4 tehnici de stimulare a clitorisului - Doza de Sănătate
 

4 tehnici de stimulare a clitorisului

Pe lângă folosirea unor tehnici de stimulare a clitorisului, este esențial să comunici deschis cu partenera ta. Numai așa o vei putea ajuta să ajungă la orgasm, astfel încât să aveți o viață sexuală mai împlinită.
4 tehnici de stimulare a clitorisului
Isbelia Esther Farías López

Scris și verificat de filozoful Isbelia Esther Farías López.

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Nu este ușor să satisfaci nevoile sexuale ale unei femei și să îi oferi plăcere. De fapt, „bunele intenții” sunt rareori de ajuns pentru a atinge acest obiectiv. Așadar, te sfătuim să reții anumite tehnici de stimulare a clitorisului care îți vor fi de mare ajutor.

Cu toții știm că atingerea orgasmului feminin este dificilă. Comunicarea este esențială în acest scop. Trebuie însă să reținem că stimularea zonelor erogene ale partenerelor noastre poate facilita considerabil procesul.

Din acest motiv, trebuie să cunoaștem anatomia feminină. Clitorisul este o regiune foarte sensibilă și, când este stimulat, oferă senzații incredibile.

Acest organ diferă la fiecare femeie în parte și nu există niciun manual care să îi dezvăluie toate secretele. Când vine vorba de atingerea clitorisului pentru a produce plăcere, experimentarea și inovațiile sunt indispensabile.

Stimularea acestei regiuni îți va ajuta partenera să atingă orgasmul. Din acest motiv , în articolul de azi îți prezentăm cele mai bune 4 tehnici de stimulare a clitorisului.

Cele mai bune tehnici de stimulare a clitorisului

1. Ușor și treptat

Femeie încercând tehnici de stimulare a clitorisului

Ca să stimulezi corect clitorisul unei femei, trebuie doar să reții câteva informații de bază. Pentru ca această tehnică să aibă succes, trebuie să o iei ușor și să-ți rezervi timp ca să admiri și totodată să stimulezi această parte a corpului partenerei tale.

Nu uita, clitorisul este foarte sensibil. Din cauza acestei trăsături, este indicat să menții un ritm progresiv în ceea ce privește intensitatea stimulării.

 • Te sfătuim să crești frecvența mișcărilor și, fiind perfect calm, să săruți clitorisul partenerei pentru a-i oferi mai multă plăcere.

2. Nu este ca în filmele porno

Filmele pentru adulți sunt excitante și pot ajuta multe cupluri să „spargă gheața” într-o anumită măsură. Trebuie însă să te avertizăm că aceste filme prezintă o versiune exagerată a sexualității.

Dacă vrei să-i oferi partenerei tale un cocktail de pasiune și orgasme de neuitat, ai nevoie de puțină imaginație și multe mângâieri. Evită stimularea excesivă și nu manipula clitorisul cu agresivitate. Uneori mai puțin înseamnă mai mult.

Iată ce ar trebui să faci:

 • Depărtează-i picioarele și sărută-i ușor regiunea intimă.
 • Evită mișcările prea intense sau agresive care ar putea fi incomode și care îngreunează stimularea.
 • Continuă cu săruturile pentru o perioadă lungă de timp și folosește-ți degetele cu creativitate.
 • Privește-ți partenera în ochi în timp ce-i stimulezi clitorisul.

3. Suge și stimulează cu limba

Bărbat care știe tehnici de stimulare a clitorisului

Titlul acestui subpunct îți spune tot ceea ce trebuie să știi despre următoarea tehnică. După ce ai urmat toți pașii prezentați anterior și crezi că este momentul oportun pentru puțin ritm și creativitate, începe să sugi clitorisul partenerei tale. Făcând acest lucru, vei observa că numărul gemetelor ei va crește considerabil.

Tehnica constă în a suge regiunea clitorisului cu o intensitate scăzută. Ține acest organ în gură pentru intervale scurte, apoi „bate-l” ușor cu vârful limbii. Vei observa că, datorită stimulării, clitorisul se va umfla puțin.

Câteva aspecte de reținut:

 • Trebuie să fii conștient de limita de stimulare a partenerei tale.
 • Aplică această tehnică după ce excitarea din primele faze a fost prelungită.
 • Nu aplica prea multă presiune cu limba.
 • Poți combina acest truc cu folosirea unuia sau a mai multor degete.
 • Deoarece mâinile tale sunt libere, le poți folosi pentru a stimula și alte părți ale corpului ei.

4. Degetele, limba și lubrifierea

Cuplu punând în aplicare tehnici de stimulare a clitorisului

Dacă v-ați „încins” și pasiunea plutește în aer, singurele limite sunt cele determinate de lipsa de cunoaștere. Când aplici ultima dintre aceste tehnici de stimulare a clitorisului, folosește-ți degetele în timp ce sugi.

În cazul în care lingi ușor clitorisul partenerei, iar acest lucru nu pare a fi de ajuns, degetele și lubrifierea oferită de limbă constituie ingrediente ideale pentru a accelera un orgasm încărcat cu o doză de plăcere și stimulare maximă.

Cum trebuie să procedezi?

 • Dacă ai mărit deja viteza și frecvența mișcărilor cu limba, începe să folosești și degetele.
 • Puțin câte puțin, penetreaz-o cu degetele unei mâini și cu cealaltă trasează mici cercuri pe clitoris.
 • O vei stimula și mai mult dacă emiți și tu mici gemete (chiar dacă ai gura ocupată), astfel încât ea să se simtă în largul ei și să se lase mai ușor în voia stimulării.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Prause, N., Kuang, L., Lee, P., & Miller, G. (2016). Clitorally Stimulated Orgasms Are Associated With Better Control of Sexual Desire, and Not Associated With Depression or Anxiety, Compared With Vaginally Stimulated Orgasms. Journal of Sexual Medicine13(11), 1676–1685. https://doi.org/10.1016/j.jsxm.2016.08.014
 • Wallen K, Lloyd EA. Female sexual arousal: genital anatomy and orgasm in intercourse. Horm Behav. 2011;59(5):780–792. doi:10.1016/j.yhbeh.2010.12.004
 • Herbenick, D., Fu, T. C. (Jane), Arter, J., Sanders, S. A., & Dodge, B. (2018). Women’s Experiences With Genital Touching, Sexual Pleasure, and Orgasm: Results From a U.S. Probability Sample of Women Ages 18 to 94. Journal of Sex and Marital Therapy44(2), 201–212. https://doi.org/10.1080/0092623X.2017.1346530

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.