Virnanțul: planta cu utilizări magice
Virnanțul este o plantă cu flori atât femeiești, cât și bărbătești, despre care se spune că are efecte neobișnuite și profunde. În acest articol poți afla mai multe despre efectele și utilizările virnanțului, în special despre cele considerate „magice”.
Virnanțul: proprietăți
Virnanțul este o plantă perenă aromatică, cu flori mici, galben-verzui. Crește în regiunile uscate, fiind bine adaptat la climatul mediteraneean. Este preferat pentru cultivarea pe lângă case și în grădini, datorită aromei puternice și capacității de a îndepărta insectele, în special din anumite culturi de cereale.
Numeroase civilizații antice au folosit această plantă și unele dintre ele chiar i-au glorificat puterile. Romanii cultivau această plantă și obișnuiau să o poarte cu ei când intrau în contact cu prizonierii, considerând că poate alunga răul. Chinezii o foloseau pentru neutralizarea gândurilor sau dorințelor negative, iar vrăjitorii celți credeau că oferă protecție împotriva vrăjilor și că are proprietăți medicinale. Virnanțul era o plantă sacră pentru primii evrei și egipteni și pentru calcedonieni, care îl considerau un dar de la zei.
În America, cu mult timp în urmă, virnanțul era folosit de indigeni pentru vrăji, aceștia susținând că dacă se pune o astfel de crenguță în lumina lunii, înainte de a o dărui persoanei iubite, se poate câștiga inima acesteia pentru totdeauna.
Când și cum se utilizează virnanțul?
Se spune că este mult mai eficace (atât ca medicament, cât și cu rol magic), dacă este plantat chiar de cel care îl folosește, pentru că energia respectivei persoane va rămâne în frunzele și în tulpina plantei. Iată de ce trebuie să ții neapărat seama când îl plantezi, astfel încât acesta să își păstreze toate proprietățile benefice.
- Nu îl planta niciodată atunci când ești supărat, deprimat sau stresat.
- Femeile nu ar trebui să planteze virnanțul când se află la menstruație.
- Dacă plantezi virnanțul fără să crezi în calitățile sale speciale sau pur și simplu din curiozitate, ca să-i verifici efectele, nu vei reuși să beneficiezi de proprietățile lui.
- Acordă-ți timp pentru plantarea lui, dar nu exagera. În plus, ai grijă ca acesta să aibă suficientă lumină și apă.
Citește și:
Virnanțul are două tipuri de plante: masculine (cu frunze mari) și feminine (cu frunze mici). Plantează plantele masculine pe partea stângă a grădinii și pe cele feminine pe partea dreaptă.
Nu planta niciodată virnanțul în partea grădinii unde obișnuiesc să umble pisicile – deși acesta poate fi un mod excelent de a le ține departe de o anumită zonă. Acesta alungă și broaștele.
Dacă observi că virnanțul începe să se usuce sau pălește, nu te îngrijora și nu încerca să îl salvezi – este un semn clar că absoarbe energia negativă din mediul înconjurător și că o să-ți aducă noroc.
Care sunt proprietățile medicinale ale virnanțului?
Este folosit de secole în medicina tradițională. Printre cele mai cunoscute proprietăți ale sale se numără:
- Întărirea arterelor, protejarea pereților capilarelor și reducerea varicelor și edemelor, ameliorând și alte probleme de circulație și prevenind hemoragiile interne.
- Este benefic pentru digestie, previne durerile de stomac și arsurile gastrice, reduce balonarea și ameliorează indigestiile, stimulând funcția ficatului. Este foarte bine să fie folosit după o masă copioasă.
- Are proprietăți antispastice și ajută la tratarea diareei, crampelor abdominale și crampelor în general.
- Susține fluxul menstrual sănătos, dar nu este recomandat pentru femeile însărcinate, deoarece poate provoca avort.
- Reduce stresul, anxietatea, calmează stările de nervozitate și ajută împotriva insomniei, datorită efectelor sale sedative.
- Calmează durerile produse de șoc sau încordare, reduce inflamația provocată de reumatism și artrite.
- Susține scăderea în greutate, prin reducerea retenției de lichide și stimularea eliminării grăsimilor din țesuturi.
Ai grijă că, dacă este consumat în cantități mari, virnanțul poate fi toxic, mai ales în cazul în care uleiul din această plantă este ingerat (este doar pentru uz extern). Folosește virnanțul sub formă de ceai, doar 12 frunze la 1 litru de apă. După ce fierbe, lasă-l la infuzat încă 10 minute, apoi strecoară-l și bea 2 cești pe zi.
Te-ar putea interesa și:
Care sunt proprietățile magice ale virnanțului?
Dacă ești interesat de magie, folosește virnanțul ca să atragi energiile pozitive asupra casei tale și locului tău de muncă:
- Protejează: unul dintre cele mai cunoscute beneficii este acela că îl protejează pe cel care o plantează.
- Atrage energia pozitivă: virnanțul ne aduce în viață persoana de care avem nevoie, fie în dragoste, în familie sau la serviciu.
- Are proprietăți terapeutice: așa cum am arătat mai sus, virnanțul ajută la tratarea a numeroase boli și disfuncții.
- Combate negativismul: dacă trăiești într-un mediu cu energii și vibrații negative, ține în preajma ta virnanț pentru a absorbii energiile negative care îți tulbură casa.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
Manuscript, A. (2012). Ruta Graveolens. Changes. https://doi.org/10.1016/j.biotechadv.2011.08.021.Secreted
Jinous Asgarpanah. (2012). Phytochemistry and pharmacological properties of Ruta graveolens L. Journal of Medicinal Plants Research. https://doi.org/10.5897/JMPR12.040