8 plante sănătoase care ajută la slăbit - Doza de Sănătate
 

8 plante sănătoase care ajută la slăbit

Dacă vrei să slăbești, aceste plante sunt suplimente alimentare extraordinare deoarece accelerează metabolismul și previn retenția de apă, stimulând pierderea în greutate. 
8 plante sănătoase care ajută la slăbit
Elisa Morales Lupayante

Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Pentru a scăpa de kilogramele în plus într-un mod sănătos, trebuie să ții cont de anumite aspecte. Printre altele, nu uita că ai la dispoziție anumite suplimente naturale care îți ușurează „misiunea”. Chiar dacă pare greu de crezut, există plante sănătoase care ajută la slăbit prin accelerarea metabolismului și stimularea arderii grăsimilor.

Nu îți prezentăm o metodă miraculoasă de a pierde în greutate. Însă îți recomandăm să folosești ingredientele de mai jos ca aliați în procesul de slăbire.

Consumate zilnic, anumite plante medicinale curăță organismul, potolesc foamea și stimulează arderea caloriilorAcestea sunt ușor de procurat și ajută la prevenirea și tratarea multor boli care îți amenință sănătatea.

În cele ce urmează îți prezentăm 8 plante sănătoase care ajută la slăbit și pe care merită să le încerci.

1. Ienupăr, pe lista de plante sănătoase care ajută la slăbit

 Ienupărul pe lista de plante sănătoase care ajută la slăbit

Ienupărul are proprietăți detoxifiante și conține antioxidanți care ajută la eliminarea toxinelor din corp, fără să afecteze activitatea metabolică.

Componentele antiinflamatoare ale ienupărului ajută la reglarea digestiei, accelerând tranzitul intestinal.

 • Prepară un ceai din această plantă și bea două căni pe zi.

2. Coada-calului

Bogată în vitamine, minerale și componente diuretice, coada-calului nu poate lipsi de pe lista de plante sănătoase care ajută la slăbit. Aceasta contribuie la combaterea retenției de apă și la eliminarea toxinelor din corp, două probleme care pot provoca inflamații și încetinirea metabolismului.

 • Bea ceai de coada-calului de 2 – 3 ori pe zi.
 • Dacă dorești, adaugă puțină zeamă de lămâie și miere de albine.

3. Verbină

Verbina pe lista de plante sănătoase care ajută la slăbit

Verbina este un detoxifiant natural. Prin urmare, această plantă este alegerea ideală pentru eliminarea deșeurilor din corp.

În plus, verbina are proprietăți digestive care stimulează peristaltismul și ameliorează balonarea. 

 • Prepară un ceai din această plantă și bea două căni pe zi.

4. Rozmarin

Rozmarinul este o plantă foarte cunoscută, popularitatea ei datorându-se multiplelor sale întrebuințări culinare, cosmetice și medicinale.

De foarte mult timp, rozmarinul este recunoscut și folosit ca aliat în procesul de slăbire. Această plantă elimină deșeurile din corp și optimizează procesul digestiv.

 • Poți folosi rozmarinul pe post de condiment în mâncare sau poți prepara un ceai.
 • Dacă alegi a doua variantă, bea până la două căni pe zi.

5. Anghinare

Plante sănătoase care ajută la slăbit precum anghinarea

Anghinarea are proprietăți detoxifiante și antioxidante, stimulând pierderea în greutate în mod sănătos. Această legumă este bogată în fibre alimentare, vitamine și minerale.

În plus, anghinarea ușurează digestia, prelungește senzația de sațietate și contribuie la eliminarea retenției de apă. 

 • Poți consuma anghinare în stare crudă sau o poți adăuga în diverse preparate culinare.
 • Pentru slăbit, îți recomandăm să prepari apă de anghinare și să bei 2 – 3 căni pe zi.

6. Mesteacăn

Mesteacănul scade nivelul lipidelor, printre care și colesterolul, ajutând, de asemenea, la reducerea și descompunerea grăsimilor. Substanțele sale antiinflamatoare ajută la buna funcționare a sistemului limfatic, contribuind la eliminarea unor substanțe toxice din organism.

Totodată, mesteacănul stimulează producția de bilă, o substanță esențială pentru digerarea grăsimilor.

 • Prepară un ceai din frunze uscate de mesteacăn. Bea două căni pe zi.
 • Poți cumpăra, de asemenea, extract de mesteacăn în formă lichidă pe care să îl adaugi în ceaiuri, sucuri de fructe și apă.

7. Ceai verde

Plante sănătoase care ajută la slăbit precum ceaiul verde

Fără îndoială, nu putem vorbi de plante sănătoase care ajută la slăbit fără să menționăm ceaiul verde. Acesta este bogat în antioxidanți, cum ar fi catehinele. Astfel, ceaiul verde stimulează metabolismul și sistemul limfatic, ajutând la eliminarea deșeurilor și a grăsimilor. 

Poți consuma frecvent ceai verde pentru a combate colesterolul mărit și problemele cardiovasculare cauzate de surplusul de kilograme. Această băutură este, de asemenea, detoxifiantă, antiinflamatoare și diuretică.

 • Bea două căni de ceai verde pe zi.
 • Dacă dorești, poți consuma această plantă și sub formă de tablete sau extract. Ai grijă să respecți recomandările de pe prospect.

8. Mentă

Menta are proprietăți digestive și antiinflamatoare care îmbunătățesc procesele din organism implicate în pierderea în greutate. Chiar dacă această plantă nu arde grăsimile, o poți adăuga în dietă pentru a elimina toxinele și retenția de apă.

 • Bea 2 – 3 căni de ceai de mentă pe zi.
 • Adaugă mentă în smoothie-uri, sucuri sau limonadă.

Te lupți cu kilogramele în plus? Dacă faci tot posibilul pentru a atinge greutatea ideală, încearcă și aceste plante sănătoase care ajută la slăbit. Nu uita însă că aceste remedii nu pot funcționa separat. Este important să adopți o dietă echilibrată și să faci sport.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Panahi Y., Kianpour P., Mohtashami R., Atkin SL., et al., Efficacy of artichoke leaf extract in non alcoholic fatty liver disease: a pilot double blind randomized controlled trial. Phytother Res, 2018. 32 (7): 1382-1387.
 • Rothenberg DO., Zhou C., Zhang L., A review on the weight loss effects of oxidized tea polyphenols. Molecules, 2018. 23 (5): 1176.
 • Anwar F., Abbas A., Mehmood T., Gilani AH., et al., Mentha: a genus rich in vital nutra pharmaceuticals a review. Phytother Res, 2019. 33 (10): 2548-2570.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.