Sfaturi pentru a elimina energia negativă din casă - Doza de Sănătate
 

Sfaturi pentru a elimina energia negativă din casă

Ca să elimini energia negativă din casă, trebuie să fii dispus să faci anumite schimbări pe plan intern. În articolul de azi îți explicăm cum.
Sfaturi pentru a elimina energia negativă din casă

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Casa noastră ar trebui să fie un loc de refugiu, în care ne simțim liberi și relaxați. Aici, în mod normal, putem scăpa de toată tensiunea acumulată peste zi. Deseori însă, din cauza problemelor care ne macină, acest spațiu devine un loc stresant și dezagreabil. Energia negativă din casă este o problemă care ne merită toată atenția.

Tu cum te simți atunci când ești acasă? Dacă te cerți des cu partenerul de viață sau cu copiii, este posibil ca la baza conflictelor dintre voi să stea niște influențe nocive. Chiar și prezența unor persoane rău intenționate va avea un impact asupra mediului în care locuiești.

Frecvent, cea mai bună metodă de a rezolva această situație este să faci o schimbare pe plan intern. Reflectă asupra propriei vieți, asupra relațiilor tale și asupra a tot ceea ce te înconjoară.

Totodată, poți să iei în considerare și sfaturile următoare, care te vor ajuta să alungi energia negativă din casă. Punându-le în aplicare, vei crea un mediu benefic pentru tine și familia ta.

Dacă ai observat anumite schimbări negative în propria locuință, cum ar fi stări de spirit haotice, certuri, o senzație de disconfort, atunci trebuie neapărat să iei măsuri.

Cum se poate elimina energia negativă din casă?

 • Unele persoane susțin că nu e bine să acumulezi multe lucruri, mai ales dacă nu le folosești. Renunțând la unele din ele, vei alunga energia negativă din casă și vei locui într-un spațiu mai bine organizat și plăcut.
 • Lumina soarelui este purificatoare, motiv pentru care ar trebui să deschizi mereu geamurile și să lași cât mai multă lumină să pătrundă înăuntru.
 • Dacă mobila sau alte lucruri au fost moștenite, ar fi o idee bună să efectuezi un ritual de purificare folosind tămâie. Aceste obiecte pot fi purtătoare de energie negativă preluată din locurile din care provin.
 • Aerisirea casei este, de asemenea, foarte importantă. Aerul trebuie reîmprospătat de cel puțin trei ori pe săptămână. Deschide ușile și ferestrele pentru a aerisi camerele și nu ține perdelele trase sau geamurile închise pentru prea mult timp.
 • Și fructele pot ajuta la eliminarea energiilor negative. Nu uita să ai mereu fructe proaspete în bucătărie sau sufragerie.
 • Florile în ghiveci ajută și ele la crearea unei atmosfere pașnice.
 • O altă metodă eficientă o constituie curățarea podelelor cu apă sărată, obținută prin adăugarea a 6 linguri de sare unei găleți de apă.
 • Cactusul este foarte bun pentru îndepărtarea energiei negative. Așează cactuși în apropierea ferestrei, întotdeauna în exteriorul casei.
 • O altă opțiune ar fi să asculți muzică relaxantă când ești acasă. Aceasta te ajută să te echilibrezi pe plan psihic și să alungi stările negative.
 • Apelează la aromaterapie. Există numeroase uleiuri esențiale care te îți pot purifica casa.
 • Este important ca locuința ta să fie curată și ordonată. Dezordinea și mizeria atrag energie negativă.

Uimitoarele beneficii ale meditației

Femeie apelând la meditație pentru a alunga energia negativă din casă

Meditația este o opțiune excelentă în astfel de situații. Te ajută să-ți purifici nu numai locuința, ci și mintea.

Imaginează-ți orice îți dorești și eliberează-te de tensiune. Fii curajos și lipsit de îndoieli, analizează-ți universul interior și scoate la suprafață tot ce e mai bun din tine pentru a putea oferi celor dragi acest dar.

O minte întunecată nu va putea atinge niciodată potențialul suprem. Meditația ne luminează viața, ajutând la îndepărtarea tuturor obstacolelor pe care, de cele mai multe ori, le creăm chiar noi.

Luptă pentru împlinirea visurilor tale. Imaginează, visează și creează!

O schimbare de atitudine face orice om să se simtă ca nou. Iubește-te pe tine însuți și luptă să devii mai bun în fiecare zi. Ține cont de toate aceste sfaturi și bucură-te de o locuință plină de armonie, așa cum meritați tu și familia ta.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.