Sfaturi pentru a elimina energiile negative din casa ta

Casa noastră ar trebui să fie un loc de refugiu, în care ne simțim liberi și relaxați și în care ne eliberăm de toate tensiunile acumulate peste zi. Dar de multe ori, din cauza tuturor acestor probleme, mediul în care locuim devine foarte tensionat iar așa zisul spațiu de refugiu se transformă într-un loc stresant și dezagreabil.

Acordă o atenție deosebită felului în care te simți în casă. Dacă te cerți des cu partenerul de viață sau cu copiii, este posibil ca locuința să fie înconjurată de energie negativă care îți afectează starea de spirit. Chiar și prezența unor persoane rău intenționate poate avea o influență negativă asupra mediului în care locuiești.

De multe ori, cea mai bună metodă pentru a rezolva această situație este să faci o schimbare în interiorul tău, reflectând asupra propriei vieți, asupra relațiilor tale și asupra a tot ceea ce te înconjoară.

Pe lângă asta, poți să iei în considerare și sfaturile următoare, care te vor ajuta să îndepărtezi energia negativă din locuința ta și să creezi un mediu benefic ce va avea o influență pozitivă asupra rezidenților și a vizitatorilor.

Dacă ai observat anumite schimbări negative, cum ar fi stări de spirit schimbătoare, certuri, o senzație de disconfort în propria locuință, atunci trebuie neapărat să iei măsuri. 

Sfaturi…

 • Cei care știu multe despre acest subiect susțin că nu e bine să acumulezi multe lucruri, mai ales dacă nu le folosești. Dacă mai renunți la unele din ele, vei alunga energia negativă din interiorul casei și vei locui într-un spațiu mai organizat și mai plăcut.
 • Lumina soarelui este purificatoare, motiv pentru care ar trebui să deschizi mereu geamurile și să lași cât mai multă lumină să pătrundă în casa ta.
 • Dacă mobila sau alte lucruri au fost moștenite, ar fi o idee bună să efectuezi un ritual de „purificare” folosind tămâie. Aceste obiecte pot fi purtătoare de energii negative preluate din locurile din care provin.
 • Aerisirea casei este și ea foarte importantă. Aerul trebuie reîmprospătat de cel puțin trei ori pe săptămână. Deschide ușile și ferestrele pentru a aerisi camerele și nu ține perdelele trase sau geamurile închise pentru prea mult timp.
 • Fructele pot ajuta, de asemenea, la eliminarea energiilor negative, drept pentru care nu uita să ai mereu fructe proaspete în bucătărie sau în sufragerie.
 • Florile în ghiveci ajută și ele la crearea unei atmosfere pașnice.
 • O altă metodă eficientă o constituie curățarea podelelor cu apă sărată, obținută prin adăugarea a 6 linguri de sare într-o găleată de apă.
 • Cactusul este foarte bun pentru îndepărtarea energiei negative. Așează cactuși în apropierea ferestrei, întotdeauna în exteriorul casei.
 • O altă opțiune ar fi să asculți muzică relaxantă când stai în casă. Aceasta te ajută să obții un echilibru psihic și să alungi orice stare negativă.
 • Apelează la aromaterapie. Există numeroase uleiuri esențiale care te pot ajuta să-ți purifici casa.
 • Este important ca locuința ta să fie curată și ordonată. Dezordinea și mizeria atrag energiile negative.

Meditația…

Meditatie-acasa

Meditația este o opțiune excelentă în astfel de situații. Te ajută să-ți purifici nu numai locuința, ci și mintea. Eliberează-te de tensiune, imaginează-ți orice-ți dorești, fii curajos, lipsit de îndoieli, analizează-ți universul interior și scoate la suprafață tot ce e mai bun din tine pentru a oferi celor dragi acest dar.

O minte întunecată nu va putea atinge niciodată potențialul suprem. Meditația ne luminează viața, ajutând la îndepărtarea tuturor obstacolelor pe care de cele mai multe ori noi înșine ni le punem în cale. Luptă pentru împlinirea visurilor tale. Imaginează, visează și creează prin ele.

O schimbare de atitudine face orice om să se simtă ca nou. Iubește-te pe tine însuți și luptă să devii mai bun în fiecare zi. Ține cont de toate aceste sfaturi și bucură-te de o locuință plină de armonie așa cum meritați tu și familia ta.