10 plante care atrag energiile pozitive - Doza de Sănătate
 

10 plante care atrag energiile pozitive

Când aloe vera crește, atrage norocul. Dar dacă planta se ofilește, înseamnă că a absorbit energiile negative, protejându-ne de acestea. 
10 plante care atrag energiile pozitive

Ultima actualizare: 29 decembrie, 2022

Plantele sunt de mult timp folosite pentru decorarea spațiilor din locuințe sau din birouri. Pe lângă faptul că oferă o notă de prospețime și de naturalețe, se crede că există plante care atrag energiile pozitive, eliminându-le pe cele negative.

Potrivit experților în domeniu, anumite plante stimulează energiile pozitive și ne oferă o senzație de bunăstare în fiecare zi. Trebuie reținut faptul că aceste plante trebuie să fie vii, ținute în ghiveci și îngrijite corespunzător. Acestea fiind spuse, iată care sunt cele 10 plante care atrag energiile pozitive.

Cactus

Cactusul este o plantă foarte frumoasă care decorează într-un mod unic spațiul locuinței sau al biroului. Acesta necesită o îngrijire specială și se spune că posedă abilitatea de a alunga dușmanii, intrușii, persoanele rău intenționate sau ipocrite și de a absorbi energia electromagnetică negativă generată de aparatele electrocasnice.

Mentă verde

Plante care atrag energiile pozitive precum menta comună

Pe lângă faptul că prezintă multe beneficii pentru sănătate, menta comună sau verde (Mentha spicata) a fost utilizată din timpuri vechi pentru a apăra indivizii împotriva vrăjitoriilor și a invidiei celorlalți. Menta verde este o plantă care îți aduce bunăstare, iar unii cred că cei care au în casă mentă proaspătă atrag prosperitatea economică.

Bambus

Bambusul a devenit o plantă decorativă foarte la modă. Acesta oferă o notă de eleganță sufrageriilor noastre, dar este și foarte populară pentru capacitatea sa de a atrage energiile pozitive.

Simbol al apei și al regenerării, bambusul oferă puritate, transparență și viață. Prezența acestei plante în locuințele noastre ne va aduce o senzație de confort și calm, alungând sentimente negative precum invidia.

Iasomie

Iasomia pe lista de plante care atrag energiile pozitive

Iasomia este cunoscută drept planta cuplurilor, deoarece este benefică relațiilor în plan spiritual. Este recomandat să ții această plantă în dormitor și / sau în camerele în care petreci cel mai mult timp cu partenerul tău. Iasomia atrage energiile pozitive care îți vor consolida relația și creează o atmosferă romantică.

Rozmarin

Rozmarinul oferă numeroase beneficii pentru sănătate, acestea fiind valorificate încă din Antichitate. La nivel spiritual, această plantă atrage dragostea sinceră și fericirea. Chiar dacă o ai deja în ghiveci, poți să mai pui și câteva rămurele în săculeți de pânză pe care să-i plasezi în diferite colțuri ale casei pentru a atrage loialitatea celor din jur.

Mentă

Menta pe lista de plante care atrag energiile pozitive

Menta prezintă numeroase proprietăți medicinale de care putem profita în orice moment. Dacă ai această plantă în locuința ta, te vei bucura de o stare mai bună de sănătate, dar și de vibrațiile pozitive pe care le transmite în orice mediu.

Se spune că menta alungă energia negativă și combate insomnia. Poate ajuta și la îmbunătățirea relației de comunicare cu membrii familiei.

Cimbru

Cimbrul a fost folosit încă din timpuri străvechi pentru a îndepărta vibrațiile negative din atmosferă. Acesta este considerat o plantă purificatoare, întrucât combate energiile negative, previne coșmarurile și stimulează încrederea în propria persoană. Cimbrul îți protejează casa și toate persoanele din interiorul ei.

Crizantemele sunt plante care atrag energiile pozitive

Crizantemele sunt cunoscute pentru frumusețea lor și pentru senzația de bine pe care o răspândesc în interiorul locuinței. Această plantă ajută la îmbunătățirea dispoziției și la regăsirea fericirii, fiind recomandată pentru încăperile în care este mereu prezentă o stare tensionată.

Crizantemele sunt plante care atrag energiile pozitive și sunt asociate cu o viață plină de calm și relaxare.

Eucalipt

Plante care atrag energiile pozitive precum eucaliptul

Această plantă alungă vibrațiile negative răspândite de persoanele invidioase sau rău intenționate. Eucaliptul este recomandat pentru sediile unor afaceri sau spațiul biroului, întrucât atrage prosperitatea. Acesta este perfect pentru a te bucura de un somn mai bun și pentru a elibera zona de energii apăsătoare.

Aloe Vera

Această plantă este folosită în ritualuri menite să alunge ghinionul și invidia, fiind considerată unul dintre cei mai puternici inamici ai vibrațiilor negative. Aloe vera este cunoscută pentru faptul că atrage prosperitatea și energiile pozitive în orice loc al casei în care este poziționată.

Multe persoane cred că atunci când planta de aloe vera crește și este plină de viață înseamnă că atrage norocul. Dacă planta se ofilește, înseamnă că a absorbit energiile negative, protejându-ne de acestea.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.