Apa verde: băutura care detoxifică organismul în 3 zile - Doza de Sănătate
 

Apa verde: băutura care detoxifică organismul în 3 zile

Datorită proprietăților sale, această băutură curăță organismul de metale grele, întărește sistemul imunitar și reglează nivelul de colesterol.
Apa verde: băutura care detoxifică organismul în 3 zile

Ultima actualizare: 04 ianuarie, 2023

Știai că apa verde detoxifică organismul? Un astfel de remediu este necesar pentru oricare dintre noi. Chiar dacă avem un stil de viață relativ sănătos, corpul nostru este expus în mod inevitabil unui număr ridicat de toxine. Acestea împiedică organismul să funcționeze în mod corespunzător.

Expunerea la zone contaminate, consumul anumitor alimente și chimicalele din produsele pe care le folosim de obicei sunt doar câteva dintre sursele toxinelor care pătrund în corp.

Din fericire, majoritatea acestor toxine sunt procesate și eliminate în mod natural datorită efortului depus de organele excretoare. Însă uneori există o acumulare excesivă de toxine în organism. Aceste substanțe dăunătoare afectează anumite funcții importante din corp.

Problema este faptul că multe persoane ignoră excesul de toxine și efectele acestuia. Chiar dacă organismul ne transmite diverse semnale, le ignorăm și nu luăm măsurile necesare pentru a ne proteja sănătatea și a preveni complicațiile. Drept urmare, apar diverse reacții negative la nivel fizic și psihic care ne diminuează calitatea vieții. 

Din fericire, avem la dispoziție o varietate de remedii naturale. Datorită proprietăților lor antioxidante și detoxifiante, acestea ajută la eliminarea toxinelor din corp.

În acest articol, îți prezentăm o rețetă de apă verde care ajută la detoxifierea organismului în numai trei zile!

Apa verde detoxifică organismul în trei zile

Apa verde oferă multe beneficii organismului

Apa verde este o băutură pe bază de spirulină și chlorella, două ingrediente cu proprietăți antioxidante care curăță sângele de toxine și reglează nivelul pH-ului din corp. Ambele sunt produse naturale bogate în nutrienți esențiali care stimulează detoxifierea organismului fără a provoca efecte secundare.

În plus, cantitatea bogată de vitamine și minerale din apa verde oferă o barieră protectoare împotriva substanțelor toxice care se acumulează în sânge.

Nutrienții benefici din apa verde ajută și la eliminarea toxinelor de la nivelul organelor interne, cum ar fi ficatul și rinichii.

Care sunt beneficiile apei verzi?

Apa verde conține spirulină

Principalul rol al acestei băuturi naturale este stimularea unui proces organic de detoxifiere. Totodată, apa verde oferă și alte beneficii:

 • Apa verde este soluția ideală pentru eliminarea metalelor grele din corp, cum ar fi mercurul, cadmiul și plumbul.
 • Acest lichid contribuie la remineralizarea organismului, un efect extrem de util în special atunci când te confrunți cu o pierdere de electroliți în urma unui antrenament fizic intens sau a unor episoade de diaree.
 • În plus, apa verde are proprietăți digestive care ajută la tratarea constipației și a hiperacidității.
 • Conținutul său bogat de vitamine și minerale ajută la întărirea sistemului imunitar. Astfel, acesta este mai bine pregătit pentru a lupta împotriva agenților infecțioși care amenință organismul.
 • Având o concentrație ridicată de antioxidanți, apa verde are un efect anticancerigen natural. Chiar dacă nu este un remediu miraculos, această băutură poate ajuta la prevenirea dezvoltării cancerului.
 • În cadrul procesului de detoxifiere, apa verde contribuie și la eliminarea grăsimilor nesănătoase, cum ar fi colesterolul rău (LDL) și trigliceridele. 
 • În ciuda faptului că are puține calorii, această băutură este energizantă, îmbunătățindu-ți randamentul pe termen lung.
 • Proprietățile sale antioxidante protejează țesutul cerebral, îmbunătățind capacitatea de concentrare.
 • Totodată, acest lichid ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii și a organelor interne.

Cum se prepară apa verde?

Apa verde este bogată în vitamine și minerale

Cura de detoxifiere cu apă verde este un obicei sănătos care ajută la eliminarea toxinelor acumulate în organism zi de zi. Aceasta durează trei zile, timp în care va trebui să mănânci cât mai sănătos. Mărește consumul de fructe și legume și renunță măcar parțial la alimentele procesate. 

Încearcă să adopți obiceiul minunat de a-ți detoxifica organismul cu apă verde o dată la două luni (sau de fiecare dată când simți că ai acumulat un exces de toxine în corp).

Ingrediente

 • 6 căni de apă (1,5 litri)
 • 1 lingură de:
  • spirulină pudră (10 grame)
  • chlorella pudră (10 grame)
 • 2 picături de ulei esențial de cuișoare (opțional)

Mod de preparare

 • Toarnă apa într-un recipient pentru lichide.
 • Adaugă restul ingredientelor.
 • Amestecă manual cu o ustensilă de lemn sau silicon. După ce ai obținut un amestec omogen, lasă-l să stea deoparte 15 – 20 de minute înainte de a-l bea.

Mod de consum

 • Pune băutura într-un pahar și servește-o pe stomacul gol.
 • Împarte cantitatea rămasă în 4 sau 5 porții distribuite de-a lungul întregii zile.
 • Repetă procedeul timp de trei zile consecutive.

Ce zici, vrei să prepari și tu această băutură minunată? Dacă ești în căutarea unei metode eficiente de detoxifiere a corpului, să știi că ai găsit-o! Încearc-o și tu! Prepară apa verde conform instrucțiunilor de mai sus și convinge-te singur de beneficiile minunate pe care le oferă.

După încheierea tratamentului, îți vei simți organismul mult mai ușurat și mai sănătos.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Miczke, A., Szulinska, M., Hansdorfer-Korzon, R., Kregielska-Narozna, M., Suliburska, J., Walkowiak, J., & Bogdanski, P. (2016). Effects of spirulina consumption on body weight, blood pressure, and endothelial function in overweight hypertensive Caucasians: a double-blind, placebo-controlled, randomized trial. Eur Rev Med Pharmacol Sci20(1), 150-6.
 • Rawls, B. Chlorella: The Ultimate Detox Superfood. <https://rawlsmd.com/health-articles/the-ultimate-detox-superfood>.
 • Ryu, N. H., Lim, Y., Park, J. E., Kim, J., Kim, J. Y., Kwon, S. W., & Kwon, O. (2014). Impact of daily Chlorella consumption on serum lipid and carotenoid profiles in mildly hypercholesterolemic adults: a double-blinded, randomized, placebo-controlled study. Nutrition journal13(1), 57.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.