Alungă energia negativă din locuință cu ajutorul fumigației - Doza de Sănătate
 

Alungă energia negativă din locuință cu ajutorul fumigației

Fumigația ne ajută să ne „curățăm” locuința de vibrațiile negative, creând un spațiu calm și armonios. Efectele sale sunt imediate.  
Alungă energia negativă din locuință cu ajutorul fumigației

Ultima actualizare: 14 august, 2023

Energia ce ne înconjoară este de obicei clasificată în energie pozitivă și energie negativă. Ambele manifestându-se în moduri diverse și la intensități diferite. Energia negativă din locuință creează o stare de tensiune ce ne afectează în mod direct.


Din fericire, există unele modalități prin care putem combate aceste vibrații negative pentru a schimba atmosfera din locuințele noastre. Una dintre acestea constă în folosirea unui băț parfumat pentru fumigație. Acesta conține o combinație de plante și minerale cu parfumuri speciale. Atunci când este ars, bățul atrage energiile pozitive în interiorul casei. Se spune că fumul emanat are un efect imediat și că ajută la purificarea locuinței și elimină energia negativă din locuință, pentru a te bucura de un spațiu calm și armonios.

Cum folosești lemnul și plantele pentru fumigație?

Fumigația este folosită în diverse ritualuri pentru echilibrul energetic al locului sau al persoanei ce le practică.

În cadrul meditației, fumul răspândit oferă o stare de claritate, calm și concentrare.

În plan esoteric, fumigația este folosită pentru proiecțiile astrale și visele lucide.

Fumigația este utilizată pentru a alunga energia negativă din locuință sau de la locul de muncă, deoarece se spune că este ca un magnet pentru energia pozitivă.

În mod ideal, tămâia sau celelalte substanțe folosite pentru fumigație trebuie arse în zonele în care se resimt anumite vibrații negative.

Persoanele care vor să se concentreze sau să stimuleze anumite idei pot alege un tip special de lemn sau plantă pentru fumigație, eficiente în acest scop.

Plante ce alungă energia negativă din locuință prin fumigație

 • Levănțică: acest parfum atrage dragostea și romantismul. Creează o atmosferă potrivită pentru o întâlnire amoroasă. Este un stimulent al frumuseții și poate fi folosită pentru a atrage pe cineva.
 • Vanilie: oferă un parfum delicios locuinței și este asociată cu inteligența, gândirea și abilitățile intelectuale. Este ideală pentru momentele în care vrei să te concentrezi pentru a studia sau a găsi inspirația pentru un anumit proiect.
 •  Iasomie: mirosul emanat de această plantă prin fumigație este asociat cu dragostea, dar nu neapărat în sensul de atracție sexuală. Iasomia este perfectă pentru consolidarea legăturilor mentale și emoționale, punând accentul mai mult pe frumusețea interioară decât cea exterioară. Din acest motiv este recomandată atât în relațiile de cuplu, cât și pentru atragerea unor prietenii valoroase.
Alungă energia negativă din locuință prin fumigație

Substanțe lemnoase ce alungă energia negativă din locuință prin fumigație

 • Chihlimbar: recomandat pentru persoanele care vor să mediteze și să afle o anumită informație. Este ideal pentru cei ce trec printr-o perioadă confuză și care vor să-și limpezească gândurile.
 • Cedru: este cunoscut drept o sursă de putere și rezistență. Este recomandat pentru casele sau spațiile care au fost construite sau renovate recent, deoarece le oferă rezistență și o atmosferă armonioasă.
 • Santal: santalul este folosit pentru invocarea oricărei ființe divine. Este recomandat persoanelor care vor să-și sfințească locuința sau biroul.
 • Tămâie: tămâia clasică este celebră pentru folosirea sa în slujbele religioase. Oferă o stare de pace și calm și reduce stresul și anxietatea. Este considerată a fi una dintre cele mai bune substanțe folosite pentru fumigație. Combate energiile negative, invidia, alungă dușmanii și toate obstacolele din calea ta. Este recunoscută și pentru proprietățile sale medicinale, fiind utilă în combaterea stresului și a stărilor conflictuale.
 • Scorțișoară: este una dintre cele mai cunoscute tipuri de substanțe folosite pentru fumigație, întrucât este foarte accesibilă. Este corelată cu pasiunea, dorința sexuală și poftele trupești. Este ideală pentru întâlnirile intime. Fumul de scorțișoară este recomandat pentru persoanele care au nevoie să stimuleze un flux de energie.

Sperăm că ți-a plăcut acest articol despre cum să atragi energiile pozitive în locuința ta prin fumigație!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Friborg JT, Yuan JM, Wang R, Koh WP, Lee HP, Yu MC. Incense use and respiratory tract carcinomas: a prospective cohort study. Cancer. 2008;113(7):1676‐1684. doi:10.1002/cncr.23788
 • Hwang YH, Lin YS, Lin CY, Wang IJ. Incense burning at home and the blood lead level of preschoolers in Taiwan. Environ Sci Pollut Res Int. 2014 Dec;21(23):13480-7.
 • Hung DZ, Yang KW, Wu CC, Hung YH. Lead poisoning due to incense burning: an outbreak in a family. Clin Toxicol (Phila). 2021 Aug;59(8):756-759.
 • Kammoolkon R, Taneepanichskul N, Pitaknoppakul N, Lertmaharit S, Lohsoonthorn V. Incense Smoke and Increasing Carotid Intima Media Thickness: A Cross-Sectional Study of the Thai-Vietnamese Community. Asia Pac J Public Health. 2018 Mar;30(2):178-187.
 • Koulivand PH, Khaleghi Ghadiri M, Gorji A. Lavender and the nervous system. Evid Based Complement Alternat Med. 2013;2013:681304. doi:10.1155/2013/681304
 • Pan A, Clark ML, Ang LW, Yu MC, Yuan JM, Koh WP. Incense use and cardiovascular mortality among Chinese in Singapore: the Singapore Chinese Health Study. Environ Health Perspect. 2014 Dec;122(12):1279-84.
 • Moussaieff A, Rimmerman N, Bregman T, et al. Incensole acetate, an incense component, elicits psychoactivity by activating TRPV3 channels in the brain. FASEB J. 2008;22(8):3024‐3034. doi:10.1096/fj.07-101865
 • Morikawa, T., Matsuda, H., & Yoshikawa, M. (2017). A review of anti-inflammatory terpenoids from the incense gum resins frankincense and myrrh. Journal of Oleo Science. Japan Oil Chemists Society. https://doi.org/10.5650/jos.ess16149
 • Shrestha O. Incense Stick: An Overlooked Source of Health Hazard. JNMA J Nepal Med Assoc. 2020 Oct 15;58(230):823-825.
 • Qin Z, Song Y, Jin Y. Green Worship: The Effects of Devotional and Behavioral Factors on Adopting Electronic Incense Products in Religious Practices. Int J Environ Res Public Health. 2019 Sep 26;16(19):3618.
 • Wong A, Lou W, Ho KF, Yiu BK, Lin S, Chu WC, Abrigo J, Lee D, Lam BY, Au LW, Soo YO, Lau AY, Kwok TC, Leung TW, Lam LC, Ho K, Mok VC. Indoor incense burning impacts cognitive functions and brain functional connectivity in community older adults. Sci Rep. 2020 Apr 27;10(1):7090.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.