Cum să ucizi acarienii în mod natural

Pentru a împiedica acarienii să-ți invadeze patul, trebuie să-l aerisești în fiecare zi și să-ți dezinfectezi salteaua din când în când.
Poți ucide acarienii fără chimicale

Patul reprezintă un obiect de bază în orice locuință. Acesta ne oferă odihnă după o zi lungă la serviciu. De fapt, pentru a ne putea îndeplini sarcinile zilnice și a ne menține sănătatea, petrecem o parte semnificativă din viață întinși în pat.

Din păcate, transpirația, celulele moarte ale pielii și praful se pot acumula pe salteaua patului. Aceste elemente creează un mediu ideal proliferării mai multor microorganisme, printre care se numără și acarienii.

Vestea bună este că avem la dispoziție diverse modalități de a curăța și dezinfecta patul. Nu este nevoie să cheltuim sume mari de bani pe chimicale agresive. Citește în continuare pentru a descoperi un remediu naturist pentru a ucide acarienii și câteva sfaturi pentru a-ți menține patul curat.

Aproximativ 1,5 milioane de acarieni ar putea locui în patul tău chiar acum

Acarienii îți pot infesta patul în orice moment

Înainte de a-ți spune ce trebuie să faci pentru a-ți dezinfecta patul, vrem să te avertizăm că acest obiect de mobilier ar putea găzdui chiar în acest moment 1,5 milioane de acarieni. Cearceafurile și păturile absorb transpirația și celulele moarte ale pielii, ce reprezintă hrana acestor dăunători care pot cauza astm și reacții alergice.

Numeroși experți ne sfătuiesc să aerisim patul timp mai multe ore după ce ne trezim. Aerul proaspăt și lumina ucid acarienii. Dacă îți faci patul imediat după ce te trezești, acesta va reține căldura ta corporală, devenind un mediu ideal proliferării dăunătorilor.

Acarienii pot cauza următoarele probleme de sănătate, ce sunt deseori confundate cu simptome produse de alte boli:

 • Congestie nazală
 • Astm
 • Strănut
 • Febra fânului
 • Mâncărimi
 • Iritații cutanate

Dacă experimentezi oricare dintre simptomele enumerate mai sus, ia măsurile necesare pentru a-ți dezinfecta patul astfel încât să eviți complicațiile.

Citește și: Cum să eviți problemele cauzate de acarieni

Cum se dezinfectează patul în mod natural pentru a ucide acarienii?

Acarienii îți pot infesta salteaua patului

Pe lângă aerisirea patului dimineața, există și alte practici pe care le poți adopta pentru a te asigura că acest obiect de mobilier este mereu curat. În primul rând, schimbă cearceafurile cel puțin o dată la fiecare două săptămâni. Nu uita, acestea tind să absoarbă transpirația.

Încearcă să menții baza patului și spațiul din jurul acestuia lipsite de praf. Praful este un alt alergen nociv pentru sănătatea ta. Pentru a nu fi nevoit să apelezi la chimicale agresive, poți utiliza oțet alb și apă oxigenată ca alternative naturale. De asemenea, nu ezita să încerci următorul remediu naturist pentru a ucide acarienii:

Dezinfectant cu bicarbonat de sodiu și uleiuri esențiale

Bicarbonatul de sodiu te ajută să ucizi acarienii

Bicarbonatul de sodiu are proprietăți antiseptice ce absorb umezeala și murdăria acumulate pe saltea. Proprietățile acestui produs neutralizează mirosurile neplăcute, astfel încât patul tău să fie tot timpul curat.

Uleiurile esențiale, fie că este vorba de uleiul de arbore de ceai sau de cel de eucalipt, au un miros plăcut și susțin procesul de dezinfecție pentru a ucide acarienii. Următorul remediu este 100% ecologic și îl poți utiliza cu încredere ca înlocuitor al produselor ce conțin substanțe chimice agresive.

Te sfătuim să citești și: 8 trucuri pentru a-ți dezinfecta camera

Ingrediente

 • 1 cană de bicarbonat de sodiu
 • 10 picături de ulei esențial
 • 1 ciur de mărime medie
 • 1 perie
 • Aspirator de mână

Instrucțiuni

 • Combină bicarbonatul de sodiu cu un ulei esențial într-un recipient și amestecă bine.
 • Utilizează ciurul pentru a presăra uniform pudra obținută pe saltea.
 • Freacă salteaua patului cu o perie, având grijă să cureți bine întreaga suprafață a acesteia.
 • Lasă remediul să acționeze timp de cel puțin o oră, astfel încât compușii săi activi să-și îndeplinească funcțiile.
 • Îndepărtează bicarbonatul de sodiu rămas cu un aspirator de mână.
 • Aplică acest truc o dată pe lună.

Ești sigur că patul în care dormi în fiecare seară este curat? Deși acesta nu are un miros neplăcut sau un aspect murdar, este foarte probabil ca el să găzduiască mii de acarieni și alte microorganisme nocive pentru sănătate.

Dacă ai un animal de companie în casă, nu-l lăsa să intre în dormitorul tău deoarece acarienii se pot hrăni și cu blana acestora. Aplică sfaturile prezentate în acest articol, iar spațiul în care te odihnești va fi mereu curat și lipsit de dăunători.