Cum să îți organizezi încălțămintea cu 20 de trucuri creative

Optează pentru oricare variantă îți satisface nevoile cel mai bine sau combină trucurile de mai jos pentru a obține un pantofar personalizat și practic.

Asemenea multor alte obiecte casnice, organizarea încălțămintei poate fi foarte dificilă. Această problemă survine cel mai frecvent atunci când nu ai un spațiu special în care să îți depozitezi încălțămintea.

Deși nu ezităm să achiziționăm numeroși pantofi care să se asorteze garderobei noastre, rareori ne rezervăm spațiu suficient pentru a îi putea organiza.

Multe persoane își lasă încălțămintea împrăștiată prin toată casa sau o înghesuie în cutii. Ceea ce acestea nu realizează este faptul că asemenea obiceiuri accelerează deteriorarea încălțămintei.

Problema este că deseori nu avem suficient spațiu în dulap pentru încălțămintea noastră și nu luăm în considerare posibilitatea de a o organiza într-un mod creativ și eficient.

Deoarece suntem siguri că vrei să descoperi noi trucuri pentru a-ți depozita pantofii, mai jos îți prezentăm 20 de moduri interesante de a face asta. Pentru care dintre ele o să optezi?

20 de idei creative pentru a-ți organiza încălțămintea

1. Un dulap cu mai multe compartimente mici

Următoarele idei te ajută să îți organizezi mai bine încălțămintea

Dulapurile prevăzute cu mai multe compartimente mici sunt foarte utile în locuință. Un mod interesant de a utiliza acest obiect de mobilier este pentru a-ți depozita și organiza încălțămintea.

2. Rafturi de interior pentru ușă

Poți să îți agăți încălțămintea pe partea de interior a unei uși

Utilizând mai multe bare metalice, poți să creezi rafturi de interior pentru ușile dulapului. Astfel, îți vei putea organiza încălțămintea corespunzător și vei economisi spațiu.

3. Cutii transparente cu etichete

Poți să îți depozitezi încălțămintea în recipiente transparente

Dacă ai multe cutii transparente la dispoziție, le poți utiliza pentru a-ți organiza încălțările. Acestea pot înlocui clasicele cutiile de carton oferite de magazinele de încălțăminte. Ca să găsești perechea de pantofi pe care o cauți mai ușor, poți lipi etichete pe aceste cutii.

4. Pantofar de lemn

Un pantofar de lemn este ideal pentru a depozita încălțămintea

Poți să pui pantofar de lemn atractiv în orice colț al casei tale, astfel încât să ai la dispoziție mai multe rafturi pe care să îți pui încălțămintea.

5. Conserve reciclate

Poți să îți ții încălțămintea în conserve vechi

Conservele de lapte praf și alte produse asemănătoare pot fi transformate în niște organizatoare atractive pentru sandale sau alte încălțări ușoare. Achiziționează niște conserve suficient de mari și lipește-le pe suprafața unde vrei să îți pui încălțămintea.

5. Organizatoare de perete

Ca să îți organizezi încălțămintea, ai nevoie de puțină imaginație

Organizatoarele de perete pot fi achiziționate din diverse magazine și sunt utile pentru a depozita încălțămintea și multe alte obiecte. Poți să agăți aceste organizatoare pe ușă sau în orice loc în care nu ai un dulap. Acest truc te va ajuta să economisești mult spațiu.

7. Rafturi colorate

Câteodată încălțămintea noastră nu mai încape în șifonier

Un raft colorat adorabil va îmbunătăți aspectul oricărei încăperi, ajutându-te să o personalizezi. Organizează-ți încălțările după stil și pune-le la vedere ca să le ai mereu la îndemână.

8. Pe o scară

Poți să îți poi încălțămintea pe o scară

O scară veche poate fi transformată într-un raft numai bun pentru a-ți depozita pantofii cei mai dragi. Vopsește acest obiect oricum îți dorești, iar încăperea va căpăta un look „vintage” interesant.

9. Pantofii cu toc puși pe rafturi

Printre altele, îți poți agăța încălțămintea pe pereți

Tocurile pantofilor pot fi utilizate pentru a agăța încălțările de rafturi sau alte obiecte asemănătoare.

10. Dulapuri speciale

Este indicat să îți pui încălțămintea în organizatoare speciale

Poți achiziționa dulapuri cu separatoare din magazinele de specialitate. Acestea te ajută să îți organizezi încălțămintea într-un mod ușor și practic.

11. Țevi PVC reciclate

O altă variantă este să îți depozitezi încălțămintea în țevi PVC

Secțiunile mari de țevi PVC rămase în urma unei lucrări în casă pot fi unite pentru a crea un dulap de pantofi lat și original. Poți să vopsești aceste țevi, dar și să le păstrezi culoarea originală.

12. Dulapuri mari

Dulapurile cu multe rafturi sunt ideale pentru a-ți depozita încălțămintea

Dacă ai atât de multe perechi de pantofi încât nu le mai poți numără, cel mai bine ar fi să construiești un dulap mare din lemn. Dacă alegi această variantă, asigură-te că încălțămintea ta este mereu curată, astfel încât compartimentele dulapului să nu se murdărească.

13. Umerașe pentru ghete

Poți să îți agăți încălțămintea cu umerașe

Cu doar câteva umerașe, vei putea să îți organizezi ghetele înalte fără a le deforma. Acest truc te ajută să reduci spațiul utilizat și să îți menții ghetele bine organizate.

14. Stâlpi din lemn

Este esențial să îți menții încălțămintea bine organizată

Utilizarea stâlpilor din lemn ca în imaginea de mai sus reprezintă o modalitate incredibilă de a organiza încălțări precum cizmele de cauciuc.

15. Coșuri de răchită

Poți, de asemenea, să îți depozitezi încălțămintea în coșuri de răchită

Dacă ai la dispoziție un coș de răchită pe care îl ții degeaba în casă, utilizează-l pentru a-ți depozita sandalele și papucii.

16. Suport vertical

Pune-ți încălămintea pe un suport vertical

Un suport vertical atractiv care îți ține încălțările la vedere poate da o notă elegantă oricărei încăperi.

17. Dulap pentru pantofi

Deseori nu avem suficiente dulapuri pentru toată încălțămintea noastră

Dulapurile pentru pantofi reprezintă o variantă minunată pentru persoanele ale căror încălțări au colori și design-uri diferite.

18. Suport de perete în formă de pește

Ai la dispoziție numeroase accesorii pentru a-ți depozita încălțămintea

Acest suport interesant îți permite să îți organizezi toată încălțămintea, astfel încât aceasta să fie ordonată și într-un singur loc.

19. Truc pentru a depozita pantofii de tenis

Trebuie să dai dovadă de puțină creativitate când îți depozitezi încălțămintea

Un dulap cu mai multe compartimente mari este ideal pentru a-ți depozita pantofii de tenis și alte încălțări sport.

20. Lăzile de fructe reciclate

Poți depozita încălțămintea în cutii din lemn reciclate

Lăzile din lemn pentru fructe pot fi decorate și transformate în cutii de pantofi atractive, precum cele din imaginea de mai sus. Dacă vrei să obții un efect 3D, achiziționează cutii de mărimi variate.

Ce părere ai despre ideile prezentate în acest articol? Sperăm că te vor ajuta să îți organizezi încălțămintea într-un mod mai eficient!

Te-ar mai putea interesa