Supa de ceapă este benefică pentru rinichi
Ceapa este una dintre legumele cele mai benefice pentru sănătate. În acest articol, îți vom explica pe larg care este cea mai ușoară metodă de a-ți îngriji rinichii printr-o cură de detoxifiere de 9 zile cu supă de ceapă. Vei observa rezultatele imediat, iar rinichii tăi îți vor fi recunoscători.
Proprietățile cepei
Ceapa este bogată în minerale precum calciu, magneziu, clor, cupru, fier, fosfor, iod, siliciu, sulf etc. Conține, de asemenea, vitaminele A, B, C și E. Prin urmare, prezintă următoarele beneficii pentru sănătate:
- Este diuretică, motiv pentru care ajută la eliminarea retenției de apă, la vindecarea pleoapelor umflate, a edemelor etc.
- Reduce inflamațiile
- Este un puternic antioxidant
- Este antiseptică, antimicrobiană și antifungică: ajută la tratarea infecțiilor cauzate de bacterii, microbi și ciuperci
- Îmbunătățește respirația
- Protejează împotriva bolilor cardiovasculare
Cum se prepară supa de ceapă
Pentru a prepara supa de ceapă, fierbe o ceapă la un litru de apă. Opțional, poți să adaugi și pătrunjel pe lângă ceapă, întrucât acesta ajută, de asemenea, la curățarea riguroasă a rinichilor.
Cum să consumi supa de ceapă
Mănâncă supa cu înghițituri mici, între mese, la temperatura camerei. Dacă vrei, poți să adaugi și puțină zeamă de lămâie.
Te-ar putea interesa și:
Este recomandat să consumi cel puțin două pahare pe stomacul gol, cu jumătate de oră înainte de micul dejun.
Încearcă să mănânci supa în fiecare zi înainte de prânz pentru a evita nevoia de a merge la baie în timpul nopții.
Cura de 9 zile cu supă de ceapă
Cura de detoxifiere a rinichilor pe care ți-o recomandăm durează 9 zile. Pe lângă consumul de supă, ține cont de următoarele sugestii:
- Nu consuma multă sare sau alimente sărate. Poți adăuga la mâncăruri puțină sare de mare.
- Redu consumul de proteine de origine animală (în special carne, lapte și produse lactate) și axează-te pe proteinele vegetale. Un aliment foarte bun pentru rinichi îl constituie fasolea adzuki, care este chiar în formă de rinichi. În afară de leguminoase, alte surse de proteine vegetale mai sunt fructele uscate și ciupercile. Poți mânca și ouă sau puțin pește, chiar dacă sunt alimente de origine animală.
- Evită zaharurile rafinate și dulciurile. Folosește stevia ca îndulcitor.
- Rinichii, la fel ca ficatul, sunt organe care pot răci, ducând la agravarea celorlalte boli, la oboseală și lipsă de energie, dureri în regiunea lombară etc. Pentru a preveni răcelile, menține întotdeauna caldă jumătatea de jos a spatelui. Noaptea poți să pui o pungă cu apă caldă sau o pernuță electrică pe acea zonă.
- Dacă faci mișcare și transpiri, acest lucru va contribui la relaxarea rinichilor. Prin suprasolicitarea lor, vei putea elimina lichidele din organism.
Exemplu de meniu zilnic sănătos
Iată un meniu zilnic sănătos pe care ți-l recomandăm:
Pe stomacul gol: două sau trei pahare de supă
Micul dejun: pâine prăjită integrală și o omletă
În timpul dimineții: câteva pahare de supă
La mijlocul dimineții: fructe uscate
Prânz: supă de linte cu orez brun, salată amestecată și mere la borcan îndulcite cu miere
După-amiază: câteva pahare de supă
Gustare: o banană sau un shake cu coacăze
Cina: varză cu cartofi, stir-fry cu usturoi și file de pește
Te-ar putea interesa și:
Avertisment
Unii oameni nu digeră bine ceapa crudă, dar s-ar putea să nu se întâmple la fel și cu ceapa gătită. Vă recomandăm să încercați această cură cu precauție. Dacă apar simptome de indigestie, întrerupeți cura.
Sursa fotografiilor: looseends, lablascovegmenu și muffet.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Roldán, E., Sánchez-Moreno, C., de Ancos, B., & Cano, M. P. (2008). Characterisation of onion (Allium cepa L.) by-products as food ingredients with antioxidant and antibrowning properties. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2007.11.058
- Griffiths, G., Trueman, L., Crowther, T., Thomas, B., & Smith, B. (2002). Onions – A global benefit to health. Phytotherapy Research. https://doi.org/10.1002/ptr.1222
- Lanzotti, V. (2006). The analysis of onion and garlic. Journal of Chromatography A. https://doi.org/10.1016/j.chroma.2005.12.016