Auzul trebuie monitorizat în mod regulat - Doza de Sănătate
 

Auzul trebuie monitorizat în mod regulat

Este esențial să rogi un medic să îți verifice auzul în fiecare an. Un simplu control medical anual îți poate crește semnificativ calitatea vieții.
Auzul trebuie monitorizat în mod regulat

Ultima actualizare: 23 septembrie, 2017

Ca să te bucuri de o calitate a vieții optimă, trebuie să îți verifici auzul în mod regulat. În fond, acesta este unul dintre simțurile tale de bază, care te ajută să te conectezi cu lumea din jurul tău.

Din păcate, multe persoane nu se gândesc la acest aspect suficient de des. Deseori uităm că un simplu control anual ne permite să tratăm orice anomalie la timp.

Dacă locuiești în Spania, de pildă, specialiștii de la General Optica îți pot verifica auzul. Practic, poți profita de serviciile unor medici excelenți care își au sediul foarte aproape de tine.

Nu te va costa nimic și vei obține un diagnostic corect în doar câteva minute. Procedura este simplă, iar clinicile General Optica sunt dotate cu cea mai modernă aparatură. Principala prioritate a medicilor care lucrează aici este să se asigure că pacienții lor aud bine.

Așadar, tu când ai fost ultima dată la medic pentru a-ți verifica auzul? După ce împlinești o anumită vârstă, această întrebare devine foarte importantă.

Nu uita, pierderea auzului este una dintre cele mai frecvente probleme, dar și una din cele mai neglijate. În articolul de azi îți propunem să faci câteva schimbări și să încerci să îți îngrijești auzul mai bine.

De ce să te supui unui control medical pentru a-ți verifica auzul?

Auzul se poate deteriora pe măsură ce îmbătrânim

Așa cum am menționat anterior, este indicat să îți verifici auzul o dată pe an. Nu are importanță dacă ai observat vreo problemă sau nu. Chiar dacă ai impresia că auzi perfect, este esențial să te asiguri că acest simț funcționează așa cum trebuie. Iată de ce:

Un consult anual nu presupune un efort major, mai ales dacă ai depășit vârsta de 50 de ani

Scăderea calității auzului are loc aproape imperceptibil. Însă după vârsta de 50 de ani vom observa niște semnale clare. Reține că detectarea timpurie a tulburărilor de auz este esențială pentru a obține un tratament eficient. Deteriorarea auzului poate fi tratată în mai multe moduri, în funcție de nevoile pacientului.

Cei mai mulți dintre noi ne facem programare la dentist și oftalmolog regulat. Știm că este important să ne protejăm dinții și ochii. Dar peste jumătate din populația cu vârsta peste 50 de ani nu obișnuiește să își verifice auzul.

Din acest motiv, nu este deloc surprinzător faptul că, în rândul acestor pacienți, pierderea auzului este depășită în frecvență doar de artrită și de hipertensiunea arterială.

Una din 6 persoane suferă de o tulburare de auz

Statisticile sunt șocante.

  • Aproximativ 30% dintre bărbații europeni și 20% dintre femeile de pe acest continent experimentează o pierdere a auzului atât de gravă încât calitatea vieții lor este alterată.
  • În jur de 71 de milioane de adulți cu vârsta cuprinsă între 18 și 80 de ani suferă de o pierdere a auzului mai mare de 25 dB. Aceasta este limita desemnată de Organizația Mondială a Sănătății pentru a defini dizabilitățile auditive.
  • Nici situația din America de Nord nu este prea roz. Aproximativ 35 de milioane de persoane din această regiune suferă de tulburări de auz.
  • Numărul mare de pacienți cu probleme auditive din țările aflate în curs de dezvoltare are cauze obișnuite: lipsa de îngrijire medicală adecvată, infecțiile, costurile prea ridicate ale tratamentelor, etc.

Vrei să afli mai multe? Citește: Acufene (țiuitul în urechi) – cauze și remedii

Cum pot să aflu dacă sufăr sau nu de o tulburare auditivă?

Un control anual ne permite să ne protejăm auzul

Așa cum am menționat anterior, nu este bine să aștepți până simți că există o problemă înainte a merge la medic. Supune-te neapărat unei investigații dacă experimentezi oricare dintre simptomele următoare:

  • Trebuie să dai volumul dispozitivelor electronice din ce în ce mai tare pentru a auzi.
  • Câteodată (sau frecvent) trebuie să îi rogi pe cei din jurul tău să repete ce au zis, pentru că nu i-ai auzit inițial.
  • Nu reușești să urmărești conversațiile pentru că nu auzi anumite cuvinte.
  • Partenerii de conversație se plâng că vorbești prea tare.
  • Îți este deseori greu să vorbești la telefon pentru că nu auzi cuvintele rostite de cealaltă persoană.

Dacă ți se aplică simptomele de mai sus, nu mai aștepta. Roagă un specialist să îți evalueze auzul. Consultul este gratuit, iar beneficiile sunt semnificative: vei reuși din nou să percepi sunetele care te înconjoară.

Nu uita să citești: Urechi desfundate în mod natural

De ce să optezi pentru General Optica dacă locuiești în Spania

Medicul trebuie să îți verifice auzul anual

Specialiștilor de la General Optica chiar le pasă de auzul tău. Aceștia au căpătat multă experiență de-a lungul anilor. Ei își au sediul aproape de tine și alcătuiesc o echipă capabilă să îți satisfacă nevoile, să îți răspundă la întrebări și să îți ofere consulturi personalizate.

  • Un consult medical la General Optica este gratuit. Acesta începe cu un interviu scurt, după care medicul supune pacientul unui test auditiv.
  • Aceste investigații nu sunt dureroase și, într-un timp scurt, le oferă specialiștilor informațiile exacte de care au nevoie pentru a-ți evalua auzul.

Dacă tu sau un membru al familiei tale are nevoie să poarte un aparat auditiv, General Optica îți va fi de mare ajutor.

  • Apelând la cea mai modernă aparatură medicală, aceștia îți vor pune la dispoziție o mare varietate de soluții.
  • Nici plata nu va fi foarte dificilă. În plus, garanția și asigurarea în cazul deteriorării sau pierderii aparatului auditiv sunt foarte avantajoase.
  • Bateriile sunt gratuite și le poți lua pentru o perioadă de probă de 30 de zile, pentru a te asigura că îți pot satisface nevoile.

Este important să îți verifici auzul în fiecare an. Un simplu consult medical îți poate schimba semnificativ viața, așadar nu ezita: lasă-i pe specialiștii de la General Optica să te ajute!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.