5 tipuri de orgasm și cum să le atingi - Doza de Sănătate
 

5 tipuri de orgasm și cum să le atingi

Știm deja că sexualitatea la femei este puțin mai complexă decât la bărbați. Femeile pot resimți mai multe tipuri de orgasm, însă au nevoie, în general, de mai multă stimulare pentru a atinge culmile plăcerii. 
5 tipuri de orgasm și cum să le atingi
Bernardo Peña

Verificat și aprobat de psihologul Bernardo Peña.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

A ajunge la orgasm este o „misiune” complexă, drept pentru care multe cupluri încearcă jocuri erotice, iar multe persoane își explorează corpul pentru a-l cunoște mai bine. Află cum, în urma stimulării unor părți ale corpului, poți să atingi mai multe tipuri de orgasm.

În cele ce urmează îți prezentăm 5 dintre aceste tipuri.

1. Clitorisul: cheia succesului

Clitorisul este cea mai cunoscută zonă erogenă a femeii, dar și cea mai accesibilă, drept pentru care acest tip de orgasm este cel mai comun. Este foarte ușor să atingi clitorisul și să-l mângâi. Femeile adoră să fie stimulate în această zonă, iar bărbații au la dispoziție o cale simplă de a-și excita partenerele.

Unele voci susțin că masturbarea este punctul cheie în acest caz. Dacă îți cunoști bine corpul și știi ce anume îți oferă plăcere, poți să-ți ghidezi partenerul în timpul actului sexual. Astfel, chiar dacă acesta are mai puțină experiență, te poate aduce pe culmile plăcerii.

Te-ar putea interesa și:

4 tehnici de stimulare a clitorisului

2. Orgasmul vaginal

Cum atingi tipuri de orgasm prin stimulare vaginală

Orgasmul vaginal este, la rândul său, foarte popular, iar pentru anumite cupluri este singurul de care au parte. Acesta este, de asemenea, și unul dintre cele mai greu de atins. Simpla penetrare nu stimulează întotdeauna celebrul punct G.

Pentru a atinge acest tip de orgasm, este nevoie de efort și concentrare. Deși este mai complex, îți recomandăm să nu îl lași deoparte, deoarece poate fi extrem de satisfăcător.

Comunicarea este foarte importantă în acest caz. Există diverse poziții care pot stimula această zonă: în picioare, în genunchi, stând pe scaun, de la spate, dintr-o parte – încercați-le pe toate, până o găsiți pe cea mai bună.

Anumite femei susțin că ating acest tip de orgasm atunci când sunt deasupra partenerului și pot controla toate mișcările, în timp ce altele îl simt atunci când bărbatul este poziționat deasupra și poate atinge cervixul.

3. Orgasmul mixt

Efectele diverselor tipuri de orgasm asupra corpului

Acesta este unul dintre cele mai intense orgasme feminine și este atins prin stimularea simultană a clitorisului și a vaginului. Este denumit și orgasm complet. Femeia își simte întregul corp tremurând și este sensibilă la orice senzație.

Multe femei nu știu asta, dar clitorisul are anumite ramificații în jurul vulvei și în interiorul vaginului, drept pentru care poți să stimulezi aceste zone, dar și punctul G în același timp.

Acesta este un orgasm greu de atins din primele încercări, drept pentru care este important să îți cunoști bine corpul. Ca femeie, este necesar să îți ajuți partenerul. Încercați mai multe poziții în care tu stai deasupra sau mai multe mișcări până o găsiți pe cea potrivită.

4. Tipuri de orgasm tabu

Da, este vorba despre acea zonă la care te-ai gândit și tu: anusul. Unele persoane nu încearcă acest tip de sex din diverse motive: nesiguranță, prejudecăți, teamă sau concepții religioase. Altele îl practică ocazional, dar susțin că le provoacă disconfort sau durere. Însă există și femei care fac sex anal frecvent și chiar ating orgasme incredibile.

Nu, nu ai citit greșit, chiar au orgasme incredibile, însă doar dacă își cunosc bine această zonă a corpului. Anusul prezintă terminații nervoase sensibile care provoacă foarte ușor plăcere. 

Este o zonă care poate fi stimulată cu degetele, gura și bineînțeles, penisul. Puteți folosi anumite jucării erotice pentru a lubrifia zona, a facilita penetrarea și a mări șansele de a ajunge la orgasm.

Igiena și comunicarea cu partenerul sunt absolut vitale atunci când încerci acest tip de act sexual. Discutați și descoperiți împreună cum poți să atingi aceste tipuri tabu de orgasm. Disconfortul inițial este de așteptat, însă cu multă răbdare și grijă, poți ajunge să simți multă plăcere.

Nu-ți fie teamă să îi propui acest „experiment” partenerului tău sau să-i împărtășești temerile și nedumeririle tale.

5. Cum poți să atingi diferite tipuri de orgasm prin exerciții fizice

Exerciții fizice pentru diverse tipuri de orgasm

Potrivit unui studiu recent, femeile nu au nevoie de un bărbat, de vibratoare sau de stimulare sexuală directă pentru a ajunge la orgasm. Această plăcere intensă le poate fi oferită chiar de exercițiile fizice.

Dacă atunci când faci mișcare la sală sau când urci scările, simți anumite furnicături, înseamnă că resimți plăcerea sexuală cauzată de exercițiile fizice.

Aceste orgasme nu îți vor provoca nici jumătate din senzațiile oferite de celelalte tipuri prezentate anterior. Însă, unele femei au explorat mai bine acest mod de a simți plăcere, găsind modalități de a-i mări intensitatea: abdomene, mersul pe bicicletă, exerciții de aerobic sau alergat. Nu ai nimic de pierdut dacă încerci și tu. Experimentează cum poți să atingi aceste tipuri de orgasm!

Orgasmul: marea provocare a femeilor

Atingerea orgasmului este o misiune dificilă pentru multe femei, mai ales dacă acestea nu își cunosc bine corpul. Tocmai de aceea pare imposibil de crezut că există atâtea tipuri de orgasm sau că ai putea să îl simți pe fiecare dintre ele la un moment dat.

Însă trebuie să știi că, de fapt, poți să le atingi pe toate simultan. Acum că știi cum să atingi diferite tipuri de orgasm, nu mai trebuie decât să îți dai frâu liber senzațiilor și să-ți lași complexele deoparte. Doar așa poți descoperi ce anume îți oferă cea mai mare satisfacție.

Iar partea bună este că nici nu ai nevoie de un partener. Și femeile singure pot ajunge la diferite tipuri de orgasm, la fel ca doamnele sau domnișoarele care se află într-o relație.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.