Uleiuri esențiale care estompează ridurile fine - Doza de Sănătate
 

Uleiuri esențiale care estompează ridurile fine

Pe lângă faptul că estompează ridurile fine, uleiul de sâmburi de struguri are un efect tonic și antiinflamator asupra pielii. Află mai multe din articolul de față!
Uleiuri esențiale care estompează ridurile fine
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Probabil ți-ai dat seama deja că pielea din jurul ochilor este mai delicată decât în alte zone ale corpului. Din păcate, aceasta este mai predispusă și la apariția unei probleme inestetice, precum ridurile fine.

Pielea din jurul ochilor nu are suficiente glande sudoripare și produce cantități mai mici de colagen și elastină. Astfel, există o probabilitate mai mare ca rezistența sa să slăbească. Acest lucru li se poate întâmpla și tinerilor.

Din păcate, multe persoane ignoră problemele zonei din jurul ochilor, adoptând obiceiuri care agravează situația: lipsa somnului, stres, obiceiuri alimentare proaste, etc.

Din fericire, există soluții 100% naturale. Datorită compoziției lor, acestea protejează pielea și o mențin tânără și frumoasă.

În articolul de astăzi, îți prezentăm 6 uleiuri esențiale sănătoase care previn ridurile fine și îmbunătățesc aspectul pielii din jurul ochilor.

Încearcă-le și tu!

1. Uleiul esențial de tămâie estompează ridurile fine

Uleiul esențial de tămâie estompează ridurile fine

Uleiul esențial de tămâie are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare care contracarează efectele negative ale radicalilor liberi și ale expunerii la soare.

Nutrienții din acest ulei accelerează procesul de vindecare a pielii și mențin nivelul de colagen și elastină.

Mod de întrebuințare

 • Pune câteva picături de ulei de tămâie pe vârfurile degetelor. Masează zona din jurul ochilor până când uleiul se absoarbe complet.
 • Folosește acest tratament în fiecare seară, înainte de culcare.

2. Ulei de mușețel

Uleiul de mușețel se obține din florile aceleiași plante. Acesta este un produs anti-îmbătrânire care poate fi folosit fără probleme pe toate tipurile de piele.

Uleiul de mușețel este recomandat pentru a estompa ridurile fine de pe față. În plus, acest produs ține sub control alergiile și efectele razelor solare.

Mod de întrebuințare

 • Ia cantitatea de ulei pe care o consideri necesară și masează zona de sub ochi timp de cinci minute.
 • Folosește tratamentul în fiecare seară.

Îți recomandăm să citești și:

5 tratamente naturale pentru ridurile de pe frunte

3. Ulei de argan

Uleiul de argan estompează ridurile fine

Uleiul de argan este bogat în acizi grași esențiali și vitamina E, care regenerează pielea delicată. Pe lângă minerale, acest produs conține și compuși care hidratează pielea și previn pierderea de colagen.

Mod de întrebuințare

 • Umezește o bucată de vată cu ulei de argan. Aplică-l pe zona din jurul ochilor.
 • Lasă-l să se absoarbă complet. Folosește-l maxim de două ori pe zi.

4. Ulei de jojoba

Uleiul de jojoba este bogat în antioxidanți și grăsimi sănătoase care, după ce se absorb în piele, contribuie la estomparea ridurilor. Proprietățile sale stimulează activitatea celulară de la nivelul pielii și ajută la reducerea celulelor moarte.

De parcă nu ar fi de ajuns, uleiul de jojoba este o soluție eficientă împotriva acneei, a cicatricilor și a altor imperfecțiuni care îți umbresc frumusețea.

Mod de întrebuințare

 • Aplică puțin ulei de jojoba sub ochi și masează-l pe piele timp de trei – cinci minute.
 • Repetă tratamentul în fiecare seară, înainte de culcare.

5. Ulei de sâmburi de struguri

Uleiul de sâmburi de struguri diminuează ridurile fine

Uleiul de sâmburi de struguri este una dintre cele mai bune soluții pentru a preveni și estompa ridurile fine. Acesta conține antioxidanți puternici și grăsimi sănătoase. După ce se absorb în piele, aceste substanțe benefice reduc uscăciunea excesivă a pielii și deteriorarea cauzată de radicalii liberi.

În plus, uleiul de sâmburi de struguri are un efect tonifiant și antiinflamator care previne apariția pungilor de sub ochi și a altor imperfecțiuni.

Mod de întrebuințare

 • Seara, înainte de culcare, demachiază-te complet. Masează o cantitate generoasă de ulei de sâmburi de struguri sub ochi.
 • Lasă-l să se absoarbă bine, apoi mergi la culcare fără să îl clătești.
 • Folosește tratamentul în fiecare seară. 

6. Ulei de lavandă

Uleiul de lavandă are proprietăți antiinflamatoare și regeneratoare care îmbunătățesc aspectul pielii de sub ochi. Nutrienții săi repară daunele cauzate de razele UV și previn pierderea elasticității pielii.

Mod de întrebuințare

 • Masează o cantitate generoasă de ulei de lavandă sub ochi de două ori pe zi.

Ești pregătită să încerci aceste uleiuri esențiale? Dacă te îngrijorează ridurile fine din jurul ochilor și aspectul pielii, apelează la unul dintre aceste uleiuri și adaugă-l în rutina zilnică de înfrumusețare. 


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Ayaz, M., Sadiq, A., Junaid, M., Ullah, F., Subhan, F., & Ahmed, J. (2017). Neuroprotective and Anti-Aging Potentials of Essential Oils from Aromatic and Medicinal Plants. Frontiers in aging neuroscience, 9, 168. https://doi.org/10.3389/fnagi.2017.00168
 • Srivastava, J. K., Shankar, E., & Gupta, S. (2010). Chamomile: A herbal medicine of the past with bright future. Molecular medicine reports, 3(6), 895–901. https://doi.org/10.3892/mmr.2010.377
 • Boucetta, K. Q., Charrouf, Z., Aguenaou, H., Derouiche, A., & Bensouda, Y. (2015). The effect of dietary and/or cosmetic argan oil on postmenopausal skin elasticity. Clinical interventions in aging, 10, 339–349. https://doi.org/10.2147/CIA.S71684
 • Pazyar N, Yaghoobi R, Ghassemi MR, Kazerouni A, Rafeie E, Jamshydian N. Jojoba in dermatology: a succinct review. G Ital Dermatol Venereol. 2013;148(6):687‐691.
 • Davidov-Pardo G, McClements DJ. Nutraceutical delivery systems: resveratrol encapsulation in grape seed oil nanoemulsions formed by spontaneous emulsification. Food Chem. 2015;167:205‐212. doi:10.1016/j.foodchem.2014.06.082
 • Lin, T. K., Zhong, L., & Santiago, J. L. (2017). Anti-Inflammatory and Skin Barrier Repair Effects of Topical Application of Some Plant Oils. International journal of molecular sciences, 19(1), 70. https://doi.org/10.3390/ijms19010070

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.