5 trucuri pentru a lumina spațiile întunecoase - Doza de Sănătate
 

5 trucuri pentru a lumina spațiile întunecoase

Nevoia de a economisi energie s-a intensificat în ultimii ani. Prin urmare, este o idee bună să înveți câteva trucuri pentru a lumina spațiile întunecoase fără a utiliza electricitate. În acest articol, îți vom împărtăși câteva.
5 trucuri pentru a lumina spațiile întunecoase

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Majoritatea caselor au spații întunecate care necesită o iluminare constantă. Deși poți rezolva această problemă cu becuri, mulți oameni caută alternative care nu necesită utilizarea energiei electrice. Vrei să afli 5 trucuri pentru a lumina spațiile întunecoase fără electricitate?

În acest articol, vom împărtăși o serie de sfaturi care te vor învăța cum să îți luminezi casa fără a folosi becuri sau alte surse artificiale de lumină. Cu câteva sfaturi de decorare de bază, poți obține acest efect, chiar dacă sursele naturale de lumină sunt limitate. Încearcă-le azi!

5 trucuri pentru a lumina spațiile întunecoase

A te asigura că toate zonele din casa ta au suficientă lumină este esențial pentru menținerea unui mediu calm și confortabil. Cu toate acestea, iluminarea artificială a spațiilor întunecate poate fi obositoare, neprietenoasă cu pentru mediul înconjurător și costisitoare.

Din fericire, există câteva trucuri pentru a lumina spațiile întunecoase ale casei tale fără a apela la electricitate. Să le analizăm pe rând!

1. Alege culori deschise

Culori pastelate pentru a lumina spațiile întunecoase

Albul și culorile pastel fac ca spațiile întunecoase să pară mai mari și mai luminoase.

Unul dintre cele mai bune trucuri pentru luminarea spațiilor întunecoase este utilizarea de culori deschise, precum nuanțele de alb sau pastel. Aceste tonuri fac ca orice spațiu să arate luminos și amplu. Tonurile închise fac ca spațiile să pară mai mici și mai întunecate.

Prin urmare, pereții și mobilierul tău ar trebui să fie de culoare deschisă. Pentru a nu exagera, poți adăuga un strop de culoare unui mobilier mic sau accesoriilor, cum ar fi pernele, mesele mici și covoarele, printre altele.

2. Folosește oglinzi pentru a lumina spațiile întunecoase

Oglinzile ajută la sporirea proiecției luminii naturale în spații slab iluminate. În plus, ele ajută la armonizarea oricărui decor din casă. Cel mai bine este să alegi o oglindă mare, cu un cadru de culoare deschisă.

Te poți juca, de asemenea, cu diferite modele. De exemplu, în loc să alegi o singură oglindă mare, încearcă să folosești mai multe oglinzi mici. Poți așeza și două oglinzi în locuri strategice. Cel mai important este ca acestea să facă ca spațiile să pară luminoase și mari.

3. Montează uși din sticlă

Te-ai gândit vreodată să schimbi ușile ca o modalitate de a lumina spațiile întunecoase? Deși este un pic cam obositor și scump, acest lucru este perfect în locuri fără surse de lumină naturală. Ușile din sticlă permit luminii să pătrundă din spațiile exterioare.

Cu alte cuvinte, ușile din sticlă îndeplinesc funcția de fereastră. Partea bună este că există mai multe alternative, cum ar fi sticlă normală sau uși din sticlă translucidă. Întrucât acestea din urmă pot fi puțin mai scumpe, o altă soluție excelentă este să folosești o perdea, astfel încât să nu poți vedea nimic prin geam.

4. Alege podele strălucitoare și menține-le curate

Bucătărie luminată

Podelele strălucitoare fac ca spațiile mici sau întunecoase să pară mai luminoase. Poți alege podele din lemn alb, pastelat sau de culoare deschisă.

Podelele strălucitoare sunt la modă și sunt o modalitate excelentă de a lumina spațiile întunecoase din casa ta. Alege materiale luminoase și elegante în nuanțe deschise, calde.

5. Optează pentru o fereastră în tavan

Ți-ai luat angajamentul să ai grijă de mediul înconjurător și, de aceea, cauți soluții pentru a reduce la minim consumul de energie electrică?

Dacă răspunsul tău este „da”, pune în aplicare următoarea idee. Pentru a lumina spațiile întunecate din casa ta, poți lua în considerare un iluminator, care este un fel de fereastră pe care o instalezi în tavan pentru a facilita pătrunderea luminii naturale în cameră. De fapt, poate să treacă atât de multă lumină prin acesta, încât nu va trebui să folosești curent electric în cea mai mare parte a zilei.

Concluzie

Există mai multe modalități de a lumina spațiile întunecoase și de a reduce nevoia de energie electrică. Deși unele necesită mai mult efort decât altele, toate acestea sunt modalități minunate de a ilumina spațiile.

Dacă mai cunoști și alte trucuri, nu ezita să le împărtășești cu noi!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.