5 decorațiuni din hârtie buretată - Doza de Sănătate
 

5 decorațiuni din hârtie buretată

Hârtia buretată (spumă polietilenă) este un material ideal pentru decorațiuni și are multiple utilizări. În acest articol, îți vom arăta câteva lucruri frumoase pe care le poți face chiar la tine acasă utilizând acest material. Cei mici le vor adora!
5 decorațiuni din hârtie buretată

Scris de Jose Popoff

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Hârtia buretată este un material potrivit pentru a realiza decorațiuni simple, având numeroase avantaje și utilizări. În general, este folosită la ora de lucru manual a copiilor, dar este utilizată și pentru confecționarea machetelor și a planșelor în școli și în alte locuri. Hârtia buretată este foarte ușor de utilizat, chiar și fără a folosi lipici. Îți prezentăm 5 decorațiuni din hârtie buretată de mare efect!

Confecționarea următoarelor decorațiuni nu necesită multă muncă, iar produsul finit este foarte frumos. De cele mai multe ori, nu ai nevoie decât de hârtie buretată și o foarfecă bine ascuțită. Și nu putem uita de creativitate și simț artistic. Așadar, pregătește-ți masa de lucru și confecționează rapid și ușor cele mai frumoase decorațiuni!

5 decorațiuni din hârtie buretată

Flori de primăvară

Pentru a realiza aceste flori, nu vei avea nevoie de șabloane sau lipici. Sunt foarte simplu de realizat, iar rezultatul final este spectaculos. Poți varia etapele pe care ți le prezentăm pentru a obține flori de diferite tipuri.

Ai nevoie de următoarele materiale:

 • Un creion
 • O foarfecă
 • Bile din pâslă
 • Bețe pentru frigărui
 • Hârtie buretată (de culori diferite)
 • Opțional: bandă adezivă cu diverse modele pentru a lipi florile

Pași de urmat:

 1. Desenează forma florii care îți place pe hârtia buretată (spumă polietilenă).
 2. Taie două cercuri de dimensiuni și culori diferite. Aceste două cercuri sunt cele care vor fi așezate în centrul florii.
 3. Asamblează floarea și cele două cercuri și înțeapă-le în mijloc cu bățul pentru frigărui.
 4. Pune o bilă de pâslă sau de plastic pe vârful mijlocului florii.
 5. Pentru a oferi mai mult volum petalelor, trage-le spre centru apăsând și aplicând căldură.
 6. Dacă vrei, decorează bățul cu bandă adezivă colorată sau pictează-l cu vopseluri tempera.

Păpuși și animale

Continuăm lista de decorațiuni din hârtie buretată cu două exemple clasice: păpuși și animale. Poți face orice specie de animal dorești, chiar și personaje celebre din desene animate.

Nu trebuie decât să-ți folosești imaginația și creativitatea sau să apelezi la șabloanele care se găsesc cu ușurință în librării sau magazinele de papetărie. În timpul creării de animale sau personaje, încearcă să reproduci culorile originale ale acestora. De exemplu, poți să faci niște gândaci frumoși din hârtie neagră și roșie. Sau ce zici de o albină din hârtie buretată neagră și galbenă? Copiii tăi le vor adora!

Dacă este ziua de naștere a celui mic, poți opta pentru o petrecere tematică și decora obiectele folosite cu astfel de animale și personaje. Dacă ai timp și ambiție, poți să faci chiar și păpuși tridimensionale.

Felicitări pentru ziua de naștere

Decorațiuni din hârtie buretată pentru ziua de naștere

Când vine vorba de crearea felicitărilor sau invitațiilor pentru ziua de naștere sau aniversări, poți da frâu liber imaginației. Le poți face de diferite dimensiuni și folosi personaje populare. Desigur, poți scrie și „La mulți ani” sau „Vino la petrecerea mea” cu litere decupate din hârtie buretată.

Realizarea felicitărilor și invitațiilor din spumă polietilenă este foarte ușoară datorită versatilității materialului. Hârtia buretată poate fi tăiată, lipită, pliată, modelată la cald și cusută. Așadar, data viitoare când serbezi o zi de naștere, fă-ți propriile invitații și nu mai cheltui banii pe produse din magazin. Este mai ieftin și mult mai distractiv.

Litere și forme

Pentru ca cei mici să învețe alfabetul într-un mod amuzant, poți realiza litere și forme din spumă polietilenă. Confecționează câte un obiect al cărui nume începe cu fiecare literă. De asemenea, poți realiza forme de bază, cum ar fi diamantele, inimile, fluturii sau ouăle. Pur și simplu taie formele preferate.

Poți utiliza litere din hârtie buretată pentru a scrie mesaje pe pereți, în camera bebelușului, la petrecerea de ziua de naștere și așa mai departe. Nu există limite, totul stă în imaginația ta!

Ștampile de cauciuc

Hârtie buretată colorată

Nu trebuie să mergi la magazin pentru a cumpăra ștampile distractive pentru tine și copiii tăi. Le poți face foarte ușor din hârtie buretată. Nu trebuie decât să tai o formă bine definită și, dacă vrei, să creezi un design în interior. Mai departe vei avea nevoie doar de cerneală pentru ștampilă.

De asemenea, poți lipi mai multe modele pe un tub de hârtie igienică sau prosop de hârtie pentru a obține un sul de ștampile foarte versatil. Încearcă, este foarte ușor și distractiv. Pentru baza ștampilelor, poți utiliza un mic mâner de lemn. Lipește-l pe una dintre părți pentru a manevra cu ușurință ștampila. Acum hai la joacă!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.