Cofrajele de ouă – 13 moduri de a le reutiliza - Doza de Sănătate
 

Cofrajele de ouă – 13 moduri de a le reutiliza

Pe lângă faptul că le poți transforma în cutii decorative, cofrajele de ouă pot fi utilizate pentru a confecționa organizatoare sau chiar suporturi pentru laptopuri, care previn supraîncălzirea acestui dispozitiv.
Cofrajele de ouă – 13 moduri de a le reutiliza

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Reciclarea a devenit o activitate casnică de bază în zilele noastre deoarece este important să reducem cantitatea de deșeuri care poluează mediul înconjurător. Pentru a proteja planeta, multe persoane au început să apeleze la creativitatea lor pentru a reutiliza diverse obiecte pe care în trecut le-ar fi aruncat la gunoi, precum cofrajele de ouă.

În articolul de azi îți vorbim despre cofrajele de ouă, care sunt fabricate dintr-un material ce le permite să fie transformate în obiecte decorative utile. Dacă obișnuiești să arunci cofrajele de ouă la gunoi, citește în continuare pentru a descoperi 13 moduri inedite de a le reutiliza.

13 utilizări alternative pentru cofrajele de ouă

Ca ghivece pentru semințele plantelor

Cofrajele de ouă folosite ca și ghivece

Cofrajele de ouă pot fi utilizate pentru a planta semințele pe care vrem să le transformăm în plante sau răsaduri. Nu trebuie decât să umpli cofrajele cu puțin îngrășământ și să adaugi semințele. Vei obține mai multe plante pe care le poți eticheta imediat ce germinează.

Ca organizator în formă de turn

Cofrajele de ouă ca obiecte decorative

Dacă unești mai multe cofraje de ouă vei obține un organizator minunat în care poți ține diverse obiecte. Decorează fiecare cofraj cu vopsele sau panglici și umple-le cu hârtii, bijuterii și nu numai.

Ca recipient pentru vopsele

Cofrajele de ouă folosite ca paletă pentru vopseluri

Cofrajele de ouă prezintă mai multe compartimente, drept pentru care le poți utiliza pentru a confecționa o paletă de culori. Toarnă puțină vopsea în fiecare cofraj și amestecă pentru a obține culorile dorite.

Organizator pentru obiectele de cusut

Cofrajele de ouă refolosite în gospodărie

Obiectele de cusut sunt mici, pot fi pierdute foarte ușor și de obicei se află în dezordine. Pentru a evita aceste probleme, depozitează acele de cusut, nasturii, ațele și orice obiecte asemănătoare în cofrajele de ouă.

De asemenea, cofrajele de ouă sunt ideale pentru a depozita șuruburi, cuie piuneze și multe alte obiecte de uz casnic.

Pentru a depozita mingile mici

Cofrajele de ouă transformate în organizatoare

Mingile mici, precum cele pentru ping-pong sau golf, încap perfect în cofrajele de ouă. Cu ajutorul acestui obiect, mingile tale nu se vor mai pierde niciodată și le vei avea mereu la îndemână atunci când vrei să te joci.

Ca lămpi decorative

Cofrajele de ouă transformate în abajur pentru lămpi

Dacă dedici puțin timp acestei activități, poți transforma cofrajele de ouă în lămpi decorative inedite, precum cele din imaginea de mai sus. Vei avea nevoie de un adeziv special, astfel încât noua ta lampă să nu se strice ușor.

Pentru a confecționa flori artificiale

Cofrajele de ouă transformate în flori

Profitând de forma cofrajelor de ouă, poți confecționa flori artificiale minunate, perfecte pentru ocazii speciale sau pentru a-ți decora casa.

Pentru a confecționa cutii de cadouri

Cofrajele de ouă folosite ca și cutie de cadou

În loc să le arunci la gunoi, vopsește cofrajele de ouă și transformă-le în cutii de cadouri atractive. Decorează-le cum vrei și umple-le cu ouă de ciocolată sau bomboane.

Pentru a depozita mai ușor sosurile în frigider

Cofrajele de ouă folosite ca suport în frigider

Ca să depozitezi mai ușor sticlele cu sosuri în frigider, pune cofrajele de ouă pe rafturile ușii și așază sticlele în acestea, cu fundul în sus. Pe lângă faptul că obiectele din frigider vor fi în ordine, nu vei mai irosi nicio picătură de sos.

Ca decorațiuni pentru oglinzi

Cofrajele de ouă transformate în ramă pentru oglinzi

Utilizează cofrajele de ouă pentru a confecționa petale mici și flori frumoase, numai bune pentru a decora marginile oglinzilor. Nu ai nevoie decât de puțină vopsea, o oglindă și un pistol cu silicon. Rezultatul te va surprinde în mod plăcut.

Pentru a confecționa o coroană de flori artificiale

Cofrajele de ouă transformate în coroană de flori

O coroană de flori artificiale este ideală pentru ușa de la intrare sau poarta de la grădină. Pentru a confecționa acest obiect, taie cofrajele de ouă ca în imaginea de mai sus și vopsește-le în culori diferite. Utilizează un pistol cu silicon pentru a lipi cofrajele și a obține coroana.

Pentru a depozita ouăle proaspete

Cofrajele de ouă reutilizate în gospodărie

Dacă ai strâns mai multe cofraje în casă, le poți utiliza pentru a depozita ouă proaspete de fermă. Fermierii locali îți vor mulțumi deoarece nu vor mai fi nevoiți să cheltuiască la fel de mulți bani pentru ambalarea produselor lor.

Te sfătuim să citești și: 

19 trucuri pentru a câștiga spațiu în baie

Ca suport pentru laptop

Cofrajele de ouă folosite ca suport de laptop

Ai un suport pentru laptop care poate preveni supraîncălzirea acestui dispozitiv? Deși acest accesoriu poate fi achiziționat din magazinele de specialitate, cu ajutorul câtorva cofraje de ouă poți confecționa un suport pentru laptop la tine acasă.

Nu-i așa că ideile prezentate în acest articol sunt interesante? Acum că știi cum poți reutiliza cofrajele de ouă, nu ezita să profiți de sfaturile de mai sus ca să economisești bani și să protejezi mediului înconjurător.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.