Cum să-ți decorezi livingul cu materiale reciclate - Doza de Sănătate
 

Cum să-ți decorezi livingul cu materiale reciclate

Ai vrea să știi cum îți poți decora camera de zi cu materiale reciclate? În acest articol, îți vom împărtăși câteva idei foarte creative.
Cum să-ți decorezi livingul cu materiale reciclate

Ultima actualizare: 25 iunie, 2020

Livingul este probabil camera pe care o utilizezi cel mai mult împreună cu familia ta. Din fericire, poți adăuga propria atingere de creativitate acestei camere în care familia se adună și împărtășește momente unice. Acesta este motivul pentru care am decis să-ți arătăm cum să-ți decorezi livingul cu materiale reciclate.

Nu trebuie să investești sume mari de bani pentru a avea camera de zi a visurilor tale. Cu puțin bun gust și originalitate, poți recicla materialele care stau de prisos în debara și, în același timp, poți crea un design original pentru living.

Iată câteva idei pentru a începe!

Cum să-ți decorezi livingul cu materiale reciclate

1. Cutii de lemn reciclate

Pentru început, dacă vrei să economisești niște bani la achiziționarea unui raft sau a unui separator de cameră, poți utiliza cutii din lemn pe care să le stivuiești după nevoi. Trebuie doar să te asiguri că acestea sunt șlefuite corespunzător pentru a evita rănirea cu așchii de lemn, cuie sau alte părți ascuțite.

Această opțiune îți permite, de asemenea, să pictezi cutiile, indiferent de culoarea pe care o preferi. Ca prin magie, vei obține câteva rafturi pe care poți expune obiectele decorative sau cărțile preferate. Dacă vrei să stivuiești cutiile reciclate, nu uita să le prinzi între ele pentru o mai mare siguranță.

2. Paleți decorativi

Cum să-ți decorezi livingul cu materiale reciclate
Paleții sunt clasici când vine vorba de decorarea cu materiale reciclate. Îi poți folosi pentru a realiza diferite tipuri de mobilier.

Mii de oameni au decis să-și decoreze casele și birourile cu paleți. Acesta este un exemplu clar de reciclare cu stil pentru a crea accesorii în același timp interesante și confortabile. Această propunere accesibilă are aplicații și utilizări interminabile.

Poți confecționa o canapea din paleți pentru ca livingul tău să pară mai casual. De asemenea, poți utiliza paleți pentru a realiza rafturi de perete sau o masă de cafea pentru fotoliile tale.

În plus, paleții reciclați pot fi utilizați și în camera copilului. Poți folosi paleți pentru a crea rafturi de cărți, paturi, sau chiar case de jucării sau castele pentru păpuși.

3. Lemn

Lemnul este un material nobil care nu îmbătrânește niciodată. De asemenea, acesta are capacitatea de a transforma orice spațiu într-unul unic.

O modalitate perfectă de a oferi caracter unei camere de zi cu materiale reciclate este reutilizarea unei grinzi vechi din lemn pentru decorarea tavanului.

De asemenea, cu ajutorul lemnului, poți realiza rame de epocă pentru fotografii. Reciclează o scară veche pentru a o transforma în raft de cărți. Sau acoperă un perete întreg cu scânduri vechi de lemn reciclate.

4. Scaune

Living luminos
Alege scaune cu diferite stiluri. Fiecare membru al familiei poate alege un model în funcție de gusturile și personalitatea sa.

Dacă vrei să decorezi original și îndrăzneț livingul, poți utiliza scaune reciclate. Există multe magazine de antichități și cu produse second-hand, unde poți găsi o mare varietate de scaune pentru reciclare și restaurare. Așadar, mergi în astfel de magazine și alege scaunele care îți plac cel mai mult.

De asemenea, o idee distractivă ca să-ți decorezi livingul cu materiale reciclate este să cumperi scaune complet diferite, unul din fiecare stil. Acest mod simplu de personalizare a spațiului permite fiecărui membru al familiei să aibă scaunul preferat la masă în funcție de gusturile sale.

5. Rame și lămpi

În lumea artelor decorative, toate ideile depind de gusturile și criteriile personale, ceea ce înseamnă că un lucru pe care unii oameni îl consideră urât, este fermecător pentru alții. Decorarea camerei de zi cu rame reciclate îți poate scoate la iveală partea creativă și visătoare.

  • Poți realiza colaje sau poți folosi țesături.
  • O altă opțiune este să pui în evidență obiectele care sunt importante pentru familia ta.
  • Poți încerca, de asemenea, să creezi tablouri din frunze sau orice material care te inspiră și se potrivește cu spațiul pe care îl vei decora.
  • Orice ramă cu fotografii de familie și amintiri personale este un mod foarte sentimental de a-ți decora livingul.

Acestea sunt doar câteva idei pentru decorarea camerei de zi cu materiale reciclate.

Magia reciclării constă în a putea reutiliza obiectele inutile. Prin urmare, tot ceea ce nu mai folosești poate fi utilizat pentru a oferi camerei de zi o notă personală.

Încearcă aceste idei și orice altceva îți trece prin minte!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Borreguero-sanchez. (2015). Arquitectura low tech. Arquitectura Low Tech.
  • Money, A. (2007). Material culture and the living room: The appropriation and use of goods in everyday life. Journal of Consumer Culture. https://doi.org/10.1177/1469540507081630
  • Turney, J. (2004). Here’s One I Made Earlier: Making and Living with Home Craft in Contemporary Britain. Journal of Design History. https://doi.org/10.1093/jdh/17.3.267

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.