Eliminarea energiilor negative din casă - 5 metode - Doza de Sănătate
 

Eliminarea energiilor negative din casă - 5 metode

Eliminarea energiei negative din propria casă ne ajută să dobândim un echilibru emoțional și mental. Plantele și tămâia sunt variante excelente pentru eliminarea acestor energii rele.
Eliminarea energiilor negative din casă - 5 metode

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Există momente în viață în care nimic nu iese bine, întâmpinăm dificultăți financiare, avem probleme la locul de muncă, ne stresăm în mod excesiv, avem probleme de sănătate sau probleme în viața amoroasă. Ni se întâmplă tuturor. Fiecare are zilele lui, mai bune sau mai puțin bune. Există metode care te ajută să te încarci cu energie pozitivă și să scapi de energiile rele din locuință. În cele ce urmează îți dezvăluim 5 dintre cele mai eficiente metode pentru eliminarea energiilor negative din casă.

Ar fi ideal ca fiecare dintre noi să aibă abilitatea de a-și îmbunătăți instant starea de spirit și de a confrunta dificultățile cu calm.

Dacă ești o persoană sensibilă la energiile negative din încăperi, obiecte sau persoane, îți recomandăm câteva metode cu ajutorul cărora poți scăpa de aceste energii rele. Astfel, vei reuși să dobândești un echilibru emoțional și mental.

Așa cum ne protejăm aura de energiile rele, așa trebuie să eliminăm și energiile rele din casă. Locuința noastră este, practic, un templu în care ne descărcăm sentimentele și ne împărtășim zi de zi gândurile. Tocmai de aceea locuința trebuie purificată cât mai des de energiile rele. Încearcă să pui în aplicare următoarele sfaturi pentru eliminarea energiilor negative din casă și purifică-ți locuința în mod eficient.

Sfaturi pentru eliminarea energiilor negative din casă

1. Apă și oțet

Eliminarea energiilor negative din casă cu oțet

Oțetul este un ingredient utilizat frecvent pentru eliminarea energiilor rele.

Înmoaie un mop într-un amestec de apă și oțet și spală mai întâi zona de podea din colțurile camerelor. Spală podeaua începând cu interiorul încăperii și continuând spre exterior, până la ușa de intrare. Pune accent întotdeauna pe zona colțurilor și pe părțile ascunse ale camerelor, de exemplu, lângă dulap, sub masă, etc.

2. Tâmâie

Eliminarea energiilor negative din casă cu tămâie

Cu siguranță ți-ai văzut părinții sau bunicii arzând tămâie la ocazii speciale. Este foarte simplu să o faci și tu, întrucât tămâia te ajută să elimini energiile rele din casă. Efectul ei este instant, așa că nu trebuie să o faci decât odată sau de două ori pe lună. În acest fel, templul tău va rămâne încărcat cu armonie și pace.

Există diferite tipuri de tămâie, în funcție de nevoile tale, așa că poți alege orice consideri că îți aduce beneficii. Unele arome îmbunătățesc latura amoroasă a vieții, altele îți limpezesc gândurile, altele alungă coșmarurile sau te ajută să eviți conflictele.

3. Plante

Eliminarea energiilor negative din casă cu plante

Pe lângă faptul că împrospătează aerul, plantele de interior îți aduc o mulțime de beneficii pentru sănătatea psihică și emoțională.

Pentru a pune în aplicare aceste sfaturi pentru eliminarea energiilor negative din casă, îți recomandăm ruta. Planta este cunoscută pentru curățarea eficientă a aurei. În plus, ruta elimină energiile rele care sunt responsabile de lipsa de noroc în viață.

Îți recomandăm să ai două ghivece de rută puse la fiecare capăt al casei: la dreapta o plantă femelă, iar la stânga, o plantă masculă.

4. Lumânări

Eliminarea energiilor negative din casă cu ajutorul unor lumânări

Focul este unul dintre cele mai utilizate elemente în mediul spiritual, datorită capacității sale de purificare.

Poți face un ritual cu ajutorul lumânărilor, care, dacă este posibil, trebuie să fie artizanale și să conțină ingrediente naturale. Fiecare culoare îți poate aduce diferite beneficii. Poți să te documentezi asupra semnificației culorilor sau chiar să întrebi acest lucru într-un magazin specializat.

Înainte de ritual, unge o lumânare cu ulei de măsline pentru a o neutraliza și purifica. Evită, desigur, partea de deasupra a lumânării.

Dacă scopul ritualului este de a atrage un lucru în viața ta, unge lumânarea de sus până jos, oprindu-te puțin la mijloc. Apoi continuă de jos până sus și oprește-te din nou la mijloc.

Dacă vrei să înlături sau să alungi ceva din viața ta, unge lumânarea cu ulei din partea de mijloc până sus, apoi întoarce-te la partea din mijloc și continuă să ungi până jos.

După ce ai parcurs acești pași, concentrează-te pe elementul pe care dorești să-l atragi, respectivi să alungi. Notează-ți dorințele și obiectivele pe o hârtie, evidențiind faptul că îi conferi lumânării puterea de a îndeplini ceea ce îți dorești. De exemplu, poți adăuga dorința de a umple casa cu energii pozitive, iubire, pace și multă armonie. Poți să-ți notezi și dorințe mai specifice.

Aprinde lumânarea cu un chibrit și parcurge fiecare încăpere din casă, repetând în gând dorințele și obiectivele tale. Lasă apoi lumânarea să ardă până se consumă.

5. Deschiderea geamurilor și a ușilor

Femeie care aplică sfaturi pentru eliminarea energiilor negative din casă

Lasă lumina și aerul să pătrundă în casă. Deschide geamurile și ușile cel puțin câteva minute în fiecare zi. Fă acest ritual zilnic, de preferință la primele ore ale dimineții. Casa ta va fi învăluită de lumină și aer proaspăt.

Așa cum ai putut observa, procesul de eliminare a energiilor rele nu seamănă cu o curățenie simplă, care îți purifică locuința pentru un timp scurt. Tocmai de aceea, pentru cele mai bune rezultate, este necesar să menții o rutină și să pui în aplicare aceste metode pentru eliminarea energiilor negative din casă cât mai des.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Arroyo Tejera M. (2001). Sonoterapia. Revista Interuniversitaria de Formación del Profesorado, 42, 33-48.
  • De Carli, J. (2009). Reiki. Manual del terapeuta profesional. Madrid: EDAF.
  • Figueroa C, Gustavo. (2014). Freud, Breuer y Aristóteles: catarsis y el descubrimiento del Edipo. Revista chilena de neuro-psiquiatría, 52(4), 264-273. https://dx.doi.org/10.4067/S0717-92272014000400004.
  • Lenz, M. (2006). Sepa cómo limpiar su casa de energía negativa. Buenos Aires: Ziel.
  • Mora, E.V. (2015). Recodificación Cósmica: La nueva medicina energética. Madrid: EDAF.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.