Cum să faci un suport de tacâmuri din pânză - Doza de Sănătate
 

Cum să faci un suport de tacâmuri din pânză

Cu câteva materiale pe care probabil le ai deja acasă, vei putea face acest suport original de tacâmuri din șervete de pânză ... chiar dacă arta și lucrul manual nu sunt punctul tău forte!
Cum să faci un suport de tacâmuri din pânză

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Astăzi am decis să-ți arătăm cum să faci un suport de tacâmuri din șervete de pânză, o idee simplă și originală care te va ajuta să-ți organizezi bucătăria. Îi va da un aer rustic și un aspect foarte frumos și unic. Folosind câteva materiale și urmând câțiva pași simpli, vei putea să îți organizezi tacâmurile așa cum îți place. Apucă-te de lucru chiar azi!

Cum să faci un suport de tacâmuri din șervete de pânză

Pentru a confecționa acest suport pentru tacâmuri, ai nevoie de doar câteva materiale ușor de găsit. De fapt, cu siguranță le ai deja în casă pe cele mai multe dintre ele. Chiar dacă nu te pricepi la activitățile manuale de tip DIY, acest suport pentru tacâmuri este foarte simplu de confecționat.

Materiale necesare

 • Planșă de lemn pentru tăiat
 • Un capsator mare
 • Foarfecă
 • Șervete de pânză
 • Lipici
 • Benzi din material textil ce se asortează cu șervetele de pânză

Alte sfaturi interesante:

Strategii la mutarea în casă nouă

Cum să faci un suport de tacâmuri din șervete

Pași de urmat

 • Mai întâi, desfă unul dintre șervetele de pânză și așază planșa de lemn deasupra acestuia. Apoi, taie șervetul în funcție de dimensiunea planșei de tocat. Nu ar trebui să tai doar pe conturul plăcii de tocat, ci să lași în afară în partea dreaptă, stângă și partea inferioară o bucată de țesătură suplimentară (aproximativ un centimetru) pentru a face tivul. În partea de sus, taie sub orificiul mânerului plăcii de tocat.
 • Apoi, fă un tiv din țesătura suplimentară și așază șervetul de pânză pe planșa de tocat, astfel încât să o acopere. Acum, trebuie să faci un fel de buzunar prin capsarea celor trei laturi ale pânzei. Pentru a face acest lucru, capsează aceste părți pe planșa de tocat, cu excepția părții de sus, desigur.
 • Va trebui să folosești mai multe sau mai puține capse, în funcție de cât de grele sunt tacâmurile tale. La urma urmei, acestea vor susține șervetul de pânză odată ce ai pus tacâmurile în buzunar. Așadar, ar trebui să te asiguri că poate rezista la greutate acestora.
 • Apoi, după ce șervetul de pânză a fost fixat bine pe planșa de tocat și ai făcut un buzunar, continuă cu procesul de decorare. Scopul este să te asiguri că nicio capsă nu este vizibilă. Pentru a face acest lucru, ia una dintre benzile textile pe care le-ai ales și lipește-le de-a lungul tivurilor din marginile stânga, dreapta și jos.
 • La final, așteaptă până când lipiciul se usucă bine pentru a-ți așeza tacâmurile în interior.

Sfaturi adiționale despre cum să faci un suport de tacâmuri

Tacâmuri pe șervet textil

Desigur, ideal este să cumperi un suport de perete frumos pe care să atârni suporturile de tacâmuri realizate manual, astfel încât acestea să fie întotdeauna la îndemână într-un loc vizibil. Mai mult, îți oferim câteva recomandări pentru a face suportul pentru tacâmuri și mai aspectuos:

 • Nu așeza suportul pentru tacâmuri în apropierea unui loc în care s-ar putea murdări ușor sau umple de grăsime. În caz contrar, tacâmurile și suportul din pânză se vor murdări.
 • Confecționează câte un suport pentru fiecare tip de tacâmuri pe care îl ai. În mod ideal, ar trebui să faci unul pentru linguri, unul pentru furculițe, unul pentru tacâmuri pentru deserturi, etc. Totuși, acest lucru depinde de tine. Poate preferi să așezi alte ustensile în suportul pentru tacâmuri.
 • Alege întotdeauna șervete de pânză care se potrivesc cu celelalte culori din bucătăria ta.
 • De asemenea, ideal este să găsești o planșă de tocat al cărei lemn să aibă o culoare care să se potrivească bine cu restul mobilierului și ustensilelor tale.
 • Dacă ai un set de șervete de pânză cu același model, dar cu o culoare diferită, crearea mai multor suporturi de tacâmuri din acestea va face ca bucătăria ta să capete un aer interesant.

În concluzie, cu ajutorul acestei idei simple, originale și deloc costisitoare despre cum să faci un suport de tacâmuri din pânză, poți avea o bucătărie mai organizată și mai curată.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.