orgasm extins? Te încurajăm să-ți explorezi corpul. Rezolvă nesiguranțele care te limitează atunci când te atingi și află cât de mult îți limitezi plăcerea atunci când ești cu altcineva.

Încercarea și experimentarea vor duce la orgasme extinse, la multiorgasme și la stropire (squirting), printre alte experiențe. De asemenea, îți vor permite să descoperi noi modalități de a te bucura de activitatea sexuală. Ce mai aștepți pentru a experimenta cel mai uimitor orgasm din viața ta?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Massó Guijarro, Ester. (2009). La sexualidad femenina, el holismo epistemológico y la complejidad: reflexiones para la vida contemporánea. Revista Estudos Feministas17(2), 467-480. https://dx.doi.org/10.1590/S0104-026X2009000200009
  • Taylor P (2000). PhD Thesis: An Observational and Comparative Study of Practitioners of Expanded Orgasm: An Investigation of an Effective and Accessible Path to Transcendent States of Consciousness, Submitted in Partial Fulfillment of the Requirements for the Degree of Philosophy in Transpersonal Psychology, International University of Professional Studies, Maui, Hawaii.
  • Taylor P (2002). Expanded Orgasm: Soar to Ecstasy at your Lover’s Every Touch, Illinois: Sourcebooks, Casablanca.
  • Taylor (2004). DVD Video, Expand Her Orgasm Tonight.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.