Strategii la mutarea în casă nouă - Doza de Sănătate
 

Strategii la mutarea în casă nouă

Mutarea poate fi haotică și stresantă. Cu toate acestea, aplicarea unor strategii de organizare și curățare se poate dovedi foarte utilă. Descoperă câteva idei interesante și utile în acest articol!
Strategii la mutarea în casă nouă

Ultima actualizare: 01 noiembrie, 2019

Ai nevoie de strategii la mutarea în casă nouă pentru a organiza lucrurile mai ușor și a termina curățenia mai repede? Știm că mutarea într-o casă nouă poate provoca mult stres și anxietate. Sentimentul de dezordine face ca mulți oameni să-și piardă răbdarea atunci când totul pare haotic și dezorganizat.

Știm cu toții că trebuie să împachetăm lucrurile din vechea casă atunci când vine timpul să ne mutăm. În acest articol, vei descoperi cele mai bune strategii la mutarea în casă nouă, foarte practice și eficiente.

Strategii la mutarea în casă nouă

Începe de sus

Strategii la mutarea în casă nouă

Utilizează cutii pentru a organiza lucrurile din camerele tale. Etichetează-le cu camera corespunzătoare în care vor fi mutate.

Pentru început, deși pare un lucru lipsit de importanță, este bine să menționăm că, dacă locuiești într-o casă cu două etaje, ar trebui să începi cu ultimul etaj. În acest fel, poți lăsa acel etaj perfect curat și gol.

În plus, începe prin curățarea fiecărei camere și închide ușa când termini. Nu încerca să faci totul dintr-o dată, deoarece poți ajunge să murdărești ceea ce era deja curat și să împrăștii ceea ce era deja organizat.

Etichetează cutiile

Sentimentul de incertitudine și tulburare tinde să însoțească orice mișcare. Unde este lampa mea preferată? Unde sunt acele documente de care am nevoie?

Dacă nu vrei să rătăcești un lucru important la mutarea în casă nouă, îți recomandăm să folosești cutii și să le etichetezi pentru fiecare tip de lucruri.

Curățenia și organizarea sunt fundamentele în cadrul unor strategii la mutarea în casă nouă. O modalitate de a păstra totul organizat este folosirea cutiilor de carton. Vei economisi timp dacă îți împachetezi lucrurile în mod ordonat. Poți chiar să numerotezi cutiile și să scrii pe fiecare ce conține.

Rezolvarea problemelor emoționale înainte de mutarea în casă nouă

Cuplu care aplică strategii la mutarea în casă nouă

Mutarea în casă nouă este, de asemenea, un moment pentru a scăpa de ce este vechi și a te concentra pe ce este nou.

În timpul oricărei mutări din viața ta, nu muți doar mobilier: apar multe emoții și sentimente. Acestea pot include nostalgie cu privire la atașamentul tău față de vechea casă, sfârșitul unei ere în acel cartier sau oraș, etc.

De asemenea, suntem atașați emoțional de multe dintre lucrurile noastre. Prin urmare, o altă strategie bună la mutarea în casă nouă este să scapi de ceea ce vrei să lași în urmă în viața ta. Consideră că acest lucru este o modalitate de a merge mai departe, de a trece peste acele emoții din trecut care nu aduc nimic pozitiv în viața ta.

Nu-ți fie teamă să scapi de obiecte pe care le păstrezi de multă vreme doar pentru a șterge praful de pe ele. Profită de ocazia de a arunca, de a vinde sau de a oferi altora lucruri care te leagă de o etapă din trecut a vieții tale.

Deoarece prezentul este tot ceea ce ai, nu îți recomandăm să te legi de amintiri neplăcute. În schimb, cumpără mobilă nouă pentru a începe această poveste. O nouă etapă începe cu speranță.

Strategii de curățare pentru noua ta casă: dormitoare, bucătărie și băi

Curățarea noii tale case poate părea o adevărată bătălie. Este de neimaginat numărul de colțuri care trebuie curățate și obiecte care trebuie mutate. Probabil nu te așteptai ca noua ta casă să fie atât de murdară.

Ar trebui să-ți concentrezi energia mai ales pe băi, bucătărie și dormitoare. Acordă atenție sporită locurilor greu accesibile, pentru a-ți ușura munca atunci când aranjezi mobila în casă.

Poți profita de faptul că noua casă este goală pentru a curăța pereții, colțurile, aparatele de aer condiționat, etc. În plus, acum este momentul să speli complet bucătăria și băile (cabina de duș, chiuvetele, vasele de toaletă, etc.) .

În general, curățarea serioasă a noii case îți va permite să descoperi starea reală în care se află imobilul și ce trebuie reparat sau înlocuit.

Dacă te confrunți cu stresul la mutarea în casă nouă, nu ezita să angajezi muncitori

Dacă timpul tău este limitat sau ai prea multe obiecte de mutat, poți angaja muncitori care să te ajute cu mutarea.

Nu toată lumea are timp să se dedice curățeniei înainte de a se muta. Prin urmare, dacă ai prea multe sarcini de îndeplinit la serviciu sau alte obligații, nu ezita să angajezi muncitori specializați în mutare.

Dacă îți poți permite, angajează o companie specializată. Astfel, te vei putea concentra pe alte lucruri. Această opțiune te va scuti de dureri de cap și îți va garanta o mutare lină, fără surprize de ultim moment.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.