Lucruri care se întâmplă când rinichii nu funcționează corect
 

Lucruri care se întâmplă când rinichii nu funcționează corect

Există multe teorii care asociază problemele auditive cu afecțiunile renale.
Lucruri care se întâmplă când rinichii nu funcționează corect
Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu

Scris și verificat de medicul Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu.

Ultima actualizare: 02 ianuarie, 2019

Rinichii sunt organe vitale care, printre altele, mențin sângele curat, așadar este important să acorzi atenție semnelor care ar putea indica faptul că nu funcționează corect.

În acest articol trecem în revistă ce ți se poate întâmpla atunci când suferi de o boală renală. Unele din simptomele de mai jos te vor surprinde!

Indicii că rinichii nu funcționează corect

Transpiri prea mult sau prea puțin

Rinichii și aparatul urinar au rolul de a controla și echilibra cantitatea de apă din organism. Faptul că transpiri prea mult sau prea puțin poate avea legătură cu sănătatea rinichilor.

În general, cei mai îngrijorați în acest caz sunt indivizii care se confruntă cu transpirație abundentă, deoarece aceasta este o problemă jenantă. Pe lângă remediile naturale la care am putea apela pentru a o combate, este necesar să fim atenți și la funcționarea rinichilor.

Ești lipsit de energie

Este normal să te simți obosit după un efort fizic sau mental. Cu toate acestea, nu este normal ca această stare să dureze prea mult sau să nu aibă nicio justificare.

Oboseala este asociată cu proasta funcționare a rinichilor și a ficatului. Primăvara și toamna sunt perioade ideale pentru o cură de detoxifiere a organismului.

Lipsa energiei poate indica probleme cu rinichii

Suferi de retenție de apă

Dacă rinichii nu funcționează corect, este posibil ca în anumite zone ale corpului să existe o carență de lichide (uscăciune, deshidratare), iar în altele un exces. Retenția de apă este vizibilă în zona picioarelor, a abdomenului și a ochilor.

Acest dezechilibru este un indiciu clar că rinichii trebuie îngrijiți mai bine.

Ai probleme cu auzul

Poate părea surprinzător, dar există multe teorii care asociază problemele auditive și chiar anumite tipuri de surzenie cu proasta funcționare a rinichilor.

Este o informație de interes deosebit pentru persoanele care au suferit o pierdere temporară a auzului și care ar trebui să apeleze la anumite suplimente pentru a îmbunătăți funcțiile renale.

Te doare spatele

Dacă îți pui palmele cu degetele răsfirate în jurul taliei, rinichii sunt localizați chiar deasupra degetelor mari. Multe persoane cred că locul lor este în partea de jos a abdomenului, dar în realitate sunt poziționați mult mai sus, aproape de zona dorsală.

Când simți dureri sau o senzație de disconfort în această regiune, este posibil să ai rinichii inflamați. Încearcă să aplici comprese calde sau apelează la anumite remedii naturale.

Durerea de spate poate indica probleme cu rinichii

Te dor genunchii

Rinichii sunt asociați cu sănătatea articulațiilor și mai ales cu cea a genunchilor. Dacă ai dureri de genunchi, este indicat ca, pe lângă tratamentul local, să remediezi și problemele renale. În acest fel vei facilita și însănătoșirea genunchilor.

Ai poftă de alimente sărate

Când ți-e poftă de anumite gusturi sau alimente, este posibil să ai o carență în organism.

Pofta de alimente sărate sugerează că rinichii tăi au nevoie de mai multă atenție. Acest simptom este asociat de obicei cu lipsa de energie pe care corpul încearcă să o recâștige cât mai rapid. Pe termen lung acest lucru poate fi dăunător dacă nu descoperi cauza sa.

Pofta de sărat indică probleme cu rinichii

Cum poți să-ți îngrijești mai bine rinichii?

Dacă vrei să tratezi această problemă în mod natural, este recomandat să consulți un specialist pentru a dezvolta un plan personalizat.

Dacă simptomele nu sunt severe, nu folosești medicamente și nu suferi de nicio boală, este indicat să urmezi o cură detoxifiantă și terapeutică cel puțin o dată pe an. Ține cont de următoarele sugestii:

  • Bea ceaiuri care îmbunătățesc funcțiile renale.
  • Consumă supă de ceapă pentru a reduce inflamațiile renale.
  • Bea sucuri de legume pentru a elimina toxinele.
  • Aplică comprese calde pe zonele afectate.
  • Aplică plasturi pe zonele corpului care corespund acestor organe.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.