Idei de amenajare pentru o casă primitoare - Doza de Sănătate
 

Idei de amenajare pentru o casă primitoare

Astăzi, îți vom oferi câteva idei ingenioase pentru a amenaja o casă confortabilă și primitoare. Trebuie doar să faci mici modificări în lcouința ta. Află despre ce este vorba!
Idei de amenajare pentru o casă primitoare

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Ești în căutare de idei de amenajare pentru o casă primitoare? Dacă da, citește mai departe! Vom discuta despre câteva schimbări ușoare și ieftine pe care le poți face în locuință, astfel încât să-ți transformi casa în căminul călduros la care ai visat întotdeauna.

Idei de amenajare pentru o casă primitoare

Nu trebuie să cheltuiești prea mulți bani pentru a avea o casă confortabilă. Dimpotrivă, confortul după care tânjești se află în detalii și în cât de creativ poți fi.

Iată câteva modificări pe care le poți face acasă pentru a crea un sentiment mai plăcut și mai prietenos pentru tine și oricine te vizitează.

1. Alege lumini confortabile

Idei de amenajare pentru o casă primitoare
Iluminarea potrivită face camera confortabilă și primitoare.

Alegerea sistemului potrivit de iluminat este esențială pentru amenajarea unei case primitoare și confortabile.

Gândește-te puțin: Cum te simți când pășești într-o cameră întunecată și înfricoșătoare? Cu siguranță emoțiile pe care le stârnește un astfel de loc sunt exact opusul celor pe care le simți atunci când te afli într-un spațiu deschis. Așadar, profită de lumina naturală sau folosește lămpi care pot oferi un aspect cald camerelor tale.

Luminile din casă spun multe despre tine. Optează pentru becuri calde (ideale pentru mediul înconjurător). Așază o lumină de citit lângă fotoliul din colț. Folosește lămpi orientate către anumite zone pe care vrei să le evidențiezi (de exemplu, un tablou).

De asemenea, ia în considerare conectarea potențiometrelor la luminile din casă, deoarece acestea îți permit să alegi intensitatea dorită și să schimbi atmosfera din cameră. Există potențiometre pentru luminile din tavan și, de asemenea, pentru lămpile de podea. De asemenea, îți poți crea propriile lămpi folosind borcane.

2. Personalizează detaliile pentru un plus de confort

Cu excepția cazului în care angajezi un designer de interior, amenajarea casei ține strict de preferințele tale. Decorează-ți locuința cu obiecte pe care îți face plăcere să le vezi, care te fac fericit și care îți amintesc de vremurile bune.

De exemplu, acel covor pe care l-ai cumpărat în vacanța din India și fotografiile pe care le-ai făcut în safari anul trecut sunt obiecte excelente pentru a oferi un aer cald locuinței. Întreaga amenajare a locuinței poate fi realizată în jurul unor obiecte de care te simți atașat.

3. Decorează cu plante de interior

Ghivece cu plante de interior
Plantele sunt o modalitate excelentă de a face casa să fie confortabilă și primitoare.

Plantele de interior adaugă culoare casei tale și înfrumusețează orice cameră. Există multe opțiuni din care poți alege, inclusiv speciile care nu au nevoie de prea multă îngrijire și udare. Acestea sunt ideale dacă ești convins că nu te pricepi la îngrijirea plantelor.

Pune plantele într-un loc pe care vrei să-l luminezi și înfrumusețezi, cum ar fi un raft anost sau un colț trist. Dacă ai o baie cu duș și o fereastră mare, atunci ia în considerare adăugarea unor plante tropicale în acel loc, deoarece acestora le va plăcea aburul și se vor dezvolta armonios.

4. Alege perdele și draperii potrivite

Alegerea celor mai potrivite perdele și draperii poate face minuni pentru amenajarea unei locuințe primitoare. În general, acestea ar trebui să lase lumina să pătrundă în interior, cel puțin în spațiile comune.

Poți opta pentru culori strălucitoare și modele îndrăznețe dacă locuința ta este simplă și nu are multe decorațiuni. În schimb, cele simple, în culori neutre, sunt grozave dacă ai o cameră încărcată. Când vine vorba de perdele și draperii, dă frâu liber creativității, combină și asortează modele până când găsești ceea ce îți place și ți se potrivește.

De asemenea, dacă știi să folosești o pensulă și vopseaua de țesături, ai putea să îți personalizezi perdelele. Alege un model minunat sau pur și simplu desenează manual. Reține faptul că nu trebuie să acoperi întreaga țesătură. Detaliile mici sunt suficiente.

5. Folosește lumânări

Lumânări aprinse
Lumânările oferă o lumină discretă pentru o casă confortabilă și primitoare.

Am vorbit deja despre importanța iluminatului, iar lumânările reprezintă o altă opțiune excelentă în acest sens. Vor oferi lumină în cameră într-un mod romantic, intim și confortabil. Unele dintre ele vor oferi chiar și un miros plăcut!

6. Ocupă-te de amenajare pentru o casă primitoare alegând covoare potrivite

Covoarele moi și călduroase sunt un alt mod minunat de amenajare pentru o casă primitoare. Până la urmă, cui nu-i place să se plimbe iarna pe un covor pufos?!

Nu trebuie să pui covoare pe fiecare centimetru al casei. De fapt, poți utiliza covoare mici doar în anumite locuri. Poți să le așezi în fața fotoliului sau a canapelei, de exemplu.

7. Optează pentru mobilier din lemn

Idei de amenajare pentru o casă primitoare cu lemn
Lemnul adaugă o notă rustică casei tale, ceea ce o face confortabilă și primitoare.

Niciun alt material nu creează o senzație de căldură precum lemnul. Alege mobilier, rafturi sau orice alte accesorii din lemn natural. De exemplu, ce zici de o decorațiune din lemnul plutitor pe care l-ai găsit mai devreme pe plajă?

8. Păstrează ordinea și curățenia

O casă ordonată te face să te simți echilibrat și te invită să te relaxezi. În schimb, lucrurile aflate în dezordine îți vor crește nivelul de stres.

Din fericire, poți găsi o mulțime de sfaturi de organizare online. Trebuie doar să cauți!

9. Alege scaune cu forme rotunjite

Masă cu scaune în jur
Alternarea formelor este minunată pentru o casă confortabilă și primitoare.

Poate părea o prostie, dar marginile rotunjite invită la odihnă și relaxare. Cu toate acestea, dacă ai deja scaune cu linii drepte, adaugă pur și simplu câteva perne pentru a le face mai confortabile.

10. Folosește perne și pături

Pernele și păturile sunt modalități excelente de a da viață acelui fotoliu vechi. Pentru a nu cheltui bani, confecționează-le folosind haine vechi pe care nu le mai folosești. Tehnica de matlasare este la modă în zilele noastre.

Așa cum ai putut observa mai sus, există numeroase idei de amenajare pentru o casă primitoare, care nu implică un efort financiar deosebit. Suflecă-ți mânecile și treci la treabă pentru a te simți confortabil în casa ta în orice moment!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Mendoza, E. (2017). Diseño de Interiores. Manual de Diseño de Interiores.
  • Pérez Jaimes, A. E. (2004). Diseño interior: solución integral a los espacios. (Spanish). INTERIOR DESIGN: INTEGRAL SOLUTION FOR SPACES. (English).
  • Migoya, P. (2010). El color en el diseño de interiores. Proyecto de Interiores.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.