4 trucuri simple pentru o casă curată și organizată - Doza de Sănătate
 

4 trucuri simple pentru o casă curată și organizată

În cele ce urmează, îți prezentăm câteva trucuri de curățare care îți vor face viața mai ușoară și care te ajută să păstrezi ordinea mult dorită în locuință.
4 trucuri simple pentru o casă curată și organizată

Ultima actualizare: 27 mai, 2022

Există o mulțime de trucuri simple pentru o casă curată și organizată pentru care nu trebuie să depui mult efort. Aceste metode de curățare te ajută să obții ordinea de care ai nevoie în timp record.

Deși curățenia poate părea o sarcină care parcă nu se mai termină, nu trebuie să te descurajezi. Menținerea curățeniei în casă nu este imposibil de realizat. De fapt, curățenia trebuie efectuată în mod regulat, cel puțin o dată pe săptămână.

Așadar, păstrarea curățeniei și a ordinii în locuință înseamnă mai mult decât să faci încăperile să pară dezinfectate și lipsite de murdărie. De fapt, secretul constă în menținerea curățeniei.

De data aceasta, am pregătit câteva trucuri simple pentru o casă curată. Nu ezita să pui în aplicare următoarele metode care îți ușurează munca și care te ajută să obții rezultate superioare.

4 trucuri simple pentru o casă curată

1. Organizare înainte de toate

Trucuri simple pentru o casă curată și ordine în camere

Principala metodă este să te străduiești să menții ordinea. Poate pare o sarcină imposibilă, fiindcă agitația de zi cu zi face ca de multe ori hainele și diferite obiecte să se adune peste tot în cameră.

Ajungem acasă obosiți după o zi de lucru și aruncăm lucrurile unde apucăm. După aceea, ele rămân acolo un timp îndelungat. Dezordinea nu este numai inestetică, ci ne îngreunează unele activități. Nu este un obicei bun și nu este nici o metodă practică să împrăștii lucrurile.

Încearcă să-ți organizezi la intrare un loc unde îți poți păstra cheile, gențile și portofoliul. Astfel, vei putea evita împrăștierea lor prin casă. În plus, vei economisi timp atunci când te grăbești dimineața. Ordinea de la intrarea în casă va crea o impresie bună despre locuința ta.

2. O baie perfect curată

Trucuri simple pentru o casă curată și o baie impecabilă

Pe lista de trucuri simple pentru o casă curată și ordonată întâlnim și sfaturi ce privesc baia, o încăpere care necesită curățare frecventă. Nu trebuie neapărat să folosești produse din comerț pentru a realiza acest lucru. De fapt, poți să-ți prepari singură o soluție de curățare.

Vei avea nevoie de 30 g de bicarbonat de sodiu, un sfert de cană de amoniac și o jumătate de litru de apă fierbinte. Acest amestec poate fi aplicat, de exemplu, pe suprafața vasului de toaletă. După aplicare, curăță cu o perie de toaletă curată și clătește.

Pentru a îndepărta petele de pe perdeaua de duș, poți să prepari un alt amestec la fel de eficient. Vei avea nevoie de o jumătate de cană de oțet alb, două căni de apă și zeama a două lămâi. Aplică amestecul pe perdea, freacă, apoi clătește și usucă.

În ceea ce privește robinetele, poți prepara o soluție cu părți egale de apă oxigenată și apă pentru a le reda strălucirea. Aplică soluția pe robinet și curăță cu o cârpă. Pentru gresie, faianță și rosturi, aplică puțin oțet și freacă suprafața.

3. O bucătărie mereu ordonată

Trucuri simple pentru o casă curată și o bucătărie organizată

Bucătăria este încăperea cel mai dificil de curățat. Din acest motiv, curățarea ei trebuie făcută în mod regulat. Nu vorbim numai de curățarea suprafețelor, ci și de menținerea igienei atunci când gătim. Cel mai bine este să ne facem o obișnuință din ordonarea încăperii ori de câte ori gătim sau mâncăm.

De exemplu, obișnuiește-te să cureți aragazul după ce îl folosești. În caz contrar, îți poate lua destul de mult timp să cureți grăsimea întărită. Încearcă să îl acoperi cu folie de aluminiu înainte de a găti. La sfârșit, îndepărteaz-o și curăță aragazul cu o lavetă sau un șervețel de bucătărie.

De asemenea, poți amesteca următoarele ingrediente într-o sticlă cu pulverizator pentru a elimina murdăria: o jumătate de cană de oțet alb, o lingură de sare, coaja unei portocale și apă. Aplică această soluție după ce ai utilizat aragazul.

Dacă aduni și cureți totul imediat după masă, vei reuși să menții curățenia. Menținerea curățeniei în bucătărie cu această soluție este unul dintre cele mai bune trucuri simple pentru o casă curată și organizată.

4. Spațiu liber în dormitor

Trucuri simple pentru o casă curată și un dormitor organizat

Dormitorul este cel mai intim spațiu al casei, este un loc în care vrem să ne simțim confortabil tot timpul. Primul pas este să-ți menții lucrurile organizate. De exemplu, pentru a crea o atmosferă plăcută în dormitor încă de la începutul zilei, fă-ți un obicei din a face patul după ce te-ai trezit.

Evită adunarea mai multor lucruri sau a obiectelor de mobilier inutile. Motivul este simplu: adunarea acestora dă o senzație de înghesuială. O încăpere care are mai mult spațiu liber va părea mai ordonată și mai plăcută. În ceea ce privește hainele împrăștiate în cameră, folosește un coș de rufe în care să le pui în mod ordonat.

De asemenea, poți să-ți păstrezi lucrurile personale într-un sertar, acolo unde poți să le organizezi. Este recomandat să aloci puțin timp pentru adunarea hainelor vechi și eventual, pentru donarea acestora. Astfel, vei obține spațiu liber, de exemplu, pentru depozitarea pantofilor sau a lenjeriilor de pat.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.