Cum să faci un panou de organizare pentru bucătărie - Doza de Sănătate
 

Cum să faci un panou de organizare pentru bucătărie

Sarcinile zilnice se pot acumula ușor și este foarte simplu să le uiți. Cu toate acestea, cu ajutorul unui panou de organizare, tu și familia ta veți avea în sfârșit un loc unde să le scrieți și care să vă amintească de ele!
Cum să faci un panou de organizare pentru bucătărie

Ultima actualizare: 03 iunie, 2020

Ai vrea să-ți amintești dacă una dintre facturile lunare este scadentă astăzi? Vrei să ai un loc în care să poți organiza activitățile copiilor tăi? Cum rămâne cu toate celelalte întâlniri sau programări pe care le ai? Un panou de organizare pentru bucătărie îți va fi de mare ajutor!

Un panou de organizare este un loc în care poți scrie și programa tot felul de lucruri. În general, dacă ești mai organizat, te vei bucura de mai multă ordine și productivitate. La rândul său, acest lucru va avea un impact pozitiv asupra stării de spirit și a calității vieții. Din toate aceste motive, ne-am gândit că poate ți-ai dori să proiectezi și să confecționezi un panou de organizare pe cont propriu.

De ce să ai un panou de organizare pentru bucătărie

Există momente în care bucătăria ta poate fi un spațiu haotic, cu tot felul de activități în desfășurare și oameni care intră și ies. Este posibil să ai multe sarcini de îndeplinit și foarte puțin timp suplimentar pentru a face acest lucru. Dacă ai putea organiza totul într-un singur loc… Din fericire, poți!

Îți propunem o soluție simplă, practică și ieftină: construiește singur un panou de organizare! Probabil că ai văzut deja unul undeva. Astăzi, te vom învăța cum să-ți faci unul acasă și să beneficiezi de utilitatea sa.

Optimizează timpul și spațiul

Femeie care își organizeazî agenda
Sarcinile tale zilnice vor fi mai ușor de îndeplinit dacă le organizezi într-o locație vizibilă și practică.

Unul dintre motivele pentru a amplasa un panou de organizare în bucătărie este faptul că această cameră este vizitată de mai multe ori pe zi de către toți membrii familiei. Nu uita că este important să plasezi panoul de organizare într-o locație vizibilă/tranzitată.

Actualizarea acestuia trebuie să fie un instrument zilnic, funcțional și foarte accesibil tuturor membrilor gospodăriei. Profită de acel colț pe care nu-l folosești în bucătărie sau, chiar mai bine, folosește panoul de organizare ca scuză pentru a înlocui acel tablou urât pe care l-ai moștenit (de exemplu).

Panoul de organizare nu trebuie să fie imens și nici nu trebuie să renunți la cel mai bun perete pentru el. Privește în jur și găsește o suprafață pe care o poți adapta pentru a se potrivi nevoilor tale în ceea ce privește spațiul și estetica.

Utilizarea spațiului potrivit și adaptarea panoului de organizare în funcție de decorul și mobilierul existent va garanta un rezultat estetic de excepție.

Ce este un panou de organizare pentru bucătărie?

Înainte de a intra în mai multe detalii, ce este mai exact un panou de organizare pentru bucătărie? Practic, este o planșă de lemn pe care poți scrie și/sau agăța notițe și alte hârtii.

Pentru a confecționa un panou de organizare, nu trebuie să investești prea mulți bani. Poți construi unul personalizat, care este perfect pentru casa și nevoile tale.

O idee bună este să alegi o planșă și să o acoperi cu vopsea specială pe care poți scrie. În plus, poți acoperi o parte din aceasta cu polistiren pentru a prinde ușor notițele. De asemenea, poți adăuga sub panoul de organizare și un raft cu agățătoare pentru chei, fotografii, lesa câinelui, etc.

Nu există nicio limită atunci când vine vorba de lucrurile pe care le poți face, așa că folosește-ți creativitatea. Nu ai nevoie de un tâmplar; abilitatea necesară pentru a confecționa acest panou de organizare este voința.

Un panou de organizare pentru bucătărie poate fi atractiv din punct de vedere estetic

Ușă de frigider cu liste de sarcini
Creează un spațiu unic care să ofere valoare bucătăriei și beneficii familiei tale.

Panoul de organizare nu trebuie să îndeplinească doar o funcție practică. Ar putea fi și o piesă de artă! Poți crea o piesă originală folosindu-ți puțin din creativitatea înnăscută (da, ești creativ – toată lumea este!). Dă-i bătaie!

Aceste tipuri de panouri sunt cel mai adesea locuri pline de distracție și creativitate. Toți membrii gospodăriei pot contribui cu desene, citate, glume și chiar avertizări și sarcini pentru întreaga familie, cum ar fi: „Nu uitați să hrăniți câinele”, „Avem nevoie de pâine și lapte” sau „Duceți gunoiul”.

Amintește-ți întotdeauna să ștergi și să actualizezi informațiile de pe panoul de organizare din bucătărie. Încearcă să nu prinzi aici toate facturile din gospodărie, deoarece poate deveni deprimant. Curăță panoul din când în când și aruncă orice lucru de care nu mai ai nevoie.

De asemenea, nu lăsa nimic prea important pe panou (mai ales un lucru pe care nu vrei să-l pierzi). Se întâmplă ca oamenii să mai arunce anumite notițe sau facturi pe care le consideră inutile, dar care pot fi importante pentru tine.

Dacă ai copii mici, ține cont de înălțimea lor atunci când proiectezi panoul de organizare pentru bucătărie, astfel încât acesta să fie accesibil și pentru ei. Este un mod minunat de a-i invita să participe la sarcinile și responsabilitățile zilnice.

O casă curată, organizată, cu responsabilități și roluri bine definite te va ajuta să fii mai eficient și vei avea mai mult timp liber. Acesta este un instrument excelent pentru a-ți organiza viața!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.