Energiile negative: cum să vă protejați - Doza de Sănătate
 

Energiile negative: cum să vă protejați

Energiile negative vă pot acapara locuința în urma certurilor în familie. Pentru a o purifica, lăsați aerul curat și soarele să intre în casă.
Energiile negative: cum să vă protejați

Ultima actualizare: 29 decembrie, 2022

Energiile negative sunt ceva ce multă lume încearcă să evite, mai ales acasă, un loc unde trebuie să vă odihniți în liniște, fără vibrații rele. Dar, energiile negative trebuie ținute la distanță și la serviciu sau la școală. Ele vă pot strica ziua și vă împiedică desfășurarea lucrurilor în mod optim.

Din fericire, există metode de a lupta cu energiile negative pentru a nu le lăsa să vă afecteze emoțiile.

Ce sunt energiile negative?

Sunt acele energii care vă afectează emoțional, spiritual, fizic sau mental. Acestea vă pot dezechilibra starea de liniște și pot provoca sentimente de anxietate, angoasă, depresie, etc. Acestea sunt vinovate și de lipsa de concentrare.

Cum vă puteți apăra de energiile negative?

Scăpați de energiile negative

Cel mai bun mod de a avea controlul asupra vieții voastre, mai ales asupra emoțiilor, este să vă eliberați de energiile negative. Există multe modalități de a le evita și de a vă proteja de vibrațiile rele ce apar zi de zi. Adoptați o atitudine pozitivă și eliminați stresul. Iată câteva sfaturi:

 • Scăpați de temeri: Uneori energiile negative apar datorită temerilor, nesiguranței sau gândurilor negative pe care le puteți controla doar dacă le confruntați direct. Este important să identificați originea acestor temeri și să le înfruntați. În așa fel vă veți simți mai liberi și mai protejați.
 • Gândiți pozitiv: O gândire pozitivă este cel mai bun mod de a scăpa de vibrațiile negative și de a vă păstra sănătatea emoțională. Învățați să acceptați momentele neprielnice. Încercați să vedeți partea plină a paharului. Doar așa veți găsi cheia depășirii și eliminării energiilor negative.
 • Purtați un cățel de usturoi: Acesta este un talisman ce ține la distanță energiile negative și invidia. Vă recomandăm să aveți mereu la dumneavoastră un cățel de usturoi, pe care să-l țineți în geantă.
 • Țineți uleiul esențial de levănțică la îndemână: O tehnică ezoterică ne învață să aplicăm o picătură de ulei esențial în spatele lobului urechii sau la încheietura mâinii. În felul acesta țineți la distanță energiile negative.
 • Purtați o crenguță de virnanț: Se spune că virnanțul are capacitatea de a alunga toate tipurile de energii negative ce pot fi provocate de evenimente neprevăzute sau de oameni. Este bine să aveți mereu câteva crenguțe sau frunze ale acestei plante în birou.

Cum eliminați energiile negative din casă?

Eliminați energiile negative din casă

Dacă există certuri între parteneri sau între frați, este posibil ca energiile negative să apară în casă. Ele creează un mediu nesănătos pentru întreaga familie. Înainte să ajungeți în acest punct, trebuie să faceți câteva schimbări pentru a scăpa de sursa vibrațiilor negative.

 • Scăpați de lucrurile inutile: Energiile casei pot fi afectate dacă aveți în jur prea multe lucruri inutile. Este bine să păstrați un mediu curat și organizat.
 • Deschideți ușile și ferestrele: Puteți să vă “curățați” casa dacă lăsați să intre înăuntru aerul curat și soarele.
 • Parfum: Încă din antichitate, oamenii au folosit parfumul pentru a împrospăta aerul din casă și pentru a alunga energiile negative.
 • Apă sărată: Este ideală pentru curățarea casei și schimbarea atmosferei neprielnice.
Aromaterapia alungă energiile negative
 • Aromaterapia: Folosirea uleiurilor esențiale sau aromatice în diferite locuri din casă vă poate ajuta întreaga familie să se relaxeze.
 • Țineți plante în casă: În afară de faptul că mențin aerul curat, plantele alungă energiile negative din casă și creează unele pozitive.
 • Faceți curățenie des: Acumularea prafului și murdăriei poate crea o atmosferă apăsătoare ce reflectă emoțiile negative ale membrilor familiei. Este important să aveți întreaga casă curată, să renovați unele locuri și să dați un aspect proaspăt locuinței.
 • Discutați: Cheia menținerii unei familii unite este să purtați discuții calme despre neînțelegerile din locuință, astfel încât să puteți conviețui în armonie. Cele mai bune modalități de a ține energiile negative departe de casă este să vă exprimați sentimentele, să vă împărtășiți gândurile și să întăriți legăturile dintre membrii familiei.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.