Carrulim: un remediu natural cu virnanț și lămâie - Doza de Sănătate
 

Carrulim: un remediu natural cu virnanț și lămâie

Carrulim este o băutură detoxifiantă cu beneficii la nivel fizic. Printre altele, aceasta reface depozitele de energie ale organismului. 
Carrulim: un remediu natural cu virnanț și lămâie

Ultima actualizare: 03 aprilie, 2018

Carrulim este o băutură medicinală antică provenită din Paraguay. Este vorba despre un remediu natural cu virnanț și lămâie, care conține și alcool obținut din melasă. Oamenii îl folosesc pentru curățarea sângelui și refacerea depozitelor de energie.

În acest articol te invităm să descoperi mai multe despre carrulim, o băutură medicinală misterioasă și surprinzătoare.

Ce este carrulim?

Carrulim este o băutură alcoolică medicinală care conține alcool din trestie de zahăr, virnanț și lămâie. Există, de asemenea, și alte variante cu ingrediente diverse, cum ar fi miere de albine și rozmarin. Acest produs este fabricat și consumat în Paraguay, dar și în țările învecinate, cum ar fi Argentina și Brazilia.

Conform tradiției, carrulim trebuie băut în fiecare an pe 1 august. În această zi, miraculoasa băutură se găsește la orice colț de stradă.

Originile acestui remediu natural cu virnanț și lămâie

Rozmarin pentru prepararea unui remediu natural cu virnanț și lămâie

Poporul indigen Guarani din Paraguay susține faptul că luna august este cea mai dificilă din punct de vedere al sănătății și al norocului. Astfel, oamenii au decis să creeze un remediu pentru a oferi organismului rezistență și energie.

Potrivit tradiției, carrulim se bea pe 1 august deoarece această dată reprezintă al doilea început de an și coincide cu debutul iernii în Paraguay.

Când vine vorba de modul de consum, există mai multe opțiuni:

 • Unii susțin că trebuie să iei trei înghițituri, iar alții șapte.
 • Persoanele cele mai credincioase consideră că trebuie să iei doar o linguriță, deoarece carrulim este atât de eficient încât este aproape magic.
 • Însă unii oameni fac abuz de acest remediu care, la fel ca în cazul oricărei alte băuturi alcoolice, are consecințe negative.

Proprietăți medicinale

Virnanț

Virnanțul (sau ruta de grădină) este cunoscut pentru proprietățile sale energizante. Acesta elimină energiile negative și ne apără împotriva pericolelor.

La nivel fizic, virnanțul îmbunătățește circulația sanguină și funcțiile digestive. În anumite culturi, oamenii agață virnanț la ușă pentru a-i proteja de orice situație periculoasă. Dacă planta se ofilește, este agățată într-un alt loc pentru a oferi alte beneficii.

Virnanțul nu este recomandat femeilor însărcinate, deoarece este inclus în rândul plantelor care pot provoca un avort spontan.

Lămâie

Cum se prepară remediu natural cu virnanț și lămâie care elimină toxinele

Lămâia este unul dintre cele mai bune fructe pentru detoxifierea organismului. Aceasta stimulează eliminarea toxinelor și, în ciuda faptului că este acidă, are abilitatea de a regla pH-ul și de a neutraliza hiperaciditatea.

Totodată, lămâia întărește sistemul imunitar și îmbunătățește funcțiile ficatului, ale rinichilor și ale intestinelor. Cele mai multe proprietăți benefice se găsesc în coajă. Aceasta poate fi mâncată fără probleme dacă fructul este ecologic.

Rozmarin

La fel ca virnanțul, rozmarinul alungă energiile negative și curăță organismul în profunzime. La nivel fizic, această plantă ajută digestia, îmbunătățind funcțiile ficatului și ale intestinelor.

Rozmarinul întărește sistemul imunitar și combate infecțiile, fiind un antibiotic natural. În plus, această plantă stimulează organismul, crescând moderat tensiunea arterială și îmbunătățind circulația.

Remediu natural cu virnanț și lămâie fără alcool

Remediu natural cu virnanț și lămâie fără alcool

Am transformat vechea rețetă de carrulim pentru a crea un remediu natural cu virnanț și lămâie fără alcool, pe bază de ingrediente medicinale. Iată despre ce este vorba!

Ingrediente

 • 1 lămâie ecologică (folosim zeama și coaja)
 • 4 căni de apă (1 litru)
 • ½ lingură de rozmarin (3 g)
 • 1 lingură de virnanț (4 g)
 • 2 linguri de miere de albine (60 g)

Mod de preparare

Această băutură depurativă se prepară în felul următor:

 • Stoarce lămâile și păstrează zeama.
 • Dă apa în clocot împreună cu coaja de lămâie tăiată și rozmarinul. Lasă ingredientele să fiarbă 15 minute.
 • După ce au trecut 13 minute, adaugă virnanțul.
 • Acoperă cratița și las-o să stea 10 minute.
 • Strecoară lichidul, adaugă zeama de lămâie și îndulcește cu miere de albine.
 • Băutura ta medicinală este gata.

Mod de consum

Poți bea acest remediu cu virnanț și lămâie în mai multe momente ale zilei:

 • 2 pahare pe stomacul gol
 • 1 pahar între mic dejun și prânz
 • 1 pahar după-amiaza

Poți consuma această băutură medicinală timp de 7 zile pentru a-ți curăța sângele și a te umple de energie.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Zhou, T., Zhang, Y. J., Xu, D. P., Wang, F., Zhou, Y., Zheng, J., … Li, H. Bin. (2017). Protective effects of lemon juice on alcohol-induced liver injury in mice. BioMed Research International. https://doi.org/10.1155/2017/7463571
 • Kato, Y., Domoto, T., Hiramitsu, M., Katagiri, T., Sato, K., Miyake, Y., … Harada, T. (2014). Effect on blood pressure of daily lemon ingestion and walking. Journal of Nutrition and Metabolism. https://doi.org/10.1155/2014/912684
 • Al-Sereiti, M. R., Abu-Amer, K. M., & Sen, P. (1999). Pharmacology of rosemary (Rosmarinus officinalis Linn.) and its therapeutic potentials. Indian Journal of Experimental Biology. https://doi.org/10.5897/JMPR10.399
 • Al-Sereiti, M. R., Abu-Amer, K. M., & Sen, P. (1999). Pharmacology of rosemary (Rosmarinus officinalis Linn.) and its therapeutic potentials. Indian Journal of Experimental Biology. https://doi.org/10.5897/JMPR10.399

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.