Ce este laba-gâștei? Cauze și metode de prevenire
Ce este laba-gâștei? Nu este vorba doar de o problemă estetică. Oricât de greu de crezut ar părea, laba-gâștei poate fi un semnal de alarmă transmis de ficat. Din acest motiv, este important să iei măsuri pentru a o preveni în mod natural și a-ți proteja starea de sănătate.
În articolul de azi îți explicăm ce este laba-gâștei. Totodată, îți arătăm care sunt cele mai simple, naturale și eficiente metode de a o preveni, astfel încât să eviți tratamentele scumpe din comerț.
Ce este laba-gâștei și ce probleme semnalează?
Laba-gâștei se referă la acele riduri care apar la nivelul ochilor și se întind spre tâmple. Aceste semne sunt accentuate atunci când zâmbești și râzi.
Cu alte cuvinte, este vorba de riduri asociate zâmbitului. Însă motivul pentru care laba-gâștei este mai vizibilă la unele persoane decât la altele este faptul că această problemă este influențată de ficat.
Laba-gâștei foarte pronunțată, în special la tineri, semnalează faptul că funcția hepatică este slăbită.
Ce factori provoacă slăbirea ficatului?
Există numeroși factori care pot afecta negativ ficatul, ducând la apariția labei-gâștei, printre care:
- Dietele deficitare, bogate în prăjeli, surse de grăsimi de calitate inferioară (produse de patiserie, margarină, creme, lactate, etc.), zahăr, îndulcitori artificiali și făină rafinată
- Un consum excesiv de carne și lactate (nu este bine să facem abuz de aceste alimente)
- Aditivii din componența alimentelor non-ecologice
- Anumite medicamente
- Obiceiurile toxice ca fumatul sau consumul de băuturi alcoolice
- Emoțiile negative, în special mânia
- Stresul
- Poluanții din mediu
Cum pot să-mi îmbunătățesc funcția hepatică?
Ficatul este un organ care joacă un rol important în ceea ce privește metabolismul, sistemul imunitar și purificarea sângelui. Deși suportă consecințele obiceiurilor tale zilnice, acesta are o abilitate incredibilă de a se regenera.
Acum că ai aflat ce este laba-gâștei, a venit momentul să descoperi câteva moduri naturale de o trata și preveni.
Aplicarea de căldură
Temperatura ficatului tinde să scadă atunci când acest organ este slăbit. Așadar, aplicarea locală de căldură poate ameliora problema. Ai la dispoziție mai multe variate:
- Tampoanele electrice de încălzire
- Sticlele cu apă caldă
- Cârpele umede calde, cu o cârpă uscată deasupra
Aplică puțină căldură pe regiunea vizată în fiecare noapte, cu o jumătate de oră înainte de culcare (acest truc te-ar putea face să adormi).
Clismele cu cafea
Clismele cu cafea stimulează activitatea enzimei GGT (gama-glutamil transpeptidază), care este esențială pentru a avea un ficat sănătos. Această substanță facilitează eliminarea fierii și detoxifierea organismului.
Pentru a-ți face o clismă cu cafea, ai nevoie de cafea prăjită sub formă de pulbere. Folosește acest tratament o dată sau de două ori pe săptămână.
Plantele medicinale
Plantele medicinale amărui sunt benefice atât pentru ficat, cât și pentru digestia generală. Anumite ceaiuri pot regla și îmbunătăți funcția hepatică fără a provoca efecte secundare nedorite, ajutând la repararea labei-gâștei.
Pentru a-ți proteja ficatul, bea un ceai medicinal în fiecare seară. Folosește plante ca:
- Armurariul
- Pelinul
- Boldo
- Anghinarea
- Păpădia
Poți îndulci băutura preparată cu Stevia rebaundiana. Ca să îi mărești eficiența, adaugă puțină zeamă de lămâie.
Suplimentele cu aminoacizi
Una dintre cele mai bune modalități de a-ți detoxifica ficatul este să iei suplimente pe bază de plante cu abilitatea de a îmbunătăți funcția hepatică. O variantă este reprezentată de suplimentele cu aminoacizi, în special:
- L-Arginina
- L-Ornitina
- L-Citrulina
Ai grijă! Deși suplimentele cu aminoacizi sunt benefice pentru ficat, evită-le dacă suferi de ciroză.
Smoothie-urile verzi
Legumele cu frunze verzi au abilitatea de a regenera ficatul. O modalitate de a le consuma crude (astfel încât să profiți din plin de nutrienții lor) este să le folosești pentru a prepara smoothie-uri verzi.
Acest tip de băutură combină fructe ca merele, căpșunile și bananele cu legume cu frunze verzi precum spanacul, mangoldul, frunzele de sfeclă și rucola. Smoothie-urile obținute sunt foarte hrănitoare, au o culoare verde atractivă și oferă un efect detoxifiant și o aromă delicioasă.
Poți să servești un smoothie verde în fiecare dimineață, la micul dejun. Dacă vrei, adaugă și ingrediente ca alternativele la lapte, fructele cu coajă lignificată, semințele, cacaua și nu numai.
Poftă bună!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Newswire, P. R. (2013). Los veinteañeros enfrentan signos tempranos de envejecimiento: empiezan a aparecer las líneas finas, las arrugas, y la falta de brillo. Hispanic PR Wire (Spanish).
- Nacionales, I., & Nacional, B. (2016). Cambios en la piel por el envejecimiento.