4 sfaturi pentru un decor nautic perfect

8 octombrie 2019
Decorul nautic nu se demodează niciodată. Este relaxant, nostalgic, prietenos și foarte primitor. În acest articol, vei descoperi patru sfaturi pentru un decor nautic perfect!

Decorul nautic devine din ce în ce mai popular în ultima vreme. La urma urmei, nu trebuie să mergi la plajă pentru a fi înconjurat de elemente care îți amintesc de mare. Pereții albi și bleu, vazele și pernele, precum și accesoriile nautice te pot face să simți că ești chiar la marginea apei.Descoperă în rândurile de mai jos 4 sfaturi pentru un decor nautic perfect!

Oamenii tind să folosească decorul nautic pentru a doua locuință sau pentru casa de vacanță, în special dacă aceasta se află aproape de mare. Cu toate acestea, poți decora orice casă în stil nautic, indiferent de locația sa.

Decorul nautic a fost întotdeauna apreciat. Este o oază de liniște în care te poți refugia în momentele tensionate pentru a-ți relaxa trupul și mintea.

4 sfaturi pentru un decor nautic perfect

Culorile

Culori pentru un decor nautic perfect

Decorul nautic se caracterizează prin culoarea albastru, alb și dungi.Poți folosi orice nuanță de albastru, de la albastru deschis la indigo. Această culoare te transportă către o mare calmă și liniștită. Poți utiliza, de asemenea, alb murdar, alb strălucitor sau orice altă nuanță de alb.

Deși aceste culori sunt vedetele decorului nautic, există și altele care merg foarte bine cu acest tip de decor. De exemplu, poți utiliza culoarea cedrului, verde, gri sau chiar opată de roșu. Trebuie să alegi și să combini aceste culori în funcție de preferințele tale și în funcție de stilul pe care îl dorești pentru casa ta.

Aceste culori nu ar trebui să fie prezente doar în ceea ce privește mobilierul, textilele și accesoriile decorative. Pereții sunt, de asemenea, o parte fundamentală a decorului nautic. Zugrăvirea pereților în aceste culori face ca spațiile să transmită pacea, dimensiunea și curățenia mării.

Citește mai mult:

Rețete de odorizant natural pentru bucătărie

Materialele pentru decorul nautic perfect

Continuăm lista de sfaturi pentru un decor nautic perfect cu câteva recomandări în ceea ce privește materialele pe care le poți utiliza.

Pentru a obține un decor nautic perfect, trebuie să acorzi atenție sporită acestui aspect. Lemnul reflectă cel mai bine viața la malul mării. În plus, este un material confortabil care te va ajuta să creezi o atmosferă foarte caldă în locuință.

În mod ideal, un spațiu cu un decor nautic ar trebui să aibă podele din lemn de esență tare. Însă poți folosi lemn și pe tavan sau chiar pe pereți, apelând la frize.

Ar trebui să alegi culori deschise pentru decorul nautic. Vopsirea lemnului în alb este cea mai bună alegere. Lemnul ar trebui să fie, de asemenea, prezent la scaune, mese și restul mobilierului.

Obiectele decorative

Sfaturi pentru un decor nautic reușit

Elementele decorative care evocă marea sunt esențiale. Cu cât utilizezi mai multe elemente decorative, cu atât locuința ta va căpăta un aspect marin mai plăcut. Poți găsi numeroase elemente tematice care conferă spațiilor acea atingere specială.

Nodurile de recif, ancorele pentru bărci, bărcile, peștii, scoicile și stelele de mare sunt opțiuni grozave. Aceste accesorii trimit imediat pe orice cu gândul și sufletul la mare.

În ceea ce privește mobilierul, pernele, covoarele, fețele de masă și șervețele … ar trebui să alegi dungile. Desigur, cele mai indicate culori sunt albastru și alb. Poți opta, de asemenea, pentru veselă și tacâmuri cu dungi de culoare albastru și alb.

Alte elemente decorative, cum ar fi vazele, lumânările și lămpile ajută la amplificarea frumuseții oricărui spațiu. În acest sens, ar trebui să alegi obiecte în aceleași nuanțe de albastru sau să optezi pentru cele care încorporează materiale naturale care evocă marea, cum ar fi scoicile sau frânghiile.

Dacă vrei să-i dai casei tale o notă mai sofisticată, poți adăuga, de asemenea, elemente precum ochelari de scafandru, veste de salvare și astrolabi, printre altele.

Aceste obiecte marine ar trebui să arate ca fiind puțin folosite. De fapt, cu cât par a fi mai utilizate, cu atât mai bine.Poți achiziționa accesorii din magazine și târguri de antichități, piețe de vechituri și de pe diverse pagini online.

Îți recomandăm să citești:

Plante periculoase pe care nu ar trebui să le ai acasă

Lumina naturală

Nu în ultimul rând, lumina naturală este o temă esențială în decorul nautic. Un spațiu care evocă marea trebuie să fie plin de lumină strălucitoare. La urma urmei, când te gândești la mare, te gândești imediat la un mediu însorit, deschis, cu multă lumină naturală.

Pentru a crea spații perfecte decorate în stil nautic, acestea ar trebui să aibă cât mai multă lumină naturală. În mod ideal,ar trebui să lași soarele și lumina să intre cât mai mult prin ferestre. Ține întotdeauna draperiile strânse.De asemenea, culoarea alb te va ajuta să obții acest efect.